SON DAKİKA

Haber Ekspress

Öztürk: Vatan savunmasındaki Azerbaycan’ın yanındayız

Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Öztürk, “Azerbaycan’ı savunmak, Beylikdüzü’nü, İstanbul’u ve Türkiye’yi savunmaktır. Azerbaycan, bizim öz vatanımızdır. Ermeniler, öz vatanımıza saldırarak namusumuza göz dikmiştir. Bu durum karşısında susan, bizden değildir. Vatan Partisi olarak milli duruşumuzdan taviz vermiyoruz, kardeş Azerbaycan’a vatan savaşında sonuna kadar destek oluyoruz” dedi.

Öztürk: Vatan savunmasındaki Azerbaycan’ın yanındayız
Bu haber 29 Eylül 2020 - 17:00 'de eklendi.

Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı saldırısı sonrasında Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Öztürk bir açıklama yaptı.

“Azerbaycan’ı savunmak, Beylikdüzü’nü, İstanbul’u ve Türkiye’yi savunmaktır. Azerbaycan, bizim öz vatanımızdır. Ermeniler, öz vatanımıza saldırarak namusumuza göz dikmiştir. Bu durum karşısında susan, bizden değildir. Vatan Partisi olarak milli duruşumuzdan taviz vermiyoruz, kardeş Azerbaycan’a vatan savaşında sonuna kadar destek oluyoruz” diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir süredir sınır hattında provokasyonlarını sürdüren Ermenistan, kardeş ülke Azerbaycan’ın topraklarına yönelik geniş kapsamlı saldırılar düzenlemiş, bu saldırılarda Azerbaycan mevzileriyle birlikte sivil yerleşimler de vurulmuştur. Erivan’a gerekli askeri yanıtın verildiği bu saldırılarda, maalesef Azerbaycan halkı vatandaşlarını kaybetmiştir. Hayatını kaybedenler arasında ilkokul öğrencileri de bulunmaktadır. Ermenistan’ın saldırısını şiddetle kınıyor, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye, kardeş olarak gördüğü Azerbaycan’ın her zaman olduğu gibi bugün de yanındadır. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü hedef alan Ermenistan’ın her türlü girişiminin ve kışkırtıcılığının karşısındayız. Tüm gücümüzle Azerbaycan’ın Vatan Savaşını destekliyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki bu süreç, Karabağ’daki işgalin de sona ermesiyle Azerbaycan’ın kesin zaferiyle sonuçlanacaktır.”

ERMENİSTAN HÜKÜMETİ ATLANTİK’E YAKINLAŞMAKTA

“Ermenistan’ın bu saldırısı yalnızca Azerbaycan’a karşı değil, bölge ülkelerinin barış ve dostluk içinde yaşamasına karşı büyük bir kışkırtıcılık ve tehdittir. Erivan’ın bu siyaseti, Karadeniz- Hazar Denizi- Umman Denizi– Doğu Akdeniz hattında istikrarsızlık isteyen ABD’nin politikalarından, tertiplerinden bağımsız değildir. Ermenistan’ın saldırılarındaki cesaretin kaynağını da burada aramak gerekir. Ermenistan’daki Paşinyan hükümetinin göreve gelir gelmez Rusya’ya mesafeli, Amerikancı ve AB yanlısı siyasetler izlemesi de bu noktada anlam kazanmaktadır. Ermenistan yönetiminin Atlantik’e yakınlaşırken saldırganlığını artırması bölge için ciddi bir mesajdır. Bölge ülkelerinin barış içinde yaşamasına karşı Amerikan merkezli ortak tehdidin engellenmesi de ortak bir stratejiyle mümkündür. Bölgemizdeki Batı Asya ülkelerinin, özellikle Türkiye, Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye ve KKTC’nin aralarındaki stratejik işbirliği çok önemlidir.”

KARADENİZ – AKDENİZ DOSTLUK VE BARIŞ PLANI

“Partimizin geçen Haziran ayında oluşturduğu Karadeniz – Akdeniz Dostluk ve Barış Planı, bu stratejiye uygun çözümü ortaya koymuştur. Sorunlara bütünsel yaklaşan barış ve dostluk planı, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün de garantisidir. Planın en önemli maddelerinden biri, Karabağ’daki Ermenistan işgalinin sona erdirilmesi için bölge ülkelerinin inisiyatif almasıdır. Planın altıncı maddesi şöyledir: Ermenistan’ın Azerbaycan toprağı olan Karabağ’daki işgaline son verilmesi için bölge devletleri ağırlıklarını koymalı ve Azerbaycan’ın vatan bütünlüğü sağlanmalıdır. Rusya’nın Karabağ işgaline karşı Azerbaycan’dan yana tavır koyması sorunun çözümünde belirleyicidir. Planın diğer önemli maddesi, Türkiye’nin de Kırım’ın Rusya toprağı olduğunu kabul etmesidir. Bu adım hem Türkiye – Rusya arasındaki stratejik ilişkileri ilerletmek hem de Karadeniz’de barışı garantilemek için çok önemlidir. Bununla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Abhazya Cumhuriyeti’nin bölge ve dünya devletleri tarafından tanınması da planda yer alan diğer kritik çözümlerdir. Bu karşılıklı tanınma, başta Türkiye ve Rusya olmak üzere, bölge ülkelerine ABD’ye karşı stratejik üstünlükler sağlayacaktır.”

PLAN BÖLGE ÜLKELERİNİN GÜNDEMİNDE

“Karadeniz – Akdeniz Dostluk ve Barış Planı, Rusya ve İran’dan başlayarak bölge ülkelerinin değerlendirmesine sunulmuş ve bu ülkelerden destek görmeye başlamıştır. Partimiz, Azerbaycan’ı işgalden ve sınır tehditlerinden kurtaracak, bölgemize kalıcı barış ve huzur getirecek çözümler için çalışmalarını yoğun olarak sürdürmektedir.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa