SON DAKİKA

Haber Ekspress

Yanlış demleme çayın lezzetini yok ediyor

Esenler Belediyesi, 15 Aralık Uluslararası Dünya Çay Günü’nde keyifli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte dünyanın çeşitli bölgelerinden getirilen 41 çeşit çay, Esenler sakinlerine ikram edildi.

Yanlış demleme çayın lezzetini yok ediyor
Bu haber 16 Aralık 2022 - 7:09 'de eklendi.

Esenler Belediyesi, dünyanın dört bir yanında severek tüketilen, en koyu sohbetlerin vazgeçilmez içeceği olan çayı, Uluslararası Dünya Çay Günü’nde Esenlerlilere ikram etti. Etkinlik kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan çadırda, Esenler sakinlerine 41 çeşit çay ikram edildi. Akustik konser ve keyifli sohbet eşliğinde yudumlanan çaylar, dev semaverde demlendi. En lezzetli çay demleme tekniklerini ise işin uzmanları anlattı.

YANLIŞ DEMLEME LEZZETİ YOK EDİYOR

Etkinlikte lezzetli çay demleme tekniklerini anlatan Mecit Dereci, “Çay demlemenin aslında farklı yollarını deniyorlar. Kaynamış suyu demliğe koyduktan sonra çayı üzerine koyuyorsunuz. Kapağını kapatıp 20-22 dakika beklettikten sonra servise hazır hale geliyor. Kimisi de çayın üzerinde kaynamış suyu döküyor. Bu biraz daha farklı oluyor ve bu yöntem çayı acı yapıyor. Çünkü çay bu yöntemle haşlanmış oluyor. Hal böyle olunca istediğiniz damak tadını elde edemiyorsunuz. Ama doğrusu su kaynadıktan sonra üzerine çayı dökmektir. Yanlış demleme lezzeti yok ediyor” ifadelerini kullandı. Etkinliği çok beğendiğini dile getiren Dereci, “Etkinlik gerçekten çok keyifli ve çok güzel. Geçen yıl da gelmiştim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GÜNDE İKİ DEMLİK ÇAY İÇERİM”

Etkinliğe katılan Necmi Atasoy, “Esenler’de ikamet ediyorum. Etkinliğiçok güzel buldum. Çayla aram çok iyidir. Müzik dinletisi de çok iyi olmuş. Teşekkür ediyoruz” dedi. Etkinlikten memnun kaldığını ifade eden Gamze Yavuz ise “Bugün Uluslararası Dünya Çay Günü. Böyle şeylerin devamlı olmasını istiyoruz. Ayrıca türküler eşliğinde olması çok daha güzel olmuş. Günde iki demlik çay içerim. Bugün burada motive olduk,  stres attık. Değişiklik oldu bizim için” dedi.

Sevim Keleş ise şunları ifade etti:

“Etkinliği çok güzel buldum. Ben de Esenler’de oturuyorum. Esenler Belediyesi’nin etkinliklerini yakından takip ediyorum. Çayı çok seviyorum. Böyle etkinliklerin sık sık yapılmasını istiyoruz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa