SON DAKİKA

Haber Ekspress

Gökkuşağı’nın Bir Rengi Daha Soldu, İzmir’de Trans Birey İntihar Etti

Gökkuşağı’nın Bir Rengi Daha Soldu, İzmir’de Trans Birey İntihar Etti
Bu haber 04 Temmuz 2020 - 17:54 'de eklendi.

Cesedi Bir Gün Sonra Bulundu

İzmir/Buca’da 1 Temmuz Çarşamba günü intihar eden trans birey Derya’nın cesedi, bir gün sonra arkadaşlarının şüphelenip polise haber vermesiyle evinde asılı halde bulundu.

“Acil Polisi Arayın…”

Görgü tanıklarının ifadesine göre; Derya ölümünden iki hafta önce ‘tehdit edildiğini, izlendiğini’ anlatmış. Ertesi gün ise pencereden, üzerinde Acil polisi arayın, bana bir şey olursa x, y, z kişiler sorumludur” yazan bir karton uzatmış ve bir telefon numarası vererek numarayı aramalarını istemiş. Görgü tanıklarının çağırdığı polis ekipleriDerya’nın tutarsız ifadeleri ve aşırı paranoyak tavrı sebebiyle genel prosedürü uygulayıp ayrılmışlar.

Elektriği kesikmiş. Aç mıydı, tok muydu bilmiyoruz…”

İntiharından önceki akşam Derya’nın bir komşusuna gidip cep telefonunu vererek şarj etmesini rica ettiği ve komşunun “Başka bir ihtiyacın var mı?” sorusu üzerine wifi şifresini istediği belirtildi. Evinde bir süredir elektriği olmayan genç kadının ölümünün ardından görgü tanıklarından birisi, “Bir gün önce intihar ettiği söylendi. Yani bir gün boyunca asılı kalmış iki adım ötemizde. Elektriği kesikmiş. Aç mıydı, tok muydu bilmiyoruz. Şarj aletinde sıkıntı vardır sanmıştım, akşam vakti telefonu götürdüğünü duyunca ama elektriği yokmuş meğer. Bilseydik öderdik faturayı. Polislere gereken tüm bilgileri verdik. Daha önce görüştüğümüz polislere de ulaşıp kartonu cinayet büro polislerine iletmelerini sağladık. Fakat cinayet bürodaki çok kibar bir polis bana olayı anlattı. Derya aynı notu eve de bırakmış. İntihar edenler bazen kararsız kaldıklarında bazı izler bırakırlarmış. ‘Tereddüt kesiği deriz’ biz ona dedi polis”cümleleri ile üzüntüsünü dile getirdi.

Polis, 31 yaşındaki trans kadın Derya’nın intiharını soruşturmaya devam ediyor.

Haber: Tuana Tosun

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa