SON DAKİKA

Haber Ekspress

Tohumlar Minik ellerde filizlendi

Tohumlar Minik ellerde filizlendi
Bu haber 09 Eylül 2019 - 15:30 'de eklendi.

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda kurulan stantta çocuklara yönelik doğa temalı atölyeler ile çocuklar doğa bilincini eğlenirken öğreniyor. Etkinlikte Muğla Yerel Tohum Grubu’nun, atalık tohumların dağıtımı yapması büyük ilgi gördü.

Geleceğin umudu olan çocuklara doğa bilincini, çevre ve hayvan sevgisini aşılamak için 6’ncı Barış ve Sevgi Buluşmaları etkinlik alanında yerini alan Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün düzenlediği çocuklara yönelik doğa temalı atölyeler devam ediyor.

Ata tohumlara ilgi yüksekti
Çocuklara yönelik atölyelerin yanında, Muğla Tohum Grubu ‘atalık tohumların’ dağıtımını yaptı. Yerel tohumlara ilginin çok yüksek olması dikkat çekerken, tohumların devamı konusunda yapılan uyarıların karşılık bulması sevindirici bir gelişme olarak algılandı.

Doğa temalı stand kurdular
3 yaş üzeri çocuklar için tamamı doğal malzemeler ile planlanan arılar için tohum topu, kuşlar için yemlik, tohum ekimi, çiçek dikimi, ahşap boyama, ahşap korkuluk yapımı gibi atölyeler büyük ilgi ve talep görüyor. Alanda kurulan hobi bahçesi konseptli 100 yıllık düven ve eski tarım aletleri ile renklendirilen stant ise çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekti.

Muğla Yerel Tohum Grubu ata tohumu dağıttı
Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın başlamasıyla start alan atölye çalışmalarında şimdiye kadar ahşap bardak altlığı boyama, kuş yemliği yapımı, dekoratif ahşap korkuluk yapımı, çiçek dikimi ve buğday tohum dikim etkinlikleri gerçekleşti. Arılar için tohum topu atölyesinin gerçekleştirildiği programda ayrıca Muğla Yerel Tohum Gurubu tarafından çok değerli ata tohumları dağıtımı yapıldı. Grup Yöneticisi Jale Eren, ata tohumlara olan ilginin kendilerine mutluluk verdiğini söyleyerek “Yerel tohumlar geleceğimizdir, geleceğimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa