SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÖNCE KENDİNİ SONRA DA TÜM DÜNYAYI ANLAMAYA ÇALIŞTI

ÖNCE KENDİNİ SONRA DA TÜM DÜNYAYI ANLAMAYA ÇALIŞTI
Bu haber 11 Şubat 2022 - 20:07 'de eklendi.

ÖNCE KENDİNİ SONRA DA TÜM DÜNYAYI ANLAMAYA ÇALIŞTI

Çıktığı yazarlık yolcuğunda, önce kendini sonra da tüm dünyayı anlamaya çalışan genç yazar, Selin BASMACI anlatıyor:

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Tabii ki. İsmim Selin, soy ismim Basmacı olmak ile birlikte, 16 Ağustos 1996 doğumluyum. Üç kız kardeşin, ortanca kızı olmak ile birlikte lise hayatım Şarköy’de geçti. Daha sonrasında ailemin yanına, İstanbul’a gelip Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü’nü bitirip bir süre sonra Muhasebe Bölümü’nde çalıştıktan sonra özel sektörde çalışmaya başladım. Bu aralar yazmayı hiç bırakmadım, yazdıkça yazdım. “Geçmişin İzleri” ilk kitabım temmuz ayında satışa çıktıktan kısa bir süre sonra ağustos ayında ikinci baskım satışa çıktı.

Yazmaya ne zaman başladınız? Etken ne oldu?

Yazma işlevini herkes sever. Kimi zaman anlatamaz içindeki o aşkı, yeri geldiğinde sevdiği öfkeyi, nefreti…
O zamanlar tanıştım kalem ve kâğıtla o günden sonra hiç bırakmadım…

Bu kadar genç bir yaşta yazarlık kimliğine sahip olmak nasıl bir duygu?

Genç yaşta yazar kimliğinde olmak, gerçekten çok güzel bir duygu. Kimi zaman tarif edemiyorum.  “Papatyalarım” olarak adlandırdığım o çok sevdiğim her bana destek olduklarında kalbimi bıraktığım okuyucularımın olması bana ‘iyi ki’ yazmışım dedirtiyor.

Kaleme aldığınız kitaplar ve içeriklerini anlatır mısınız?

Kaleme aldığım eserlerim; “Geçmişin İzleri” şiir kitabını ilk yazmaya başladığımdan bu zamana kadar olan şiirlerimi bir araya toplayan kitabım. Onun dışında birçok yazarımın olduğu birbirinden başarılı yazarlarımın yazmış olduğu bir derleme kitabım var. “Dionysos Seçme Hikâyeler” aşk ve şarap üzerine yazılan hikâyelerde ise tamamen aşk ve şarap üzerine yazılı kısa kısa hikâyeler söz konusu.

Kitaplarınız ile ilgili okuyucularınızdan gelen tepkiler ne yönde ve aranızda nasıl bir bağ var?

Gelen tepkiler çok tatlı ve çok güzel. Öncelikle bunu söylemek isterim.  İlk olmasına rağmen “Geçmişin izleri” çok sevildi ve bu doğrultuda çok güzel destekler gördüm. Hatta şunu da söylemek isterim: Kimi zaman ise mutluluktan ağladım. İyi ki yazdım dedim kendime o an iyi ki yazdım. Okuyucularım ve benim aramdaki bağ çok farklı ve çok güzel benim hepsi birer papatyam ve hepsi çok kıymetli…

Yakın zamanda İzmir’de, Vizyon Medya’nın organize etmiş olduğu gecede “Yılın En Başarılı Genç Yazarı” ödülüne layık görüldünüz. Geceye özgü duygularınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

“Yılın En Başarılı Genç Yazarı” ödülüne layık görüldüğümde ve ilk görüşmede, resmen mutluluktan ağladım diyebilirim. On üç senedir yazan ben, bunu duyduktan sonra havalara uçtum resmen. Sonrasında ödülümü almak üzere gittiğimde İzmir’e birbirinden kıymetli ve güzel insanlar tanıdım. Ailem gibi oldular. İyi ki varlar buradan onlara çok kıymetli olduklarını iletmek istiyorum. Ödülümü alırken ise ilk ödülümü dedeme ithafen aldım. Benim ilk şiirlerimi okuyan adam benim dedem… Bana ilk o inanmıştı. “Bir gün kendi kitabını çıkaracaksın kara kızım,” derdi. Öyle de oldu. Bu gurur çok başka ve çok güzeldi. Bu ödülü bana layık gören Vizyon Medya’ya ve Taner Özgür’e bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ederim.

Yeni kitap çalışmanız var mı, varsa ne zaman çıkacak ve konusu nedir bahseder misiniz?

Yeni kitap çalışmam var. Roman olacak bu ikinci kitabım ve geçmişin izlerinin devamı gibi olup her bir şiirin bir bir hikâyeleri olacağı bir roman kitabı geliyor.  Çıkacak tarihi henüz belli değil ama mart gibi düşüncem var.

Genç bir yazar olarak günümüz genç kuşağa öneri ve tavsiyeleriniz neler olurdu desem?

Genç bir yazar olarak genç kuşağa tavsiyem hayallerinin peşinden gitsinler. Kimi zaman düşseler de kalkıp adım adım hayallerine doğru adım atsınlar. Benim hayalim yazar olmaktı. On üç sene sonunda oldum. Pes etmeden inandığım bu yolda hayalime kavuştum. Genç kuşakta ne olursa olsun pes etmesinler. Çünkü yolun sonu çok güzel…

Bundan sonra ki yazarlık yolculuğunuz da hayalleriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Bundan sonra ki yazarlık yolculuğuma romanım ile devam ediyorum. Ve en büyük hayalim yurt dışında imza günü yapmak.

Çıktığınız bu yolculukta kaleminiz hiç bitmesin. Teşekkür ederiz..

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa