SON DAKİKA

Haber Ekspress

Ve Takım İstanbul

Rap Müziğin bir zamanlar efsane isimleri Mc Acil, Batı Hakan ve Enda Ender 6 ay önce kurmuş oldukları Takım İstanbul isimli overgraund Rap müzik grubu ile 10 yıl aradan sonra piyasaya yeni bir soluk getirmek için bir araya geldiler…

Ve Takım İstanbul
Bu haber 12 Aralık 2023 - 8:45 'de eklendi.

Rap Müziğin ilklerinden olan bu isimler gerek bireysel gerek farklı ekipler kurarak yıllarca rap müzik adına birçok solo çalışma ve bandrollü albümler yapıp bir zamanlar bu kültürü yaymak için mücadele eden sayılı rap sanatçılarından.

Şimdi bu üçlü Ti Records bünyesi altında ‘Takım İstanbul’ olarak bir aradalar.

Mc Acil 2001 yılında ilk solo albümünü yapıp ilk klibi ‘Freestyle Bomba’ ile dönemin en iyi çıkış yapan rap sanatçısı seçilmiş olup ‘Mikrofon Control’ unvanını kazanmıştır.

Sanatçı, müzik hayatında 5 albüm yapmış, yaptığı çalışmalar ise birçok radyo ve müzik kanalında yayınlanmıştır.

Kariyerine müzisyen olarak devam eden sanatçı, birçok ünlü markanın reklam yüzü olmuş ve birçok TV reklamında ana karakter olarak zamanının en popüler hip hop sanatçısı olmuştur.

Şimdi ise ses ve görüntü yönetmenliği yapan sanatçı, 10 yıl müziğe ara vermesini şu sözlerle özetledi.

“RAP müzik yapmaya başladığım dönemler yaşım küçüktü imkânlar gereği üretmeye başladım yaptığım soundlar çok sevildi, 12 sene aralıksız rap müziği insanlara duyurmak için elimden geleni yaptım, sayısını hatırlamadığım kadar konsere çıktım fakat hayat beni bir dönem sonra müzikten uzaklaştırdı ama birgün daha etkili bir şekilde geri dönüş yapacaktım buna inancım hep vardı. Şimdi daha güçlü daha etkili bir şekilde geri döndüm, sevenlerimiz çok heyecanlı bizlerde öyle diyerek” sözlerini tamamladı.

Ve Enda Ender

İstanbul doğumlu olan Enda Ender Rap müzik kariyerine 98 yılında İstanbul’un Bakırköy semtinde başladı ve Bakırköy ilçesi o dönemler rap Müziğin merkezi haline gelmişti. Türkiye’de tanınmış birçok rap sanatçısı ile çalışan Enda Ender, birçok solo ve beat albümüne imza atmıştır.

Türkiye’de rap müzik adına onlarca bu kültüre gönül veren müzisyenlere prodüksiyon hizmeti vererek sayısız projenin altına imzasını atmıştır.

2012 yılında Avusturya’da yaşamaya karar veren sanatçı ülkesinden ve müzikten uzak kalarak köşesine çekilme kararı almıştı. Yalnız içinde kafasında eksik parçalar vardı bunu tamamlamak adına İstanbul’a geldi.

Batı hakan ile görüşen Enda, hayalinde bir ekip kurmak isteği ve farklı soundlar ile insanları şaşırtmayı, rap Müziğin günümüz akışında çıkıp farklı bir yöne çekilmesi gerektiğini anlatırken Batı hakanın Mc Acil’i tavsiye etmesi ile ekibe güç katacağını söylemesi üzerine bu üçlü bir araya geldi ve Enda’nın hayali olan ekip artık Ti Records stüdyosunda bir arada çalışmaya başladı.

Ve Batı Hakan

İstanbul Bakırköy doğumlu olan BATI, rap müziğe Enda ile aynı dönem başladı. Dostlukları 25 sene öncesine dayanan bu ikili beraber birçok feat parçaya imza atmış ve birçok kişiye ortak şekilde prodüksiyon hizmeti vermiştir.

Enda’nın yurt dışına çıkması ile Batı, solo olarak müzik hayatına aralıksız şekilde devam etmiş onlarca dizi reklam müziği film soundları ile müzik severlere kayıt ve prodüksiyon hizmeti vererek sesini duyurmaya devam etmiştir.

Enda, bir hayalle Türkiye’ye dönüp Batı ile ekip kurma hayali Batı’yı çok etkilemişti. En iyisini yapmak için bekliyor gibiydi ve ekip Mc Acil’in “bende sizinleyim” demesi ile batıda farklı bir heyecan oluşmaya başlamıştı.

Sanatçı sözlerini şöyle özetledi; “Yıllarca bu müziğe gönül verdim odamdaki raflarım ödüllerle dolu, prodüksiyon hizmeti verdiğim kişiler şuan çok iyi yerlerde bu beni mutlu ediyor, şimdi ise eski dostlarım ile bir aradayım bütün enerjim ve yılların bana verdiği güçle şimdi burada bu ekipteyim ve en iyisini yapmak için buradayız” diyerek sözlerini tamamladı..

Takım İstanbul, İstanbul gecelerine müzikonair etiketi ile çıkaracağı ilk teklisi ‘Simülasyon’a çektiği klibiyle birlikte Ocak ayında tüm digital platformlar da yerini alacak.

Takım İstanbul, albüm lansman konseri ile 05 Ocak 20:00’da Bakırköy sahne 74’de olacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa