SON DAKİKA

Haber Ekspress

ŞAMPİYON GÜREŞÇİLER AVCILAR’DA BULUŞTU

Avcılar Balkan Türkleri Derneği; 14. GELENEKSEL PEHLİVANLAR GECESİ’ni Avcılar Belediye Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi.

ŞAMPİYON GÜREŞÇİLER AVCILAR’DA BULUŞTU
Bu haber 08 Ekim 2018 - 10:22 'de eklendi.

Şampiyon güreşçilerin ve antrenörlerin gecesine; Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Bulgaristan Razgad Belediye Başkanı Dr. Valentin Vasilev ve yardımcıları Galina Georgieva ve Erdinç Hasanov, İstanbul Bulgaristan Başkonsolos yardımcısı Petar Arabaciev, Ticari Konsolos Toşko Tomov, konsoloslardan Dimitar Filipov, Nikola Uzunuv, Balkan Türkleri Dernek Başkanı Efrahim Kamberoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, K. Çekmece Meclis Üyesi Osman Garip,  Firuzköy Vakfı Başkanı Hasan Değirmenci, CHP Meclis eski üyesi Hülya Altın, Razgard Spor Okulu Müdürü İvan İliev ve gazeteci – yazar Zafer Yiğiter de katılım sağladı.

GECEYE KATILAN ŞAMPİYON GÜREŞÇİLER

Hasan İsaev, İsmail Abilov, Nermedin Selimov, Ramiz Çelik, İsmail Kosukoğlu, İbrahim Coşkun, Şükrü Şen ve Efrahim Kamberoğlu.

GECEYE KATILAN İŞ ADAMLARI

Bayram Ali Çeşmeci, Menderes Balaban, Tekin Mete, Mustafa Aydın, Salih Eser, Özcan Arifoğlu gibi işadamları da geceye katılanlar arasındaydı.

KAMBEROĞLU: “GÜREŞ SPORU BİZİ BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK BAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR OLGUDUR”

Açılış Konuşmasını Avcılar Balkan Türkleri Derneği Başkanı Efrahim Kamberoğlu Yaptı. Kamberoğlu; “Geleneksel Hale getirdiğimiz bu buluşmaların 14.’sünü bugün burada gerçekleştiriyoruz. Gerek Türkiye’de, gerek Bulgaristan’da ve dünyanın neresinde olursak olalım bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Güreş sporu bizleri birbirimize bağlayan çok önemli bir olgudur. Bizleri her yıl bir araya getiren, dostluklarımızı ve özlemlerimizi pekiştiren Geleneksel buluşmalarımızda başarı ve özlemlerimizi yad ederken, aramızdan ayrılan şampiyon güreşçilerimizi ve arkadaşlarımızı da sevgi ve saygı ile anıyoruz” dedi.

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluğa da değinen Kamberoğlu, bu dostluğun daha da gelişmesi için taşın altına ellerini sokacaklarını vurguladı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak ve geceye katkı sunanlara da teşekkür eden Efrahim Kamberoğlu, dostlukları daha da pekişmesi için bu toplantıların her yıl yapılması gerektiğini işaret etti.

TOPRAK: “BULGARİSTAN İLE GÜÇLÜ BAĞLANTILARI OLAN BİR İLÇEYİZ”

Geleneksel buluşmaya katılan Başkan Handan Toprak da, gelen misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Başkan Toprak; “Rumeli Balkanlarından gelen soydaşların ilk yerleşim yerlerinden biri de Avcılardır. Bulgaristan ile güçlü bağlantıları olan bir ilçeyiz. Rumeli Balkanları ile ilişkilerimizi çok önemsemekteyiz. 2000 yılında başlayan ve dönemimizde de pekiştirdiğimiz kardeş şehir ilişkilerimize Avrupa’da iki kardeş ülke ve iki kardeş kent olarak devam edeceğiz” dedi.

Yöre havalarının çalındığı müzikle coşan şampiyon güreşçiler pistlerde de hünerlerini sergilediler.

Haber: Zafer YİĞİTER

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa