SON DAKİKA

Haber Ekspress

Son İstanbul anketi açıklandı: İmamoğlu farkı açtı

Son İstanbul anketi açıklandı: İmamoğlu farkı açtı
Bu haber 19 Haziran 2019 - 17:39 'de eklendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine 4 gün kala, bir anket şirketi daha elindeki sonuçları paylaştı. Konda’nın anket sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu oylarını ciddi oranda arttırdı. Kaynak Yeniçağ: Son İstanbul anketi açıklandı: İmamoğlu farkı açtı

Konda Araştırma Şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine 4 gün kala, anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. KONDA’nın verilerine göre İmamoğlu yüzde 49,0, Binali Yıldırım’ın oy oranı 40,9.

Konda’nın araştırmasındaki çarpıcı veri: İstanbul seçiminin iptaliyle birlikte Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söyleyen seçmen oranı yüzde 39,5’ten yüzde 50,1’e yükseldi.

İŞTE KONDA ARAŞTIRMA’NIN SON İSTANBUL ANKET SONUÇLARI

Araştırma kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 157 mahallede 3498 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşülmüştür. Her bir mahallede gerçekleştirilen 24 anket için yaş ve cinsiyet kotası uygulanmıştır. Örneklem, ADNKS (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi) verilerine dayalı mahallelerin nüfus büyüklükleri ve eğitim seviyeleri verileri ile 1 Kasım 2015 Genel Seçim mahalle sonuçları katmanlandırılarak hazırlanmıştır.

Araştırma, İstanbul’un 18 yaş üstü yetişkin nüfusunu temsil eden deneklerin saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tercihlerini yansıtmaktadır. Araştırmanın bulgularının hata payı, yüzde 95 güven aralığında +/- 1,8, yüzde 99 güven aralığında +/- 2,4’tür.

Yerel Seçimler sürecinde adayların belli olduğu Ocak ayından bu yana gerçekleştirilen araştırmaların bulgularının seyri, 31 Mart Yerel Seçimlerindeki İBB Başkanlık oy dağılımıyla beraber aşağıdaki grafiktedir.

31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyenlerin ve geçersiz oyların toplam oranıdır. Partilerin oy oranları resmi sonuçların seçime katılmayan seçmenler de dâhil edilerek yeniden hesaplanmasıyla elde edilmiştir.

Yüzde 9,4 kararsız veya oy kullanmayacak seçmeni orantılı bir şekilde dağıttığımızda ise Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54, Binali Yıldırım’ın yüzde 45 oy oranına ulaşacakları hesaplanmaktadır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa