SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÜNLÜLER VE FENOMENLERE KÖTÜ HABER… SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI!

ÜNLÜLER VE FENOMENLERE KÖTÜ HABER… SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI!
Bu haber 29 Temmuz 2021 - 18:48 'de eklendi.

Son günlerde sosyal medya hesaplarında takipçi kazanmak için yapılan çekilişler, kanuna aykırı. Prof. Dr. Seyithan Deliduman, bu furyanın içinde yer alan fenomenlerin ve ünlü isimlerin yaptığı yanlışı açıkladı.  Sosyal medyada bilindik ünlülerinde içinde yer aldığı fenomenler hatta tanınmış bazı markalar, restoranlar, kuaförler bu kurala pek uymamakla birlikte suç işliyor. Bazıları takipçilerine akıllı cep telefonları, bilgisayar, elektronik aletler, cilt bakımı, yemekler vb. birçok hediyeler dağıtıyor.

Prof Dr. Seyithan Deliduman, “Sosyal medya hesaplarında çekiliş yapan sanatçılar, oyuncular ve fenomenler çekiliş yapmak için Milli Piyango İdaresi veya Valiliklerden dilekçe verip şartları yerine getirildiği takdirde kampanya, çekiliş veya yardım toplama işlemini noter huzurunda gerçekleştirilebilir. Buna rağmen Piyango ve çekiliş tertip edilebilmesi için; 15.08.2003 tarih ve 25200 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4971 sayılı Kanunun 20’nci maddesi ile değiştirilen ‘320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 41’inci maddesi ve bu maddeye istinaden çıkartılarak 04.10.2006 tarih ve 26309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Karşılığı Nakit Olmayan Piyangolar ve Çekilişler Hakkında Yönetmelik’ maddeleri gereği Milli Piyango İdaresinden izin alınması zorunludur. Söz konusu Yönetmelik gereğince: Katılım şartını yerine getiren bir kişiye verilecek olan ikramiyenin rayiç bedeli KDV dahil 154.TL (2021 yılı için) ve altında olan düzenlemeler için izin ve denetim zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak sosyal medyada verilen hediyeler 154 TL’nin çok üstünde bir değere sahiptir. Nitekim bu kapsamda ilgili savcılıklar tarafından birçok ünlü isim hakkında soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa