SON DAKİKA

Haber Ekspress

Üsküdar’da kıyım var!

Üsküdar’da kıyım var!
Bu haber 22 Ağustos 2019 - 16:40 'de eklendi.

Üsküdar Belediyesi yerel seçimlerden sonra esnafa yaptığı baskıyı artırdı. Yandaş işletmelerin yasalara ve yönetmeliklere aykırı tutumlarını görmezden gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; müzik denetimi, mutfak denetimi vs. adı altında yaptırdığı baskı ve kestirdiği keyfi para cezalarıyla esnafı bezdirdi.

İBB KİRACILARINA YAPMADIĞI KALMADI!

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kiracılarına karşı baskı ve yıldırma politikası uygulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yandaşlarının Üsküdar Cami’sine bitişik dükkanlarına dahi işletme ruhsatı vermekten imtina etmiyor ama yerleşim yerlerine uzak olan işletmelere keyfi uygulamalar yapmaya devam ediyor…

İBB ESKİ BAŞKANI MEVLÜT UYSAL…

Hilmi Türkmen’in baskısıyla Üsküdar’daki İBB kiracısı olan işletmelere Mevlüt Uysal’ın İBB Başkanı olduğu dönemde tahliye emri yollanmış ve esnaftan kira tahsil edilmemişti. Öyle ki; İBB’ye kira ödemek için giden esnaflara, “Tahakkuklarınız kapandı” denilmiş ve ardından tabelaları sökülerek kapama cezaları verilmişti. İBB Başkanlık koltuğuna Ekrem İmamoğlu oturunca İBB Emlak Daire Başkanlığı, 17 ay boyunca almadığı kira bedelini icraya koyarak esnafa icra yollayıp esnafı iş yapamaz hale soktu.
YANDAŞLIĞA BİR ÖRNEK…

Kırmızı Beyaz Ltd. Şti. 04.09.2009 tarihinde daha önceki kiracı olan Orion Ltd. Şti.’nin İBB’ye olan borcunu kapatır ve işletmeyi devralarak adını ‘5. Cadde’ yapar. Bütün bunlar, Orion Ltd. Şti’nden muvafakat alınarak noterden yapılır. Fakat Orion Şirketi’nin eski sahipleri; 200 m2 alanın bitişik dükkan ATL Ltd. Şti’ne ait “Hollywood Cafe”ye verilmesine itiraz eder. İBB Daire Başkanı Mahmut Karameşe, “kira kontratı yapmam” der korkusuyla rızasız imzalatılır.

Tuhaflık şöyle devam eder: Kırmızı Beyaz Ltd. Şti. “5. Cadde Cafe” ismiyle işletme ruhsatına başvurur ve 2 yıl sonra işletme ruhsatı verilir. 06.01.2011 tarihinde 2. yıl işletme çalışamaz. Ruhsatsız diye baskı uygulanır ve 06.01.2011 tarihinde ‘Restoran Bar’ ruhsatı verilir fakat kira ücreti emsallerine göre 2 kat artırılır. Kiraya itiraz edilir fakat ret olur.

Bu arada ATL Ltd. Şti’ne ait “Hollywood Cafe”, ‘Cafe-Çay Ocağı’ ruhsatını ve canlı müzik ruhsatını da hemen alır! Çünkü ortakları; dönemin İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut’un bacanağı Murat Tarhan, diğer ortağı ise FETÖ’cü Hakim Nesibe Özer’in eniştesi Av. Nafız Aydın’dır.

ÇİFTE STANDARDIN DANİSKASI! 

Bar-Restoran ruhsatlı yere müzik ruhsatı verdirmeyen Türkmen, Cafe-Çay Ocağı ruhsatlı ve hiçbir izolasyonla kaplanmamış, üstelik bina ruhsatı bile olmayan yere müzik ruhsatı verdirir. Kırmızı-Beyaz şirketi “5. Cadde” adıyla 2012 yılında müzik ruhsatı başvurusu yapar ama bu arada Üsküdar Belediyesi baskısını artırırarak 25 bin TL ceza keser ve 10 gün kapama verir. Şirket başvuruya cevap alamaz

Şirket; 2013-2014-2016 yıllarında yasa gereği özel firmaya tüm müzik ölçüm izolasyon ve ses yalıtım işlemlerini yaptırıp tekrar İBB’ye başvurur. Emniyet ve Üsküdar Belediyesi Çevre Müdürlüğünden tüm “Olur Raporları” alınır ama buna rağmen ‘Hollywood Café’ ortaklarından Murat Tarhan’nın bacanağı olan dönemin İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut’un etkisiyle başvuru reddedilir. Bir daha başvuru yapılır ama cevap alınmaz…

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ZULÜM!

Başvurularına cevap alamayan işletme sahipleri, İdare Mahkemesi’ne dava açar ancak mahkeme, Üsküdar Belediyesi’nin yetkili olduğuna karar verir. İşletme sahipleri tekrar Üsküdar Belediyesi’ne başvuru yapar fakat Üskudar Belediyesi’nden cevap gelmez! Bu arada belediye zabıtaları dükkanı ve sahneyi mühürler, ayrıca ceza da yazar!

MEVLÜT BULUT ve YIKIM!

Daha önce 2009 yılında tadilat için İBB’ye başvuru yapılmış ve izin çıkmıştı. Buna rağmen Üsküdar Belediyesi tadilatı durdurmuş, cami vakfına yardım verilince ses çıkarmamıştı. Ancak 15 gün sonra (Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından istifa eden) Mevlut Bulut’un talimatıyla zabıta gelerek yapılan yerleri yıkmıştı!

Bunun üzerine dükkan 6 ay kapalı kalmış fakat kira işlemeye devam etmişti. Kapalı alan 150 metrekare küçültülmüş, buna rağmen açılır-kapanır tenteye izin verilmemişti ama 1700 metrekare olan Hollywood Cafe’ye açılır-kapanır tente izni verilmiş ayrıca ek kapalı alanlar, ofisler, depolar yapılmasına göz yumulmuştu. Hatta kaldırımın işgal edilmesine dahi ses çıkarılmamıştı. Yapılan bir şikayet üzerine Üsküdar Belediyesi ekipleri yıkıma gelmiş fakat Mevlut Bulut’un talimatıyla arkalarına bakmadan gitmişlerdi.

İBB BASKISI BİTTİ AMA…

Üsküdar’da esnaf kıyımı devam eder… Üsküdar Belediyesi İBB’den Kırmızı-Beyaz şirketinin işletme ruhsatının iptalini ister ve Mevlut Bulut ruhsatı iptal eder. Akabinde dükkan mühürlenir ve 1 ay kapalı kalır. Bunun üzerine şirket, idari mahkemesine başvurarak ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı alır ve dükkanı açar ancak sonrasında tekrar mühürlenir, yeni bir karar ile tekrar açılır. İBB’nin baskısı Mevlut Bulut gidince biter ama Üsküdar Belediyesi’nin baskısı ve yandaş kayırma politikası hala devam eder.

Kırmızı-Beyaz Ltd. Şti. iş yapamaz hale gelir. Müşterileri sürekli denetim altında tutulmaya devam eder (Durmadan denetim yapılır, hatta müşterilerden kimlik sorulur). İşletmenin durmadan kapanması yüzünden şirket ekonomik olarak iflasın eşiğine sürüklenir. Benzer sorunları Sultanim Cafe adli işletme de yaşamış, 2015 yılında iflas ederek kapanmış ve 40 kişi işsiz kalmıştı. Sultanim Cafe’yi de iflasa sürükleyen; taraflı, iki yüzlü ve rant politikası uygulayan belediyeler ile yandaşı ATL Ltd. Şti. olmuştur.

Üsküdar esnafı; İBB’nin yeni yönetiminden herkese eşit ve adil davranmasını bekliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa