SON DAKİKA

Haber Ekspress

ULUORTA KAÇAKÇILIĞA MÜHÜR VURULDU

Her seçim dönemini fırsat olarak gören ve yasaları hiçe sayan bazı uyanıklar 24 Haziran seçimleri öncesinde de Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, Tepecik Çayırlar Mevkii su toplama havzasında kaçak inşaat girişimlerine hız kazandırdı. Kaçak yapılaşmayı tespit eden belediye ise 15 tane kaçak girişimine mühür vurdu.

ULUORTA KAÇAKÇILIĞA MÜHÜR VURULDU
Bu haber 22 Haziran 2018 - 16:07 'de eklendi.

Bölgedeki kaçak yapılaşmaya karşı 24 saat nöbet sistemiyle mücadele veren Büyükçekmece Belediyesi imar müdürlüğü ve zabıta müdürlüğü ekipleri kaçak inşaatları tek tek tespit edip mühürledi.

15 yeni kaçak yapı tespit edildi

Büyükçekmece ilçesi, Tepecik Türkoba Mahallesi Çayırlar Mevkii’nde arsası bulunan bazı uyanıklar yasaları hiçe sayarak, su toplama havzasına kaçak inşaat yapmaya başladı. 2014 yerel seçimleri öncesinde de Büyükçekmece Belediyesi’nce bu bölgede kaçak yapıldığı tespit edilen 173 bina mühürlenerek yıkım kararı alınmış ve karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmişti. Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri, 24 Haziran seçimlerini yine fırsat olarak gören bazı kişilerin 15 adet kaçak inşaat girişiminde bulunduklarını tespit etti. Kaçak yapıldığı tespit edilen bu inşaatlar Büyükçekmece Belediyesi tarafından mühürlenirken, Zabıta Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü ekipleri bölgede 24 saat esasına göre nöbet tutuyor. Ayrıca imar denetim ekipleri havadan ve karadan bölgeyi kontrol altında tutuyor.

“Hiç kimse yasaların üzerinde değildir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kaçak yapılaşmaya karşı sürdürülen imar denetimlerini bizzat takip ederek, seçimi fırsat olarak gören ve kaçak inşaat yapanlara asla izin verilmeyeceğini söyledi. Başkan Akgün, İmar Barışı kapsamı dışında kalan ve kaçak olduğu tespit edilerek mühürlenen kaçak inşaatlara ilişkin yıkım kararının önümüzdeki günlerde uygulamaya sokulacağını belirtti. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada Büyükçekmece ilçesi sınırlarında kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceği vurgulayan Başkan Akgün; “Kaçak inşaat yapmaya kalkışanları bir kez daha uyarıyoruz. Hiç kimse yasaların üzerinde değildir. Türkoba Mahallesi, Çayırlar mevkiinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen inşaatlar yıkılarak ortadan kaldırılacaktır” ifadesini kullandı.

Engellemelere karşı suç duyurusu

Ayrıca bölgede kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla görev yapan zabıta memuru ve imar müdürlüğü ekiplerini engellemeye yönelik girişim ve saldırıda bulunanlar için de her türlü yasal girişimde bulunulacak. Yasalar çerçevesinde kamu görevi yapan belediye ekiplerine karşı mukavemet gösteren, görev yapmalarını engelleyen olursa bu kişiler hakkında da suç duyusunda bulunulacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa