SON DAKİKA

Haber Ekspress

Sakarya’da fındık işçileri olayı anlattı

Sakarya’da fındık işçilerinin ‘Kürtçe konuştukları için dayak yedikleri’ iddiası sosyal medyada yankı uyandırmış, bu duruma provokatörler de dahil olmuştu. Olayla ilgili konuşan işçiler, durumun ‘Türk-Kürt çatışması olmadığını’ belirtti.

Sakarya’da fındık işçileri olayı anlattı
Bu haber 06 Eylül 2020 - 13:30 'de eklendi.

Sakarya’da saldırıya uğrayan Mardinli Demir ailesinin mensupları, 15-16 kişilik bir grup halinde 20 gün önce fındık bahçelerinde çalışmak üzere kente geldi. En büyükleri 27 yaşında en küçükleri ise 15 yaşındaki Şilan olmak üzere gruplar halinde bahçelerde çalışıyorlardı. İŞte Hürriyet’in haberindeki ayrıntılar…

Cuma günü de Hasan Cebecioğlu adlı kişinin bahçesinde çalışmaya başladılar. Ancak fındık toplarken anlaşmazlık çıktı. Daha sonra da görüntülere yansıyan olaylar yaşandı. Demir ailesinin üyeleri başlarından geçenleri anlattı.

Baran Demir, “Oğullarını aramış demek ki. Oğulları geldi. ‘Babamıza kim böyle böyle dedi’ diye sordular. Küfür edip bize saldırdılar. 15 yaşındaki kuzenim Şilan’ı da darp ettiler.” ifadelerini kullandı.Olayla ilgili konuşan Nadile Demir, şöyle anlattı: “Bahçede fındık topluyorduk. Yan tarafta biraz fındık kalmıştı. Bahçe sahibi Hasan Cebecioğlu’nun torunu, ‘Buraları da toplayın’ dedi. O tarafa gittik. Hasan bunu görünce, ‘Ne it sürüleri gibi oraya gidiyorsunuz’ diye bize hakaret etti. Biz de tenekeleri attık, çalışmıyoruz dedik. Onu jandarmaya şikayet edeceğimizi söyledik. ‘Ne yaparsanız yapın’ dedi.

“Köyde yoklar, olayla ilgili de konuşmak istemiyoruz”

Olayın diğer tarafı olan fındık bahçesi sahibi Hasan Cebecioğlu ve oğullarıyla iddia ve suçlamaları konuşmak üzere ailenin Kocaali ilçesinin Ortaköy beldesine bağlı Sırt Mahallesi’ne gidildiği ancak ailenin evde olmadığı öğrenildi. Olaya dair yorum yapmak istemeyen ailenin diğer mensupları ve komşular,“Köyde yoklar, olayla ilgili de konuşmak istemiyoruz” cevabını verdi. Köyde karşılaşılan Diyarbakır’dan gelen tarım işçilerinin ise, yağmur arası verseler de fındık toplamaya devam ettiği görüldü.

“Yaşananlar Türk-Kürt çatışması olmadığını belirtti”

Darp edildikleri iddia edilen Şilan Demir ve Rojda Demir olayın ardından memleketleri olan Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ köyüne döndü. Şilan Demir yaşananların Türk-Kürt çatışması olmadığını belirterek, “Bize hakaret ettikleri için işi bıraktık. Bizi darp ettiler. 6 kişi saldırıya uğradık. İlk defa böyle bir olay yaşadık. Aile çok geçimsizdi. Kürt- Türk çatışması değil. Öyle bir şey yok. Hepimiz kardeşiz” dedi.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa