SON DAKİKA

Haber Ekspress

TÜM AFETLERDE YARDIMA KOŞTULAR

TÜM AFETLERDE YARDIMA KOŞTULAR
Bu haber 18 Ağustos 2021 - 19:42 'de eklendi.

Silivri Belediyesinin arama kurtarma ekipleri sel felaketinin meydana geldiği Bozkurt’ta; tam donanımlı mobil komuta ve kurtarma aracı, tahliye için bir pikap ve 7 personel ile görev yapıyor.

Silivri Belediyesi, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde can ve mal kayıplarına neden olan sel felaketine karşı desteğine devam ediyor. Yaşanan sel felaketinin ardından Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatıyla vakit kaybetmeden bölgeye intikal eden Silivri Belediyesi Arama Kurtarma (SAK) ekipleri Bozkurt’ta; tam donanımlı mobil komuta ve kurtarma aracı, tahliye için bir pikap ve 7 personel ile görev yapıyor. Bozkurt Kaymakamlığı önü ve saat kulesi civarında kayıp arama çalışmaları, saha temizliği, tomruk ve enkaz kaldırma faaliyetlerine devam eden ekipler, alanda görev yapan iş makineleri ve kamyonların koordinasyonunu da gerçekleştiriyor.

SÜLEYMAN SOYLU’DAN SAK EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

Meydana gelen sel felaketinin ardından Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde inceleme ve temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Arama Kurtarma ekiplerinden çalışmalara dair bilgi aldı. Yürütülen başarılı çalışmaları yerinde takip eden Soylu, büyük bir özveriyle görev yapan ekiplere teşekkürlerini iletti. Soylu ayrıca, Başkan Yılmaz ile bir telefon görüşmesi yaparak ekiplerin mücadelesini değerlendirdi ve tebrik etti.

YILMAZ: “SELİN YARALARINI SARIYORUZ”

Silivri Belediyesinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Sinop, Bartın ve Kastamonu’da maalesef can kayıplarının yaşandığı sel felaketleri oldu. Acımız, anımız, andımız bir diyerek oradaki vatandaşlarımızın bütün acılarını yürekten paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. İstanbul’da kendi Afet Koordinasyon Merkezini inşa eden ilk belediye olarak ekiplerimizi kısa bir zaman önce orman yangınlarının meydana geldiği Antalya’nın Manavgat ve Muğla’nın Milas ilçelerine destek için göndermiştik. Şu anda da ekiplerimiz Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde büyük bir fedakârlıkla görev yapıyor. Başta SAK ekiplerimiz olmak üzere, selin yaralarını sarmak için mücadele eden tüm ekiplere kolaylıklar diliyor; ayaklarına taş değmeden sağ salim aramıza dönmelerini temenni ediyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa