SON DAKİKA

Haber Ekspress

2022 yılı Sonbahar Ekinoksu – Türkiye İngress (Giriş) Haritası

Ekinokslar, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez tekrarlanmaktadır. Güneş ışınlarının ekvatora dik olarak gelmesiyle gece ile gündüzün eşit olması demektir.

2022 yılı Sonbahar Ekinoksu – Türkiye İngress (Giriş) Haritası
Bu haber 18 Eylül 2022 - 13:24 'de eklendi.
Selin Çeğilli

 

Koç ile başlayan İlkbahar Ekinoksu ve Terazi ile biten Sonbahar Ekinoksu’nun başladığı ana göre çıkartılan haritalara, İngress harita (Giriş Haritası) denilmektedir.

Giriş haritaları Dünya Astrolojisi’nde (Mundane Astroloji) o ülkenin kuruluş zamanı ve başkentine göre çıkartılmaktadır.

Güneş’in Terazi burcuna girdiği ana göre bakılan giriş haritasında, ülkenin son 3 ay içinde yaşanabilecek konuları hakkında bizlere bilgi verir.

 

2022 yılı 23 Eylül Cuma günü saat 04.04 de Ankara’ya göre çıkartılan haritada Güneş’in Terazi burcuna girişi gerçekleşecek.

Terazi burcu doğası aslında bir şeylerin birleşmesi, ayrılması, köprü vazifesinde bulunması ve siyaset ile ilişkilidir.

Ülkemiz İngress haritasında, yükselen Aslan burcu 28 derecede Mars dekanı ile Yengeç/Ay dwad’ı içerisinde bulunuyor.

Hem yükselenin hem de Ay’ın Aslan burcu doğasında bulunması dikkat çekicidir.

Çünkü anın haritasına göre yükselen konumunun içeriğine baktığımızda, ülkenin otorite konumdaki kişilerini, liderleri, liderlik yeteneklerini, yöneticileri, tanınmış kişileri, yaratıcı alanları, sanatçıları, yönetmenleri, organizatörleri, kuyumcuları, eğlence ve reklam sektörünü, halkı, ülkenin kadınları ile erkeklerini ve çocuklarını temsil edecektir. Dolayısıyla bu alanlara ilişkin konular gündemlerimizde olacak.

Dünya Astrolojisinde Ay ise, halkın hareketlerini, psikolojisini, demografik yapısını, ülkenin kadınlarını temsil eder. Ayrıca yiyecek, sıvılar ve su ile bağlantılı konular (yağış/sel) ve duygusal endişeler hakkında bilgi verir.

Fakat anın haritasında Ay’ın bulunduğu ev konumuna göre de yeniye hazırlık için inzivaya çekilme” durumunu göstermekte.

Ay’ın retro Uranüs ve retro Satürn arasındaki Tkare açısı, halkın ve kadınların psikolojisinin devletin önceden uyguladığı plan ve politikaların yarattığı sıkıntılar ve krizlerle ilgili iradenin geç ortaya konulmasını anlatırken; Fokal Ay’ın retro Pluto ve retro Neptün ile oluştuğu YOD açısı da, bu sıkıntı ve krizlerin yarattığı çöküşün çözümü için yenilenmeye ve değişime girilmesi gerekliliğini anlatmaktadır.

Terazi antiscia Balık olduğundan, stratejik ve taktiksel ilerleyerek stratejinin arka planı olarak istihbarat yapılması söz konusudur. Siyasi arena ve siyasetçilerle ilişkili bazı yönetimsel kadrolardaki kişilerin ani istifası veya bulunduğu konumdan ayrılmaları sebebiyle erken seçim konusu tekrar dillendirilerek gündemimizde yerini bulacak. Kutuplaşmalar ve ayrışmalar gri alanları daha da çoğaltacak gibi gözükmekte.

Yapılacak organizasyonlara bağlı stratejik ve taktiksel planların, körü körüne inanılan ya da kendini feda edebilecek durumlara getirilen tavırların, aslında gerçekte var olan herkesin hissettiği ve tahmin ettiği fakat “acaba” yanılgısına düştüğü konulara ait, arka planındaki gizli bilgileri de ifade etmektedir.

Bir yandan da, Terazi’deki Güneş’in retro Merkür ile kavuşumu retro Jüpiter ve retro Neptün’e karşıtlığı ise, yenilenme ve değişimle ilgili verilecek kararların tekrardan üstünden geçilmesi gerektiğini, abartılı ve sınırsızca (sözün nereye gideceğini bilmeden) yapılan konuşmaların farklı algılar yaratacağını ve kapalı kapılar ardında görüşmeler, sözleşmeler, anlaşmalar, müzakerelerin de olabileceğini anlatmaktadır.

Medya, gazetecilik, yayıncılık, basın üzerinden yapılan konuşmaların ve yazıların içeriklerindeki çeşitli teoriler ve fikirler, halkı zihinsel spekülasyonlara ve manipülasyonlara da yönlendirebilir. Ayrışmayı birleştirmek ve tarafına çekebilmek için ikna edebilmek adına “kelime sihirbazı” rolüne de girilecektir.

Aslan antiscia Boğa olduğundan, gücü ve inisiyatifi ele alarak tıpkı satranç oyuncusunun sonraki hamleleri hesap etmesi söz konusudur. Fiziki gücü kullanarak hatta politik gücü elde tutmak adına hakimiyeti ele geçirip baskı kurulmaya çalışılması, aslında eskinin izlerine bakılıp farkındalığın oluşumuna ve artışına yön verecektir. Fakat bu durum geçici çözümlerle arada köprü vazifesiyle dengeye oturtulmaya çalışılsa da gelgitler yaratacaktır.

Dolayısıyla, konumunda lider olan kişiler, siyasetçiler, siyasi partiler ve halkın nabzı seçim konusuna yönelirken, ekonomi ve finans alanındaki sıkıntılar sebebiyle de pahalılığın artması ve gelebilecek zam oranlarının yüksekliğinden dolayı görüşler ve fikirler zaman zaman ayrışmaya zaman zaman da birleşmeye yönlenecektir.

Bu bağlamda, geçmişten feyz alarak realist bakış açısıyla ve somut verilere göre değerlendirmeler yapılması doğru bir yöntemdir.

Bununla birlikte, kadın siyasetçiler, vekiller, bakanlar ve politikacılarla birlikte erkek belediye başkanlarının yaşayabileceği engel, sıkıntı ve kısıtlamalar olsa bile, uzun vadede bu zorlukların üstesinden gelerek güçlerini arttıracaklarını söyleyebiliriz. Özellikle kadın siyasetçiler içinde sayın Meral Akşener’i  ekranlarda daha sık göreceğiz.

Bir yandan da, Ay’ın Ceres asteroidi kavuşumu ve Retro Pluto ile birbirini görmemesi ve Retro Uranüs ile Retro Satürn ile Tkare açısını tetiklemesi de, anaokulu, kreşler, üniversiteler, üniversite öğrencileri, profesörler, araştırma görevlileri ile ilgili konular ön planda olacak. Sağlık sorunlarının ortaya çıkması veya görüş ayrılıklarından kaynaklı değişimlerin olması söz konusu.

Hukuk sistemi, yüksek mahkeme, dini kurumlar  ya da tüm inanç sistemleriyle ilgili ve de kendi içinde farklılıklar gösteren inançlar ya da kültler olarak ifade edilen tarikatlar, cemaatler, toplulukların da kendi içlerinde deprem niteliğinde haberlerini duyabiliriz.

Sağlık açısından baktığımızda ise, kalp damar sorunları, dolaşım sistemi problemleri, deri hastalıklarına bağlı egzama, sedef veya uyuz gibi rahatsızlıkları da ortaya çıkartabilir.

Her ne kadar ekinoks haritasını açıklamaya çalışsam da, 3 aylık zaman içerisinde 25 Ekim Akrep Güneş Tutulması, 8 Kasım Boğa Ay Tutulması ve Mars retrosu etkilerini de içereceği için kısaca söylemeden geçmek istemiyorum. (Daha detaylı olarak ayrıca yazacağım)

Çünkü bu tutulmalar ve Mars retrosu etkisi, ülkemiz haritasında önemli değişimleri tetikleyecek. Sıkı sıkıya tutunduğumuz ne varsa onu savunma ve saldırıya geçme eylemlerini işaret etmekte.

2003 – 2004 ve 2007- 2008 yıllarını hatırlamak

Meclis içinde değişimler, hükümet veya muhalefet partilerindeki başkanların, vekillerin ve yerel yönetim belediye başkanlarının yer değişimi veya istifası, farklı partilerin birleşerek tek bir parti içinde olmaları ya da parti kapatma isteği ile seçimlerin yapılması gibi konular ana başlıklardır.

Ekonomik sıkıntı ve pahalılığın üstüne bir de liderlerin, yöneticilerin dikkat dağıtıcı alaycı konuşmaları, tutarsız dedikoduları, yanlış, sahte ve yanıltıcı içerikli bilgiler ve anketler, içte biriken gizli öfke ile birlikte ortaya çıkan sert sözler, tartışmalar ve kavgalar olmasına vesile olabilir. Hükümet ve Muhalefet içerisinde fikir ve görüş ayrılıkları iyice belirginleşecek.

Ek olarak gıda ürünlerinde kara borsa/stokçuluk, kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtekarlık gibi haberler de eklenecek. Bu konular artık halkın sabır taşını çatlatacak ve erken seçim isteğini de hareketlendirecektir. Kısacası bu kış ayları bizi zor ve çetin günler bekliyor.

 

Sevgiler

Selin Çeğilli

Astrolog / Beden Dili ve Profil Analiz Uzmanı

Arkturus Eğitim ve Danışmanlık Merkezi

*antiscia: desteklemek demektir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa