SON DAKİKA

Haber Ekspress

Üsküdar’da palavra Büyükçekmece’de gerçek!

Üsküdar’da palavra Büyükçekmece’de gerçek!
Bu haber 10 Nisan 2019 - 16:27 'de eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cana Kaftancıoğlu, Büyükçekmece’deki polis kontrolleri ile ilgili açıklamada bulundu. Kaftancıoğlu, AK Parti’nin kazandığı Üsküdar’da bir evde 40 seçmen bulunduğunu hatırlatırken olayın ortaya çıkmasından sonra YSK Başkanı’nın ”Hayali seçmen palavra” ifadelerine değindi.

”28 BİN TAŞIMA TESPİT ETTİK”
CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, yaptığı açıklamada seçim öncesinde Büyükçekmece’deki seçim usulsüzlükleri iddialarıyla ilgili olarak “Burada neler oluyor? Sorusunun tek bir cevabı var o da İstanbul’da AKP’nin seçimi kaybetmiş olması. Büyükçekmece olayı çok manidar. 17 Ocak-31 Mart tarihleri arasında seçmen listelerini tek tek kontrol ettik. 28 ilçede taşıma seçmenlerin düşürülmesi için, bunun içinde Büyükçekmece de var dilekçe verdik. Bu kapsamda 28 bin tane taşıma, yığma seçmen tespit etmişiz.” ifadelerini kullandı.

”ÜSKÜDAR’A SES ÇIKARMADILAR”
Üsküdar’da bir evde 40 seçmenin ortaya çıktığını hatırlatan Kaftancıoğlu, AK Parti’li belediyelere ve CHP’li belediyeler arasında ciddi bir ayrım yapıldığını ortaya koyarak, ”Bunun 5 bin 262 tanesi düşürülmüş diğerlerinin düşürülmesi kabul edilmemiş. Bunun içine Üsküdar’da evine 40 tane seçmen kaydeden AKP’li yöneticiler de dahil. Biz bu açıklamaları yaparken YSK Başkanı çıkıp ‘Hayali seçmen palavra’ demişti. Bu olaylara hiç sesi çıkmayanlar bugün çıkıp Büyükçekmece’de seçmen kaydırma var diyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

FARK 14 BİN 462
Kaftancıoğlu, YSK’nın önceki gün verdiği İstanbul’da 51 sandığın yeniden sayılmasına ilişkin kararına değinerek, sayılması istenilen sandık sayısının 63’e çıktığını belirtti. Canan Kaftancıoğlu ayrıca İstanbul’daki son durum için, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki farkın 14 bin 462 olduğunu duyurdu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa