SON DAKİKA

Haber Ekspress

YAVUZ SELİM’DE MUHTEŞEM ATATÜRK ETKİNLİĞİ

YAVUZ SELİM’DE MUHTEŞEM ATATÜRK ETKİNLİĞİ
Bu haber 10 Kasım 2021 - 20:59 'de eklendi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83’nci yıldönümünde Ömer Gültekin Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda da törenle anıldı. Etkinlikte konuşan Okul Müdür Yardımcısı Şahin Şahanlar, herkesin üzerine düşen görevin; Atatürk ve en büyük eseri cumhuriyeti anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak olduğuna işaret etti.


Ömer Gültekin Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte Atatürk için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirildi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu, müzik öğretmenlerinin Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiği törende, velilerde hazır bulundu.


Okul Müdür Yardımcısı Şahin Şahanlar, törende yaptığı konuşmada; ‘Büyük önder, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir. Dünyanın en seçkin ve en saygın lideri şöyle diyordu; İki Mustafa Kemal vardır, biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu ‘ben’ kelimesiyle ifade edemem, o, ben değil bizdir! Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Mensubu olduğu Türk Milleti’ni sonsuz bir aşkla seven Mustafa Kemal Atatürk, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. Onun ‘Ben, gerektiği zaman Türk milletine canımı vereceğim’ sözü, milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir. Şurası bir gerçektir ki; hakkında binlerce kitap yazılan, sayısız araştırmalara, makalelere konu olan Atatürk’e ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir; çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir. Hiçbir kimse bu muzaffer general, bu yılmaz devrimci, bu kahraman insan, bu halkçı lider kadar kendi ulusunun kalbine yakın olmamıştır.
Sevgili öğrenciler, ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk ‘Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz’ demişti. Öyleyse sizler Atatürk gibi bir liderin önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız. Bize bıraktığı ışık, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve hepiniz sevgiyle selamlıyorum’ sözlerini paylaştı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa