SON DAKİKA

Haber Ekspress

Türkiye’nin Suriyeli mültecileri engellememe kararının ardından Yunanistan sınıra asker yığıyor

Türkiye’nin Suriyeli mültecileri engellememe kararının ardından Yunanistan sınıra asker yığıyor
Bu haber 28 Şubat 2020 - 13:18 'de eklendi.

Türkiye mültecilere sınır kapılarını açınca Yunanistan asker yığdı!

Türkiye, İdlib’den gelen 33 şehit haberinin ardından Avrupa’ya gidecek mültecileri denizde ve karada engellemeyeceğini açıkladı bir başka deyişler başta Suriyeliler olmak üzere mültecilere Avrupa kapılarını açtı. Bu gelişmenin ardından Yunanistan sınırdaki asker sayısını artırma kararı aldı.

İdlib’de 33 Türk askerinin şehit edilmesinin ardından Türkiye, Suriyeli mültecilere Avrupa kapılarını açtığını duyurdu. Yunanistan’dan karşı hamle geldi. Yunanlar sınırdaki asker sayısını artırıyor.

Dün gece saatlerinde Suriye’den acı haberler geldi. Gözlem faaliyetleri için İdlib’de olan Türk askerine Esed Rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda 33 Türk askeri şehit oldu.

TÜRKİYE’DEN SINIRLARI AÇMA KARARI

Bu gelişmenin ardından Türkiye, Avrupa’ya gidecek olan başta Suriyeliler olmak üzere mültecileri durdurmama kararı aldı. Bir nevi mültecilere kapıları açtı. Suriye’de iç savaşın başladığı andan itibaren Türkiye kapılarını Suriyelilere açmıştı. Türkiye, 5 milyona yakın mülteciye ev sahipliği yapıyor ve Avrupa’ya gitmelerine izin vermiyordu. Sınır kapılarında mültecilerin engellenmeme kararı, İdlib’deki şehit haberlerinin ardından Türkiye’nin uluslararası alanda yeni hamlesi olarak değerlendirildi.

YUNANİSTAN ASKER SAYISINI ARTIRIYOR

Yunanistan ise Türkiye’nin bu adımına karşı hamle yaptı. Yunan yetkililer Türkiye sınırındaki asker sayısını artırma kararı aldı. Edirne’nin bitişiğindeki sınırına asker yığan Yunanistan, mültecilerin ülkelerine geçmesine engel olmak istiyor.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa