SON DAKİKA

Haber Ekspress

ESKİ SAT KOMANDOSU AHMET ÇETİN’DEN EĞİTİME BÜYÜK HİZMET

Eski Sat Komandosu, Kardak Gazisi Ahmet Çetin, Tekirdağ’a Fen Lisesi kazandırdı.

ESKİ SAT KOMANDOSU AHMET ÇETİN’DEN EĞİTİME BÜYÜK HİZMET
Bu haber 04 Ekim 2018 - 14:22 'de eklendi.

Eski Sat Komandosu Kardak Gazisi Ahmet Çetin tarafından eğitime kazandırılan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi açılışı yapıldı. Törene TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Bölgedeki milletvekilleri, Bölge İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Türkiye Tüm Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Selçuk Ünal ve Başkan Vekili Levent Çekiç ve Çerkezköy Halkının katılımıyla görkemli bir açılış töreni yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Çetin “Bugün burada bizim için ilklerin yaşandığı tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için eğitimli iş gücüne eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız var. İyi bir eğitimin 3 temel şartı; güçlü bir alt yapı iyi bir donanım ve eğitimde çalışan kalifiye iş gücüdür.”

“DEVLET – MİLLET İŞBİRLİĞİNİ ORTAYA KOYMALIYIZ”

Devletimiz bu konularda muhakkak ellinden geleni yapmaktadır. Ancak sosyal sorumluluk bilinci taşıyan bizler de maddi imkanlarımızın el verdiği ölçüde Devlet-Millet işbirliğini ortaya koymalıyız. İnanıyorum ki geleceğimize yönelik yapacağımız en isabetli yatırım, çocuklarımıza sağlayacağımız kaliteli eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım insana ve geleceğimize yapılan yatırımdır.

“6 BİN METREKARE ALANA PROJELENDİRİLDİ “

Fen lisesinin 6 bin metrekare olarak projelendirildiğini ifade eden Çetin “Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi 16 dersliğin yanında 3 adet seçmeli ders odası, 3 adet fen laboratuvarı, 1 adet beden eğitim salonu, 1 adet kütüphane, 2 adet çok amaçlı 115 kişilik salon, 10 adet idari bilimlere ait oda, arşiv odaları, kantin, sığınaklar ve depolar yer almaktadır” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE SESLENDİ”

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir” sözüyle öğretmenlere hitap eden Çetin öğrencilere ise; “Geleceğimizin umudu gözbebeğimiz Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesinin ilk öğrencileri, attığınız adımlara çok dikkat edin. Unutmayınız ki bırakacağınız izler sizden sonra gelecek kardeşleriniz için bir kılavuz olacaktır. Sizler gelecekte ülkemizin değerli bilim insanları, mimarları, mühendis ve doktorları olarak yurdumuza ve insanlığa hizmet edecek birer yıldız olacaksınız” diye seslendi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP: EĞİTİME ÖNEMLİ BİR BÜTÇE AYIRDIK

TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop ise konuşmasında; “2002’den bu yana en çok bütçe eğitime ayrıldı. Bu süre içerisinden 300 binden fazla ilave derslik kazandırıldı. Yaklaşık 600 bin öğretmen de göreve başladı.  Türkiye büyüyor, büyüdükçe ihtiyaçları artıyor, yapılanlar yetmediği gibi yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu yüzden eğitime ayrılan bütçenin artması gerekiyor. Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızın da desteği artıyor. Seval-Ahmet Çetin hayırseverlerimizin yaptırdığı okulun Fen Lisesi olması ise ülkemiz için ayrı bir önemi var. Seval-Ahmet çiftini tebrik ediyorum. Kendilerine Allah bol kazanç versin” dedi.

TEKİRDAĞ VALİSİ MEHMET CEYLAN: YENİ YATIRIMLAR İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Hükümetimizin bize sağlamış olduğu bütçeyi en iyi şekilde değerlendirerek ve programlayarak yeni okulların yapılmasına çaba gösteriyoruz. Ciddi yatırımlar oldu, olmaya da devam ediyor. İnşallah bu yıl tamamlayacağımız yatırımlarla 2019-2020 eğitim öğretim yılında hedefimiz tekli eğitime geçmek. Seval-Ahmet Çetin çiftine de yapmış oldukları Fen Lisesi için teşekkür ediyorum ve yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERSAN ULUSAN: HEDEFİMİZ TEKLİ EĞİTİM

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise tüm okullarda tekli eğitim sistemine geçmeyi amaçladıklarını dile getirdi ve şöyle konuştu:

Şu anda ilimizin 39 okulunda ikili eğitim yapılmakta ve her geçen gün de derslik ihtiyacı artmaktadır. Ancak hamd olsun Seval-Ahmet Çetin çiftimiz gibi birçok hayırseverimizin katkısıyla 78 projemiz eğitim yatırımı olarak yer aldı ve inşallah 50 milyonluk yatırımla tekli eğitime geçmiş olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Seval Ahmet Çetin çiftine şu seslenişte bulunmak istiyorum “ Bu eğitim kurumumuzda ve tüm eğitim kurumlarımızda fikri ve vicdanı hür, geleceğe güvenle bakan, bu ülkeyi bu yurdu ilelebet payidar kılacak, muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracak gençlerimiz yetişecektir. Bunun için öğretmen arkadaşlarımızla çalışacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Eğitim kurumumuz, ilimiz özelinde ülkemize hayırlar getirsin inşallah.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK: İNSANA YAPILAN EN ÖNEMLİ YATIRIM EĞİTİMDİR

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hayırsever işadamı Ahmet Bey ve eşini bir kez daha bu hizmet için selamlıyorum. Sevgili Ahmet Çetin’in kalbinin güzelliği el sıkışmasından belli. Gerçekten böyle candan bir arkadaşımızdır. Böylesine güzel bir okul kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Tekirdağ hızla göç alan bir il. Böyle bir ilde her yıl 5 bin öğrencilik dersliğe ihtiyacımız var. Biz de; yatırım bütçesinin %13’ünü eğitime ayıran tek Büyükşehir olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana yapılan en önemli yatırım da eğitimdir” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa