SON DAKİKA

Haber Ekspress

PAZAR TAHTALARI İÇİN TOPLANAN MİLYONLAR NE OLACAK?

Yeşil Vadi (Yaşam Vadisi) projesi içerisinde bulunan ve fonksiyonu yeşil alan olan yaklaşık 11 bin 463 metrekare büyüklüğündeki 128 ada 2 parsele rant gözüyle bakan Beylikdüzü eski Belediye Başkanı, şimdiki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü’nün yeni Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın hayalleri suya düştü. Sadece suya düşmekle kalmadı, yaptıkları usulsüzlükler de ortaya çıktı ve yargılanmalarının önü açıldı. Ve şimdi herkes aynı soruyu soruyor: Satılan Pazar tahtaları için toplanan milyonlar ne olacak?

PAZAR TAHTALARI İÇİN TOPLANAN MİLYONLAR NE OLACAK?
Bu haber 27 Mart 2020 - 14:54 'de eklendi.

CHP’Lİ İMAMOĞLU İLE ÇALIK KAYBETTİ, KAZANAN VATAN PARTİ’Lİ AKIN OLDU 

Yeşil alan işgalcisi olduğu mahkeme kararlarıyla ortada olan, rant için yüzlerce çam ağacını katlettiren ‘Beton Ekrem’ lakaplı CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bir yeşil alanı daha ranta çevirmesine ‘Diplomasız Avukat’ lakaplı Hasan Basri Akın mani oldu. Akın; uzun yıllardır Beylikdüzü’ndeki kamuya terk edilen arsaların talan edilmemesi için verdiği mücadeleyle tanınıyor. Vatan Partisi Beylikdüzü Üyesi olan Akın, aynı zamanda iki dönemdir Vatan Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi adayı gösterilmişti.

İTİRAZLARI REDDEDİLDİ, MUSLUK KESİLDİ…

Yeşil alanın betonlaştırılıp yüz milyonlarca liralık ranta dönüştürülmesini önlemek amacıyla mahkemeye başvuran Akın’ı mahkeme haklı bulmuş ve yürütmeyi durdurmuştu. Beylikdüzü Belediyesi ise bir üst mahkeme başvurarak kararın iptalini talep etti ancak üst mahkeme, verilmiş kararı oy birliği ile onadı. Böylece; başta İBB ile Beylikdüzü Belediye başkanları olmak üzere, Rant Pazarı’ndan nemalanmayı bekleyen kişilerin muslukları kesilmiş oldu.

İMZASI OLAN HERKES YARGILANMALI

Pazar Yeri yapılamayacak yere izin veren belediye kararlarının altında imzası olan herkesin yargılanması gerektiğini dile getiren hukukçular, belediye başkanlarının imzası olmasa bile sorumlu olduklarının altını çizdiler.

TOPLANAN PARALARIN AKIBETİ NE OLACAK?

Pazar tahtalarının yasa dışı şekilde fahiş fiyatlarla satılmasına aracılık eden Beylikdüzü Belediyesi, tahta satın alan vatandaşlara paralarının iade edilmesini sağlayacak mı? 120 bin liraya Pazar tahtası satın alan bir esnaf, parayı verdiği şirketten henüz bir açıklama yapılmadığını ifade etti. Pazar tahtaları satan şirketi tanımadıklarını, Beylikdüzü Belediyesi’ne güvendikleri için parayı verdiklerini dile getiren esnaflar, Belediye Başkanı Murat Çalık’tan açıklama bekliyorlar.

MAHKEME KARARLARINA UYULMUYOR! 

Mahkeme kararlarına, Kaymakamlığın ilgili yazısına rağmen Pazar Yeri’ndeki çalışmanın hala devam etmesine Belediye göz yummaya devam ediyor. İnşaatı yapan şirkete, faaliyetlerin durdurulması için yazı gönderen belediye başkanının, zabıtaları neden gönderemediği merak ediliyor. Vatandaşlar; Başkan Çalık’ın, inşaatı yapan şirketin sahiplerinden korktuğu için zabıtaları gönderemediğini, bundan dolayı da inşa faaliyetlerinin devam ettiğini iddia ettiler.

ÇALIK, AK PARTİ’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN ÖZÜR DİLEYECEK Mİ? 

Şehir Plancısı olan, ancak yaptığı icraatlarla gerçek mesleğiyle devamlı çelişen Başkan Çalık, Yeni Pazar Yeri ile ilgili usulsüzlükleri Belediye Meclisine taşıyan AK Parti’li meclis üyelerine, her zamanki gibi kibirli ve sinsi tavrıyla konuyu sapıtarak cevap vermişti. Çalık’ın; başta AK Parti Meclis Üyesi Mimar Nurullah Akan ile AK Parti Grup Sözcüsü Muhammet Fatih Vanlıoğlu olmak üzere AK Parti grubundan özür dileyip dilemeyeceği merak konusu oldu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa