SON DAKİKA

Haber Ekspress

“Trabzonlulara ‘Yunan’ benzetmesi yapan Göksu istifa etsin!”

“Trabzonlulara ‘Yunan’ benzetmesi yapan Göksu istifa etsin!”
Bu haber 16 Mayıs 2019 - 18:46 'de eklendi.

Hıdır Ulağ/ İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2019 yılı Mayıs ayı Meclis toplantılarında Şişli Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Seyfi Erbaş meclis kürsüsünde gündem dışı konuşma gerçekleştirerek AKP’li Esenler Belediye Başkanı ve AKP İBB Meclis Başkan Vekili Teyfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu üzerinde Trabzonlulara Yunan benzetmesi yapmasına tepki göstererek şunları söyledi:

Hepinizi Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu adına saygı ile selamlıyorum; Dün Esenler belediye başkanı aynı zamanda AK PARTİ büyükşehir meclisi grup başkan vekili sayın Tevfik Göksu’nun kamuoyuna da mal olduğu gibi bir iftar programında konuşmasında, İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olmasını ilişkilendirerek, Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun anlayışı olan “keşke Yunan kazansaydı” söyleminin bir benzerini ifade ederek “Yunan kazandı” şeklindeki ifadesi tüm Trabzon camiasında büyük bir infiale neden olmuştur.

Trabzon şehri 4.000 yıllık tarihi olan, her dönemde önemini korumuş, ekonomik sosyal kültürel zenginliği ile öne çıkmış, aynı zamanda cumhuriyet öncesi ve sonrası dönemde bir çok ilkin yaşandığı bir şehirdir.

Kurtuluş savaşında; Nazım’ın da söylediği gibi “Dümende ve başaltılarında insanlar vardı ki bunlar uzun eğri burunlu ve konuşmayı şehvetle seven insanlardı ki, sırf lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin zaferi için hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin bir şarkı söyler gibi ölebilirlerdi” diye tarif edilen insanlara karşı yapılan büyük saygısızlık ve haksızlığı her şeyden önce Karadeniz insanlarının takdirine bırakıyorum.

Ayrıca Trabzon insanı ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ileriye taşınmasında çok önemli görevler üstlenmiştir. Trabzon insanı kendisini tasada ve sevinçte her zaman ülkemizin ortak paydası saymıştır.

Onun içindir ki bu insanlar “bize her yer Trabzon”der. Ve yine onun içindir ki, Trabzonspor güncel tartışmaların dışında sıradan bir futbol takımı da değildir. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren sanayileşmeye bağlı olarak büyük kentlere göç eden Anadolu insanının bende başarabilirim hikâyesidir Trabzon Spor.

Ve onun içindir ki Türkiye’nin her tarafından Diyarbakır dan; Urfadan, Mardinden, Edirneden, Burdurdan, Erzincandan, çok sayıda taraftarı vardır. Kısacası; Trabzon spor bütün Anadolu insanının Gurbet hikayesinin sembolüdür. Ve yine Arhavili İsmail’in yazdığı usta Zülfü Livaneli’n söylediği gibi; “Of, Sürmene, Araklı biz geldik Trabzon’a bin kaptan kurban olsun Kurtuluş savaşına”  türküsünü, söyleyenleriz.

Ayrıca AK Partinin kuruluşunda bu yana gerek Trabzon’da ve gerekse Trabzon dışında yaşayan Trabzonluların kahır ekseriyetle destek verdikleri partinin temsilcisinin yaptığı bu hadsizliği, haksızlığı ve saygısızlığı başta Esenler de yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere tüm Karadeniz insanının takdirine bırakıyor; kendisini tüm görevlerinden istifaya davet ediyorum.

Aslında bu ince dokunuşu neden yaptığınızı anlamıyoruz sanmayın. Seçim sonuçlarındaki kritik sayı nedeni ile Karadeniz insanının kendi hemşerisine sahip çıkmasından dolayı kafalarını karıştırmak istiyorsunuz. Bu sizin haddinize değildir.

Bütün bunların ışığında Trabzon insanını bu şekilde rencide eden Sayın Tevfik Göksu’yu istifaya davet ederken, yine onun daha önceden söylediği ve yazdığı bir ifadeyle konuşmamı bitiriyorum. Sayın Göksu diyor ki “Fetullah Güleni seviyorum, çünkü yüreğindeki sevgiyle bu toprakları mayaladı” Bu topluma inancın zaferini gösterdi. 

Bütün bunları söyleyen insana binlerce yıllık bir medeniyet kendinin evladı olarak sesleniyorum: elbette başta Esenler olmak üzere tüm İstanbul sokaklarında Trabzonlulara hakaret eden bir Trabzon düşmanı olarak nasıl sizlere oy vermiş insanların yüzüne bakacaksınız merak ediyorum

Ayrıca sizlere bir teşekkürle konuşmamı bitirmek istiyorum. Dedesi istiklal savaşı kahramanı olan Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Türk demokrasi tarihini en büyük mağduru yaptınız. Bu şekilde önümüzdeki 30 yıl için siyaset dünyamıza aydın, demokrat, bilgili bir siyasi lider kazandırdınız. Daha önce Trabzonluların kıymetli bir evladı olan Ekrem İmamoğlunu tüm ülkenin umudu ve vicdanı yaptınız.Onun için sizlere çok teşekkür ediyorum.

Konuşmama burada son verirken diyorum ki:

BİZE HER YER TRABZON

SAYGILARIMLA/ İBB Meclis Üyesi Seyfi Erbaş

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa