SON DAKİKA

Haber Ekspress

AŞKLA GEL…

AŞKLA GEL…
Bu haber 24 Mayıs 2018 - 17:10 'de eklendi.
Sevgi Emanet

Bir çok Ramazan ayını idrak etmiş bir hanımla beyi konuşuyorlarmış.  Bey hanımına:
-Hanım acaba bunca senedir Ramazan-ı Şerifi hiç memnun edebildik mi ? diye sormuş.  Hanımı :
-Ah bey düşündüğün şeye bak , mübarek hiç memnun olmasaydı her sene on gün önceden gelir miydi ? demiş.

Recep,Şaban derken buluştuk Ramazan şimdide Bayram…

Rabbin Rahmetinin , bereketinin, Affının beklendiği sevinç ayıdır Ramazan …

Her şeyin bir baharı vardır.Sevda kokar Ramazan la gelen bahar. Bir başkadır Ramazan da yaşama sevinci.Kuşlar şakır,toprak ana da hisler yeşerir duygular çiçek açar mevsimli mevsimsiz…Rüzgar aşkını bazen,ağaçlara fısıldar, dalları huşuyla teslim olur ona. Bazen de dalgaların sırtından göz kırpar şenlendirir kimsesiz kıyıları. Kelimeler dilsiz kalır,derinden  hissedersin sevgiyi, sevgiliyi…Coğrafyan sana tebessüm eder.Dünyalar ötesi seversin adeta… İtersin içinden karaya vurmuş siyah düşleri…

Mevsim bahar,vakit akşam ve aşk zamanıdır.Geceyi hiç söylenmemiş sözlerle,edilmemiş dualarla harmanlarsın.Her şeyin bir dili vardır.Gönül hasreti,kalp muhabbeti anlatırken,kainatın sonsuz kudreti titretir tüm heybetiyle evreni…Gökyüzünün kapıları sonuna kadar açık,göz almaz,akıl ermez,sır çözülmez.Gönül ummanlar da med cezir,ruh azapta dolanır selameti yakamozda. Nöbetçi   yine çoban yıldızı yalancı kandillerin..Geceyi yakan , gündüzü firaridir yüreklerin. Hayatın içinde yaşama dair tüm renkler bulaşmış ellerine İşte bu yüzden ; Seher vakti yıkar aşıklar gözyaşları ile manevi izleri,kirleri…

Bir nefes dua bağlarsın rüzgarın kuyruğuna.Dövse şu deli dalgalar sığ suları da…! kumların üstünde ; günahların ayak izleri silinsin diye.

Ya da Güneş siper etse de gövdesini karanlıklara , susuzluğumuzu Kevser’in ırmakları  gidersin diye….

Gemiler kalksa gönüller dolusu limandan…Bir bir uğurlasak taşıyamadıklarımızı ; içimizi kemireni yüreğimizden…Ne varsa kanayan,kanatan yaraları…Ağırlasak yaşayamadıklarımızı..Gitse kör,topal duygular…İnse gemiden solsa yanımı yaşatan..

Aşkla elif gibi dursak cümle aleme karşı…Bestesi yeni ,hiç söylenmedik ilahilerde sen yaksan bizi… Hayırlarına nail, korkularımızdan muhafaza,dileklerimize rıza ver ya Rabbi…

Beyaz güvercinlerin ülkesindeyim geziyorum diyar diyar…Aylardan Ramazan…Rabbim ne dilesem boş çevirmez bu ay.Boynum bükük, yüreğimde yangınlar.Gözyaşım söndürmeye yetmez ateşi.Çektiğim acıların demindeyim bu akşam. İçimdeki ses hatırlatır garip bir yolcu olduğumu.İzin ver küllerim den doğayım yeniden…İçinde bir sana olan sevdam olsun..Bir sen birde ben….

Gel sen ey Ramazan yer yıl yeniden…Ben seni pamuklara  sarmalar sararım… Yeter ki Hicran ateşi yakmasın içimde biriktirdiğim, vuslat hayaliyle vahdete eriştirecek duyguları… Söz…! Ömrümün sonuna kadar beklerim seni  Aşk…Bahşettiyse yaradan sana  kavuşmayı ,düşeriz gelecek  yarınlardan…Bize ne yazdan sonraki sonbahardan…Sen yeter ki gel günler önceden…Kara toprak beni almadan….

Ama ; Sonu gelmeyen isteklerimizi al götür.

Sağlık,huzur,mutluluk,barış getir bize gelirken…

Hırs,fitne,fesat,yalan,zülüm  uzak dursun.

Bizim sevdamız çıkmaz Sevgi Sokağında….

Gönlümüze vuran buyursun…

Hepimizin Ramazan Bayramı Mübarek Olsun….

 

Sevgiyle Kalın….

Sevgi Emanet.

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa