SON DAKİKA

Haber Ekspress

Selimpaşa’da Altyapı Güçleniyor Kocadere Islahı ve Atıksu Hattı Çalışmaları Sürüyor

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan ile birlikte Selimpaşa’daki Kocadere Islahı ve Atıksu Kollektör Hatları Yapım Çalışmalarını yerinde inceledi.

Selimpaşa’da Altyapı Güçleniyor Kocadere Islahı ve Atıksu Hattı Çalışmaları Sürüyor
Bu haber 16 Haziran 2025 - 19:28 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İSKİ Atıksu Kanalizasyon Daire Başkanlığı iş birliğiyle Selimpaşa Mahallesi’nde yürütülen Kocadere Islahı ve Atıksu Kollektör Hatları Yapım Çalışmaları hızla devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek sahadaki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Selimpaşa’nın taşkın riskine karşı daha dayanıklı hale getirilmesi ve altyapı sistemlerinin yenilenmesi amacıyla yürütülen projede, önemli adımlar hayata geçiriliyor. Proje kapsamında Kocadere yatağında ıslah çalışmaları yürütülürken, yeni atıksu kollektör hatlarının döşenmesi ve yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarının ayrıştırılması işlemleri gerçekleştiriliyor.

Yalnızca günümüz ihtiyaçlarına değil, gelecekteki iklim koşullarına da hazırlık yapılan projede, debi hesaplamaları 100 yıllık değil, 500 yıllık taşkın senaryolarına göre planlandı. Ayrıca, yol kotu yaklaşık 1 metre yükseltilerek taşkınlara karşı daha güvenli bir hale getirildi.

Proje kapsamında asfaltlama çalışmalarına da başlandı. Yolun, ağustos ayı sonuna kadar tamamlanarak halkın hizmetine açılması hedefleniyor. Yeni düzenlemeyle ana yol ve yan yollar 2 şerit gidiş  2 şerit geliş olarak kullanılacak şekilde tasarlandı.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu yaptığı açıklamada, “Selimpaşa’nın kronik hale gelen taşkın sorununu kalıcı olarak çözmek ve çevreye duyarlı, modern bir altyapı oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Silivri’nin her mahallesinde yaşam kalitesini artırmak için kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA