SON DAKİKA

Haber Ekspress

Yabancı uyruklu vatandaşlar Büyükçekmece’de mutlu

Yabancı uyruklu vatandaşlar Büyükçekmece’de mutlu
Bu haber 15 Mayıs 2019 - 11:49 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Göçmen Uyum Projesi” 3 ay süren çalışma maratonunun ardından sona erdi.

Büyükçekmece Belediyesi ilçede ikamet eden yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşların birlik, beraberlik ve uyum içerisinde bir hayata sürdürebilmeleri için çeşitli çalışmalar üretti.

Göçmen Uyum Projesi

Yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşların topluma kazandırılması ve hayatlarını kolaylaştırabilmelerini hedefleyen “Göçmen Uyum Projesi” kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenleri tarafından yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşlara Türkçe, Türk kültürü, Türk tarihi ve Türk yemekleri alanlarında ücretsiz dersler verildi.

“Büyükçekmece’ye bu yüzden mutluluk şehri diyoruz”

Büyükçekmece’de yaşayan tüm vatandaşların eşit bir hayat sürdüğünü belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Halk Akademisi Kurs Merkezlerimizde eğitim alan yabancı uyruklu vatandaşlar artık Türk kültürüne daha hızlı adapte olmanın yanı sıra daha kolay bir hayat sürebilecek. 3 ay boyunca Türk dili, tarih, nezaket kuralları, örf ve adetler gibi konularda eğitim alan yabancı uyruklu ve göçmen vatandaşlarımız yaşadıkları yere artık daha hızlı adapte olabilecek. İlçedeki hiçbir vatandaşımızı ayırt etmiyoruz. İhtiyaç sahibi herkesin yanındayız. Büyükçekmece’ye bu yüzden mutluluk şehri diyoruz” dedi.

“Göçmen Uyum Projesi” bitiminin ardından Büyükçekmece Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından projede gönüllü olarak çalışan ve danışmanlık yapanlara teşekkür sertifikaları takdim edildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa