SON DAKİKA

Haber Ekspress

RÜŞVETİN ADI ‘BAĞIŞ’ OLDU!

Esenyurt Belediyesi “20 Bin TL ver ATM’ye göz yumalım” dedi, makbuz istenince ortalık karıştı!

RÜŞVETİN ADI ‘BAĞIŞ’ OLDU!
Bu haber 27 Şubat 2020 - 9:48 'de eklendi.

Akkoza Evleri’nin kendi mülklerine koymak istediği ATM’leri kaldırabilmek için her türlü yolu deneyen Esenyurt Belediyesi, yeni bir skandala imza atmış oldu. Site yönetimi Zabıta Amiri Erdem Aksoy’un kendilerinden ’20 bin TL’ bağış istediğini ancak makbuz vermeyeceğini söylemesi üzerine bağışı yapmadıklarını ve bu olayların başlarına geldiğini aktardı. Akıllara, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un, toplanan bu kadar makbuzsuz bağışın nereye kullanılacağının cevabını nasıl vereceği geliyor.

Bozkurt hakkında suç duyurusu

Büyük rant oyunlarının döndüğü ortaya çıkınca kayyum atanan Esenyurt Akkoza Evleri’ni ele geçirmeye çalışan Esenyurt Belediyesi ve CHP Esenyurt İlçe Yönetimi, olmadık ayak oyunlarına başvuruyor. En son konulmak istenilen ATM’leri İSKİ’nin vinciyle sabahın köründe kaldıran Esenyurt Belediyesi bir çok soru işaretini arkasında bıraktı. Site yönetimi; Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan ve Zabıta Amiri Erdem Aksoy hakkında suç duyurusunda bulundu.

Belediye elini buradan çeksin!

Akkoza Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Karakülah, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a seslenerek “Belediyeden tek istediğimiz şu ‘belediye Akkoza’dan elini çeksin’. Başkanın haberi yoksa buradan ona da sesleniyorum, 2 bin 700 kat maliki adına sesleniyorum, mahkemece atanan yönetici olarak sesleniyorum: Ellerini Akkoza’dan çeksinler. Mart ayında genel kurul yapacağız. Bizim genel kurulumuza karışmasınlar” sözlerine sarfetti.

Kaç siteden para toplandı?

Akkoza Evleri’nden 20 bin TL açıktan para istenilince ortaya başka gerçekler de çıkmış oldu. Zabıta Amiri Erdem Aksoy, site yönetimine elinde bir kağıt göstererek ‘Bakın falanca site de aynı ATM koymak için bu kadar para vermiş, siz de verin izin verelim’ demesi skandalın boyutlarının tahmin edilenden çok büyük olduğunu gösteriyor. Sadece ATM koymak için 20 bin TL isteyen belediyecilerin daha büyük istekleri için ne kadar tarife uyguladığı merak konusu!

Esenyurt Akkoza Evleri’ne ait alana ATM koymak isteyince, belediye yönetimi 20 bin TL açıktan para istedi, bu para verilmeyince olmadık ayak oyunları oynanmaya başladı. ATM’leri koydurtmamak için; İmar ve Gecekondu Yasası’nın arkasına sığınmaya çalışan belediye yönetimi, Akkoza Avukatları’nın müdahalelerinden sonra, en son idari izin verilmediği için tutanak tutmak zorunda kaldılar. Ancak, tutanak tutulduktan 7 gün sonra işlem yapması gereken zabıta, sabah 08.00’de büyük bir operasyonla, içi boş olan ATM kasasını İSKİ’nin vinciyle kaldırıp götürdü. Kendi mülklerine ATM koyabilmek için 2,5 aydır her türlü evrağı tamamladıklarını belirten Akkoza Evleri Site Yönetimi, hiçbir sebep göstermeden sadece oyalandıklarını iddia etti.

İlk olarak Şehir mobilyası olarak izin verebileceklerini söyleyen belediye yönetimi, en son olarak idari izin verebiliriz diye açıklama yaptığını belirten yönetim kurulu üyeleri, alanın kiralamasını yapan firmanın boş ATM kasalarını getirdiğini ancak bir saat içinde vinçle kaldırdıklarını aktardı.

Site Başkaı Atilla Karakülah, Esenyurt Belediyesi Zabıta Amiri Erdem Aksoy’un, kendilerinden 20 bin TL makbuzsuz, açıktan ve nereye gittiği belli olmayan bir para istediğini, makbuz olmadan veremeyeceklerini söyledikten sonra da başlarına bu işlerin geldiğini aktardı.

Yandaşlıktan dert yananlara bak!

Site Avukatı Faruk Aksu “Bu kadar yandaşlıktan dert yanıp böyle bir yandaş yaratma sevdasına girmiş olmaları ayrı bir talihsizlik. Bu mahalle senin belediye başkanı olarak o koltuğa oturma sebebin. Bu mahalle, mevcutta bulunan belediye yönetiminin ciddi desteğini aldığı bir mahalle… Tek umudumuz belediye başkanının bu işte haberi olmaması” sözlerini sarf ederken, kendilerine ait olan bir yeri kiralayabilmek için belediyeden izin almak zorunda olmadıklarını belirtti.

Rant düzenini belediye eliyle yeniden kurmak istiyorlar

Büyükçekmece 2’nci Sulh Mahkemesi tarafından atanan kayyum Atilla Karakülah “Buradaki talanı durdurmak için site halkı olarak mahkemeye verdik, bu talancıları durdurduk. Şimdi bu talancılar belediyeyi arkalarına alarak tekrar burada talan düzeni kurmaya çalışıyor. Bizim burada yapmak istediğimiz; ATM. Ve bu alan burasının tapulu malıdır, 2 bin 700 kişiye aittir. Sitemize gelir olsun diye bankalarla anlaşma yaptık ancak belediye başkanın talimatıyla bu ATM’ler sökülüp atıldı. Burada emekliler var, burada esnaflar var, beyaz yakalılar var, burada çalışan insanlar var. Bu insanların maaşları bir şekilde ATM üzerinden geliyor. Biz burada hizmet yapmak istedik. Belediye bu ATM’lerin kirasını kendi almak istiyorsa sokağa kuracak ama bu alan bizim tapulu malımız. Burasını kirası siteye ait. Biz belediye gittiğimizde bize emsal gösterdiler ‘falan site bize şu kadar para bağışladı, siz de bağışlayın izin verelim’ dediler. Biz de yasal olarak ne kadarsa biz de bağışlayalım ama bize makbuz verin dedik. Makbuz veremeyeceklerini söyleyince, bağış yapmayı durdurduk, parayı vermediğimiz için başımıza bu geldi. Yapmak istediğimiz sadece kamu hizmeti. Zabıta Amiri geldi gecekondunun yasasının bilmem ne maddesine göre işlem yapmaya çalıştı, avukatımız müdahale etti öyle bir kanun yok diye. O olmayanca başka bir tutanak tutalım dediler, o da olmayınca başka bir tutanak tutalım dediler. Daha sonra imardan bir tane müdür geldi, müdür “bu şekilde bir tutanak tutamazsınız, sadece yürütmeyi durdurma şeklinde bir tutanak tutabilirsiniz” dedi. O tutanağı tuttuktan sonra bir hafta süre verilmesi gerekir, işlem yapmazsak ona göre kanuni işlemleri yaparsın. Ama yangından mal kaçırır gibi ATM’mizi söküp götürmelerine anlam veremiyoruz. Belediyenin araçları da gelmedi buraya, İSKİ’nin aracı geldi buraya. İSKİ’nin araçları belediyeye mi çalışıyor? ATM’lerimizin nerede olduğuna dair bir yazılı kağıt istedik, avukatımıza onu bile vermemişler. ATM’lerimiz nerede bilmiyoruz” sözlerini paylaştı.

Öte yandan Koza Mahallesi Muhtarı Cavide Karakülah, Esenyurt Belediyesi Zabıtaları’nın kendisini darp ettiğini iddia etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa