SON DAKİKA

Haber Ekspress

STK’lardan Gültekin’e destek

Sivil Toplum Kuruluşları (STK), gazeteci Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı yaptıkları ortak basın açıklamasıyla kınadılar.

STK’lardan Gültekin’e destek
Bu haber 12 Mart 2021 - 17:23 'de eklendi.

Basın açıklamasının tam metni: 

BASINA VE KAMUOYUNA;

Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak; ülkemizde düşüncesini ifade etmek isteyenlere, hatta düşünce özgürlüğünün ta kendisine tahammül edilemeyerek baskı, zulüm, sindirme ve susturma politikalarıyla insan haklarına müdahale edilerek ülkemizin geleceğini kaygı verici boyutlara gebe bırakıldığının farkındalığı ve endişesi içerisindeyiz.

Son yıllarda ülkemizde hemen her gün gerçekleşen şiddet hikayelerini dinlemek hepimizi derinden üzüyor. Bu şiddet zincirinde, güç odaklarından talimatlı olduğuna inandığımız saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Gün geçmiyor ki; bir siyasetçi, bir gazeteci şiddete maruz kalmasın. Toplumu selamete götürebilecek bu iki güzide alanın sindirilmek istenmesi hepimizde derin bir infial yarattığının rahatsızlığını derinden hissetmekteyiz.

Gazeteci-yazar Levent Gültekin’in düşüncesini ifade etmek üzere her hafta canlı olarak yayınlanan programına katılmak için yayın binasına giderken saldırıya uğradığını öğrenmiş bulunmaktayız. Planlanarak yapıldığı aşikâr olan bu saldırı, ülkemizin anayasadan kaynaklanan ifade etme özgürlüğünün ortadan kaldırılması için yapılan, ülkemizin bütün düşünürlerine yapılmış sayılan çirkin bir saldırıdır. Levent Gültekin, yaşamı boyunca kendisini ifade ederken doğruların, gerçeklerin, hukuk ve adaletin yılmaz bir savunucusu olmuştur. Yeri geldiğinde özeleştirisini de yaparak, cesurca ifade etmiş ve dolayısıyla Türkiye toplumuna mal olmuş çok kıymetli bir değerimizdir. Şimdi biz diyoruz ki; Levent Gültekin yalnız değildir ve Levent ile beraber bütün Levent Gültekinlere sahip çıkacağız. Bu lanet saldırıyı kınamakla kalmıyor, devletimize sesleniyor ve bu saldırılara son verilmesini istiyoruz. Devlet halkının can ve mal güvenliğinden sorumludur. Bu devletimizin asli görevidir.

Şehrin göbeğinde grup halinde ülkenin aydınlarına saldırıldığında bizler; buna şehir eşkıyalığı demekle yetinmiyoruz. Bu saldırının organize bir hareket olduğunun farkındayız. Ve şunu söylemekte beis görmüyoruz; bu saldırı düpedüz bir terör saldırısıdır. İki kişiden fazla yapılan saldırı çete suçuna işarettir. Devletimizi ve kurumlarımızı göreve davet ediyoruz ve buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Ülkemizde düşünce özgürlüğünün gasp edilişini kabul etmiyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir ve Ülkemizde vatandaşların özgür, adil olması ve kendini bu ülkenin bireyleri olarak görüp, ifade etmesi hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Organize olarak yapıldığına inandığımız bu saldırının kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir çözümü ivedi olarak gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Yoksa bu gidişatın ülkemiz için iyi olmayacağını biz de bu ülkenin yurtseverleri olarak yüksek sesle dillendiriyoruz.

KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA…

– İSTANBUL ARDAHAN KÜLTÜR EVİ
– İSTANBUL KARSLILAR KÜLTÜR DERNEĞİ
– ESENYURT IĞDIR DERNEĞİ
– KÜÇÜKÇEKMECE IĞDIRLILAR SOSYAL DAYANIŞMA KÜLTÜR DERNEĞİ
– İSTANBUL GÖLE DERNEKLER FEDERASYONU
– İSTANBUL ÇILDIR DERNEKLER FEDERASYONU
– DAMAL DERNEKLER FEDERASYONU
– HOÇVAN DERNEKLER FEDERASYONU
– İSTANBUL GÖLE DERNEĞİ
– İSTANBUL ÇILDIRLILAR DERNEĞİ
– ESENYURT POSOF DERNEĞİ

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa