SON DAKİKA

Haber Ekspress

SULTANGAZİ’DE MÜLTECİLER HAKSIZ REKABET OLUŞTURUYOR

SULTANGAZİ’DE MÜLTECİLER HAKSIZ REKABET OLUŞTURUYOR
Bu haber 05 Ekim 2023 - 9:04 'de eklendi.

Zafer Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı Kurucular Kurulu Başkanı Kürşat Keskin Sultangazi’deki mülteci sorununa dikkat çekti. Başkan Keskin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Demografik, inanç ve kültür bakımından çeşitlilik gösteren Sultangazi’de barınan mülteciler artık sınırları ve sabrımızı zorluyor. Uzun yıllardır ilçemizde olan mülteciler bir şekilde artık üretime katılmış iş yeri açmış ve işçi çalıştırır vaziyete gelmişlerdir. İşçi derken sadece kendileri gibi mültecileri seçiyorlar. Türk işçi çalıştırmıyorlar. Ancak bu işletmelere baktığımızda vergi ödemek yok, işçilerine sigorta yapmak yok dahası belediyeden ruhsat dahi almadan iş yapıyorlar. Hal böyle olunca tekstil başta olmak üzere ayakkabı ve diğer üretim sektörlerinde faaliyet gösteren bu merdiven altı mülteci işletmeleri ürünleri de ucuza mal ediyorlar. Söz gelimi bir gömleği 11 dolara diken Türk esnafımız vergisini ödüyor, işçisinin tüm haklarını ödüyor ve bu maliyeti ortaya çakıyor. Öte yandan aynı işi 6-7 dolara yapan mülteci işletmeler hiçbir yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için daha ucuza bu işi yapıyorlar. Haksız rekabet oluşturup Türk esnafımıza zarar veriyorlar. Türk esnafımızın müşterilerini açıkça çalıyorlar. Bu açıdan bakarsak üretim çarkımıza zarar veriyor. Belediyenin bu esnaf görünümlü vurguncuları denetleyip işletmelerini kapatmaları gerekiyor. Bir de bu işletmelerde “yabancı çalıştırmıyoruz” deyip sadece mültecileri istihdam ediyorlar. İş gücünden çalıyorlar, emek hırsızılar ve Türk ekonomisine zarar veriyorlar. Bunlara dur demek için Zafer Partisi olarak halkımızı bilinçlendirecek çalışmalarımız olacaktır. Sultangazi’de artık Zafer Partisi var ve siyasete de yeni bir soluk getireceğiz.”

ZAFER PARTİSİ SULTANGAZİ’DE TEŞKİLATLANDI

Zafer Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı bir buçuk ay önce ilçede teşkilatlanmasını sağladı. İlçe Başkanı Ahmet Aykuteli atanırken partinin Kurucular Kurulu Başkanlığını Kürşat Keskin yapıyor. Keskin 29 yıldır Uğur Mumcu Mahallesi’nde yaşadıktan sonra halen Sultançiftliği Mahallesi’nde ikamet ediyor. Elazığlı olan Keskin Tekstil sektöründe iş insanı, lise mezunu, evli ve iki çocuk babasıdır. Daha önce hiçbir siyasi partiye üyeliği bulunmayan Keskin Sultangazilidir, Türk Milliyetçisi duruşu ile siyasette var olduğunu söylüyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa