SON DAKİKA

Haber Ekspress

SİLİVRİ’DE BİR İLK

Silivri’nin ilk kadın Belediye Başkan Aday Adayı Özgün Deniz Gündüz, “Silivri’ye kadın eli değmeli” dedi.

SİLİVRİ’DE BİR İLK
Bu haber 22 Ekim 2018 - 19:29 'de eklendi.

Silivri’de kadın olarak bir ilki gerçekleştirerek CHP’den belediye başkan aday adayı olan gazeteci Özgün Deniz Gündüz ile canlı program yaptığı Metropol FM stüdyolarında sohbet ettik.

“SİLİVRİ’DE BİR İLK”

Meslektaşımız olarak kendisine çıktığı bu yolda başarılar diledik ve cesaretinden dolayı kendisini tebrik ederek, aday adaylığı sürecini sorduk.

“Silivri’de bütün siyasi partiler dahil olmak üzere ilk defa bir kadın, belediye başkan aday adaylığı için başvurdu. O cesareti göstermek istedim çünkü kadınların toplumda, özellikle de siyasette, belirli kotalara mecbur bırakılması bana çok yanlış geliyordu” diyen Gündüz şöyle devam etti:

Sadece ilçemizde değil, Türkiye geneline baktığımızda kadın belediye başkanı ve belediye başkan aday adayı sayısının çok çok düşük olduğunu görmekteyiz. Ben bir kadın olarak, Silivri’yi yönetebilecek gücü ve cesareti kendimde gördüm. “Kadınsın, belediye başkanlığını yapamazsın, beceremezsin” diyenler oluyor ama bence tam tersi. Ben bir kadın olarak üniversitede okuyabiliyorsam, radyoda program yapabiliyorsam, uzun yıllardır ilçemizde gazetecilik yapabiliyorsam, belediye başkanlığı neden yapamayayım?

“KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLEŞİR”

‘Kadın bir eliyle beşiği sallarken, diğeriyle dünyayı sallar’ sözünü hatırlatan Gündüz, “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir. Silivri benim evim. Yaşadığım bu ilçeyi çok seviyorum. Kızım burada doğdu, burada büyüyor. Silivri’ye bir kadının eli değdiği zaman, ilçemizin çok daha güzel, çok daha yeşil, çok daha yaşanabilir olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“ÖZCAN BEY’İN İKİ MECLİS ÜYESİ DE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU”

Son iki dönemdir Silivri’yi CHP’li bir belediye başkanının yönettiğini hatırlatarak;  Buna rağmen karşısına aday adayı olarak çıktığına göre demek ki mevcut Başkan’ı eksik ya da yetersiz bulduğunu ifade ettik.

Gündüz; “Evet, bazı eksikler ve yapılması gerekenler var. Ben de bu eksikleri ve yapılmayanları yapmak ve tamamlamak için aday oldum. Mevcut Başkanımız Özcan Bey’in (Özcan Işıklar) kendi ekibindeki iki meclis üyesi belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapıyorsa, demek ki eksikleri ve yapılan yanlışları sadece ben değil, kendi ekip arkadaşları da görmüş demektir. Üstelik bu meclis üyelerinden bir tanesi başkan yardımcısı konumunda” dedi.

“SELAMİ BEY İLE ÇOK İYİ DOSTUZ”

Selami Değirmenci gibi çok güçlü bir ismin daha aday adayı olduğuna değindik.

Selami Değirmenci ile çok iyi bir dostluğu olduğunu söyleyen Gündüz, “Selami Bey, sürekli görüştüğüm, fikir alışverişinde bulunduğum, aday adaylığı açıklamama da gelerek bana destek veren birisidir. Kendi aday adaylığı açıklamasında da, benim aday gösterilmem halinde her zaman yanımda olacağını ve destek vereceğini açıkladı.

“SİLİVRİ’NİN EN ÖNEMLİ İKİ SORUNU…”

Hem gazeteci kimliği hem de belediye başkan aday adayı olarak Silivri’nin en önemli sorunlarının neler olduğunu sorduk.

“İlçemizin başta gelen en önemli iki sorunundan biri, yıllardır çözülemeyen trafik ve otopark sorunu, diğeri de iş istihdamı” diyen Gündüz, Silivri’yi kasaba modundan çıkarıp, marka şehir konumuna getirmek istediğini ifade etti ve şöyle konuştu:

Yaklaşık iki yıldır belediye başkan adaylığı için çalışıyorum. Genç ve dinamik bir ekibim var. 40’a yakın proje hazırladık ve bunların hepsi iş imkanı yaratabilecek projeler. Bu projeler seçim vaadi olan hayali projeler değildir. Yaklaşık bir ay önce partimizin genel merkezinden bir ekip gelerek projelerimizi inceledi. “Biz senin gazeteci olduğunu bilmesek, bir şehir planlamacısı ya da belediyenin ilgili bir müdürü olarak düşünürdük. Ortaya koyduğun her projenin içerisinde kesinlikle rant yok, hepsi de iş imkanı yaratacak, yapılabilir projeler” dediler.

“GÖÇ SEBEBİYLE KÖYLERİMİZ BOŞALIYOR”

Mahalle olan köylerdeki sıkıntıların devam edip etmediğini sorduk

“Köylerimiz mahalle oldu ama bizler hala köy diyoruz” diyen Gündüz, köylerde durumun sıkıntılı olduğunu dile getirerek şu açıklamayı yaptı:

Uzak köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın Silivri merkezine ya da Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy’e göç etmesi köylerimizin boşalmasına sebep oluyor. Bu göçlerin önüne geçebilmek için çok güzel, uygulanabilir projeler hazırladık. Yaklaşık iki buçuk senedir Silivri’nin tüm köylerine gidiyoruz. Hem gazetemi dağıtıyor, hem de kahvede oturan ağabeylerimiz ve kardeşlerimizle sürekli sohbet ediyoruz. Böylece hem köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde belirleme imkanına sahip olduk, hem de o sorunları gazetemizin sayfalarına taşıyarak çözümler ürettik. Biz öyle şaşaalı projeler hazırlamadık. Bazıları küçük küçük ama insanların hayatına dokunabilecek, hayatını değiştirebilecek projeler oldu.

“KÖYLERİMİZDEN BİRİNE MİNÜBÜS SEFERİ BİLE YOK”

Silivri merkeze yaklaşık 40 km. mesafede olan köylerin olduğunu ifade eden Gündüz, “Zorunlu ihtiyaçları belediyemiz karşılayabiliyor ama özellikle kışın çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Mesela Çerkezköy’e çok yakın bir köyümüz var. Orada yaşayan vatandaşlarımız Silivri’ye gelmek yerine, 10 dakikalık mesafede olan Çerkezköy’e gitmeyi tercih ediyor. Köylerimizden birine minibüs seferi bile yok. Bunu haberleştirip gerekli mercilere şikayette bulunduk ama o köye bir türlü minibüs tahsis ettiremedik. O köyde yaşayan öğrenciler başka yerdeki okula giderken çok büyük sıkıntılar yaşamaktalar. Özellikle kışın. İşte biz bu sorunları yerinde belirledik ve çözüme kavuşturmak için projeler ürettik ve belediye başkanlığına aday olduk” diyerek, köylerde yaşanan sıkıntıların devam ettiğini gözler önüne serdi.

“GEREKİRSE O KAPININ ÖNÜNDE UYURSUN” 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li belediyeleri adeta cezalandırdığı, vatandaşın yararına olacak projeleri engellediği yönünde en üst düzeyde iddialar olduğunu ve Silivri’deki durumu sorduk.

“Belediyenin içinde olmadığım için fazla yorum yaparsam yanlış olur” diyen Gündüz, “Tabi bu söylemleri gazeteci olarak biz de duyuyoruz. Bu anlamda mevcut belediye başkanımızın açıklamaları oluyor. Bize yansıyan örnekler de oluyor. Mesela bulunduğumuz yerin hemen arka tarafından akan Boğluca Deresi var. 2009 yılındaki selde can kayıpları yaşandı, pek çok vatandaşımız maddi ve manevi sıkıntılar yaşadı. O tarihten beri bitirilemeyen dere ıslahı çalışması var. Yazın hem bakteri yuvası oluyor hem de çok kötü kokuyor. Kışın da yağan her yağmurda taşmaya devam ediyor. Fakat sana ne kadar zorluk çıkarırlarsa çıkarsınlar, bıkmadan, usanmadan İBB’den ya da ilgili Bakanlıktan o hizmeti alana kadar gerekirse 10 kez o kapıya gidersen, istediğini alırsın. Gerekirse basını çağırır, o kapının önünde uyursun.

PANELİST OLARAK DAVET EDİLDİ

Bu hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kartepe Zirvesi’ne ‘panelist’ olarak davet edilen Gündüz, Ortadoğu’da yaşanan göç ile alakalı Türkiye’nin bakış açısı, bir anne ve bir gazeteci olarak çocukların göç esnasında neler yaşadıklarıyla, nasıl zorluklarla karşı karşıya kaldıklarıyla alakalı bir konuşma gerçekleştirecek. Bu da; daha önce yapmış olduğu başarılı çalışmalarının yeni yeni meyvesini vermesi olarak değerlendiriliyor.

HAYATIN VE SİLİVRİ’NİN DAİMA İÇİNDE BULUNDU

ÖZGÜN DENİZ GÜNDÜZ
Doğum Tarihi: 06.04.1976 Tunceli
Medeni Durumu: Boşandı / Bir Çocuk Annesi
Eğitim Durumu: Tunceli Cumhuriyet Lisesi Mezun
Bahçeşehir Siysal Bilimler Siyaset Akademisi ve Global Liderlik Mezunu
Makedonya Vizyon Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2018/2019 yılı yeni dönem öğrenci kaydı.
Bahçeşehir Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisinde;
*Belediyelerde Liderlik
*Yerel Seçimlerde Farklı Seçim Stratejisi
*Yerel Yönetimler ve Demokrasi
*Siyasette Yerel Yönetimlerin Önemi
*Belediyelerde Yönetim
*Sürdürülebilir Kent Ulaşımı
*Kentleşme ve Çevre Sorunları
*Belediyelerde Kültür-Sanat
*Belediyelerin Görev, Yetki ve Sorumlulukları
*Kentsel Dönüşüm
*Yerel Yönetimler ve Kadın
*Yerel Yönetimlerin Toplumsal Politikalara Etkisi
*Belediyelerde Bütçe Yönetimi
*Yerel Yönetim ve STK işbirlikleri konuları üzerine eğitim almakta.

Yabancı Diller: İyi düzeyde İngilizce, Orta Düzeyde Yunanca, İyi Düzeyde Zazaca

Görev Aldığı Dernek ve STK’lar: 


ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ: Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi ve Basın ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı. Alevi Kültür Derneği Silivri Şube Başkanı

KAGİD (Silivri Kadın Girişimciler Derneği): KAGİT Basın ve Halkla İlişkiler Komisyon Sorumlusu.
ROTARY KULÜBÜ: Silivri Rotary Kulübü Basın ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı ve 2018/2019 yılı dönem saymanı.
TÜMKİAD: Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği Kurucu üyesi ve Basın Medya Komisyon Başkanı
Silivri Kadın Dayanışma Plartformu: Kurucu Başkan. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri haline gelen Kadına Şiddet, çocuk istismarı, Yaşlı ve Engelli bireyler konusunda Sosyal Projeler, Paneller, ücretsiz Yaşam Koçluğu, Hukuksal ve Psikolojik destek programları ile çalışmalarına devam ediyor.
HAYKURDER: Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi.

İş Hayatı: Uzun yıllar İzmir Karşıyaka’da ikamet ederken çeşitli firmalarda çalıştı. 2000 yılında İstanbul’a taşınarak ATV’de çalıştı. AK Parti Hükümeti döneminde el değiştiren Sabah ve ATV grubundan ayrılarak Sabancı Gruop bünyesinde olan Carrefoursa’da çeşitli birimlerde görev aldı, en son Carrefoursa Satın Alma Koordinatör Yardımcılığı görevi sonrası Uluslararası ihracat yapan bir tekstil firması kurarak Yunanistan, Fransa, İspanya ve Almanya’ya ihracat yapan yabancı ortaklı Piramid Tekstil’de işletme sahipliği yaptı.

2007’den itibaren Silivri’de yaşamaya başlayan Özgün Deniz Gündüz 2009’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak Kadın Kollarında uzun yıllar aktif görev aldı.
2013 yılından beri Silivri’de iki tane yerel gazete kurarak gazetecilik mesleğine geri dönen Gündüz aynı zamanda, kendine ait ajans bünyesinde dergi çıkarmakta. Başta İstanbul olmak üzere tüm Trakya bölgesine yayın yapan Metropol FM’de Haber Müdürü ve Program Yapımcılığı görevine devam etmektedir. Gazeteci ve Radyo yapımcısı olması sebebiyle bölgede tanınan Özgün Deniz Gündüz kamu ve toplum yararına olan birçok sosyal projede başarıyla yer alması sebebiyle de toplumun her kesimi ile iyi diyaloglar kurmuş bir isim olma özelliğine sahip. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa