SON DAKİKA

Haber Ekspress

Dr. Fzt. Akın Bakan, Bel ve Boyun Fıtıkları ile ilgili önemli bilgiler verdi

Dr. Fzt. Akın Bakan, Bel ve Boyun Fıtıklarında Y-Strap ile Spinal Dekompresyon yöntemi hakkında konuştu…

Dr. Fzt. Akın Bakan, Bel ve Boyun Fıtıkları ile ilgili önemli bilgiler verdi
Bu haber 27 Ağustos 2023 - 11:17 'de eklendi.

Dr. Fzt. Akın Bakan, Bel ve Boyun Fıtıklarında Y-Strap ile Spinal Dekompresyon yöntemi hakkında bilgiler paylaştı.

Spinal Dekompresyon Nedir?

Dr. Fzt. Akın Bakan: “Spinal Dekompresyon Tedavisi, bel ve boyun fıtıklı hastalarda kullanılan ameliyatsız bir tedavi yöntemidir. Cihazla ya da Y-Strap uygulamasıyla yapılan Spinal dekompresyon omurların arasını açarak hastaların bel ve boyun fıtıklarının gerilemesini sağlıyor. Y Strap Kayışı, omurgayı esneterek kafayı vücudun Y Ekseninde çekerek çalışır. Bu çekme kuvveti vertebral disklerde bir dekompresyona neden olur. Uygulanan kuvvet farklı hız ve kuvvet modellerine sahip olabilir: Yavaş ve düzgün bir esneme hareketinden HVLA (Yüksek Hız, Düşük Genlik) hareketine kadar. Bu HVLA, YouTube’da da bulunan birçok kayropraktik videosunda kullanılan prosedürdür. Yüksek Hız Düşük Genlik prosedürü, omur diskleri içinde besinlerin disklere akmasını sağlayan hızlı bir vakum oluşturur. Y-Strap kayropraktik tekniğini kullanmanın avantajı, omurga sıkışması ve disk sorunları olan bir hastayı tedavi etmek için işlemin düz açısı ve mevcut olmayan burulmasıdır.”

Y Strap uygulaması güvenli mi?

Dr. Fzt. Akın Bakan: “Omurga traksiyonu yüzlerce yıldır sağlık ve sağlıklı yaşam mesleğinde iyi bilinen ve etkili bir terapi olmuştur. Fizyolojik, anatomik ve nörolojik açıdan olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Omurga germe ve traksiyon işleminin amacı sırttaki kasları gevşetmek, omurgayı anatomik olarak hizalamak ve intervertebral foramenleri (IVF) açmaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa