SON DAKİKA

Haber Ekspress

Prof.Dr. Orhan Kural Bugün Birçok İnsanın Merak Ettiği Soruları Yanıtlayacak

Prof.Dr. Orhan Kural Bugün Birçok İnsanın Merak Ettiği Soruları Yanıtlayacak
Bu haber 26 Mayıs 2020 - 12:43 'de eklendi.

Gezgin yazar Prof. Dr Orhan Kural İştesonhaber desteğiyle bugün 18:00 da Wedding Palace ile instagram canlı yayınında buluşuyor. Program öncesi İştesonhaber Genel Yayın Yönetmeni Umut Uçar 17:45 de instagram canlı yayında program açılışını yapacaktır

Gezi kitabı yazarı, Yüksek Mühendis, Gezgin ve Aktivist Prof. Dr. Orhan Kural ve İşte Son Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Umut Uçar’ın konuk olacağı programda Kural birçok insanın merak ettiği soruları yanıtlayacak .

İşte  o sorular:

  1. Televizyon programlarınız ve radyo programlarınız var. Bunlar hakkında bilgi alabilir miyiz?
  2. Türkiye Gezginler Derneği olarak 24. Yılınızda e-GEZGIN Dergisi adlı bir dergi çıkardınız. Bu dergi hakkında bilgi alabilir miyiz; amacınız nedir? Hangi aralıklarla yayınlanacak? Dergi ekibi kimlerden oluşuyor?
  3. Dünyadaki 193 ülkenin tamamını gezdiniz bu sizde nasıl bir etki bıraktı, hayata bakış açınızı nasıl etkiledi?
  4. Unutamadığınız gezi anılarından birkaç tanesini anlatabilir misiniz?
  5. Korona günlerinin başında bir açıklama yaptınız ve bu açıklama sosyal medyada geniş yankı buldu. Sizi “Yağma yok” açıklamasını yapma aşamasına neler getirdi?
  6. Organizasyon ve tabii ki düğün sektörü de korona virüsü dolayısıyla çok ciddi zararlar ile karşı karşıya kaldı, Nisan, Mayıs ve Haziran ayını da kattığımızda yaklaşık 100 bin düğün etkilendi bunlardan 2’si iptal yoluna giderken, 93’ü bu yılın ilerleyen aylarına ve 5’i de gelecek yıl yapılmak üzere ertelendi. Siz bu süreci hem çiftler hem de sektördekiler açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Binlerce çiftimiz var umut kaynağı var moral olsun
  7. Düğünler için tek kullanımlık halay çubuklarıçıktı; bunun yanı sıra maske, eldiven giyme ve plastik (tek-kullanımlık) servis ekipmanları kullanılması gibi zorunluluklar getirildi. Bu plastik yapılı malzemelerin doğaya ve canlı hayatına olan zararı malum siz bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Bulunan çözümlerin etkili olabileceğini düşünüyor musunuz?
  8. Bir taraftan da yeni normal hayata da adapte olmak gerekiyor, siz bunun için ne öneriyorsunuz davet mekânlarına?

Ve daha birçok soruya da yanıt verecek.

 

 

 

PROF. DR. ORHAN KURAL KİMDİR

PROF. Dr. Orhan Kural, 1950 yılında İstanbul Nişantaşı’nda dünyaya geldi. 1969 yılında Kadıköy Maarif Koleji’ni (Bugünün Kadıköy Anadolu Lisesi) bitirdi. Babası Halil Esat Kural o yıllarda İstanbul Milli Eğitim Müdür vekili idi. 1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden “Maden Mühendisi” olarak mezun oldu.1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb Bursunu kazanıp New York Columbia Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimi yapan Orhan Kural, 1978 yılında İTÜ Maden Fakültesi’n de Kömür Kimyası dalında “Doktor” unvanı aldı.

 

Almanya’da üç ayrı kentte (Mannheim, Rothenburg Odt, Lüneburg), toplam altı ay Goethe Enstitüsü’ne devam etti.

 

1981-82 yılları arasında DAAD bursu ile Aachen Teknik Üniversitesi’nde “Kömür Teknolojisi ve Briketleme” dalında çalışmalar yaptı. Çok sayıda Alman öğrencinin bitirme çalışmasını yönetti ve Alman öğrencilerle teknik gezilere çıktı.

 

1982 yılında Venezuela Hükümeti’nin davetlisi olarak Maracaibo Kentinde “Kömür Teknolojisi Seminerine” bir ay süre ile “danışman” olarak katıldı.

 

1989 Mayıs ayında İTÜ’de Profesör oldu. 2006 – 2007 yıllarında Bölüm Başkan Yardımcılığı yaptı.

 

2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesi’nde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı.

 

Kırklareli Üniversitesine Rektör ön adayı oldu. (Aralık, 2016)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa