SON DAKİKA

Haber Ekspress

Aynılar Aynı Yerde, Ayrılar Ayrı Yerde

Aynılar Aynı Yerde, Ayrılar Ayrı Yerde
Bu haber 02 Kasım 2021 - 9:45 'de eklendi.
Tülin Taylan SEZER

Aynılar ayrı yerde, ayrılar ayrı yerde
diye tarif etmek istiyorum yapmış olduğumuz etkinliğimizi… Kulağımıza
çok bilindik geliyor dimi bu söz…
Aynılar ayrı yerde, ayrılar ayrı yerde…
2 Ekim burada kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ile davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal farkındalık, duyarlılık ve bilinç kazandırmak için bir araya geldik. KADGÜÇDER ve Büyükçekmece Belediyesi iş birliği ile, kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ‘Kadına Şiddete Karşı Bir Fırça da Sen At’ temalı kitap ve resim sergisi açılışı Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleşti. Belediye hizmet binasında yer alan Dumlupınar Salonu’nda benim yağlı boya tablolarımın da yer aldığı resim sergisi açıldı.
Yazarlar, ressamlar sanatçılar hepimiz aynı yerde aynı amaç için bir aradaydık. Yazar arkadaşımın söylediği söz çok etkilemişti beni o gün…
“Aynılar aynı yerde, ayrılar ayrı yerde” gerçekten de çok doğruydu ve yazımın başlığı oldu bugün…
Eşitlik, özgürlük ve dayanışma, bu üçü çok önemli… Hayatta temel alınması gereken üç perspektif…
Burada özellikle dayanışma yani kardeşlik vurgusu Cumhuriyetin en önemli ayaklarından birisi…
Hep beraber yaşadığımız toplumda, toplumsal duyarlılığı gelişmemiş bazı kimselere karşı da aynı anlayışla yaklaşacağımız anlamına gelmiyor. Bu konunun söz konusu olduğu yerler var, bunun dışında tartışmanın ve mücadelenin gerektiği yerler var.
İşte biz bu etkinlikte her türlü şiddete, karşı çıkarken şu nüansı kaçırmamak gerekiyor. Kadın olarak, özellikle erkek egemen toplumuzda, kadına karşı yapılan şiddete, bitmek bilmeyen, ardı arkası kesilmeyen kadın cinayetlerine dur demek için tepkimizi ortaya koyduk. İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca fesheden bir mantığın Türkçesi: ‘Kadınlar ikinci sınıf vatandaş olmaya devam etsin ve hatta öldürülsün.’

Aynılar aynı yerde diyor ki; biz her şeye rağmen yaşayacağız ve sözleşmeyi geri getireceğiz!
Ben çizdiğim kadın portresi pankart ile artan kadına şiddet, taciz, tecavüz ve özellikle öldürülme olaylarına bir tepki göstermek istedim. Sosyal medyada herkes tepkisini gösteriyor, yazıyor, çiziyor. Ama daha farklı bir farkındalık oluşturulması gerektiğine inandığımız için böyle bir etkinlik yaptık. KADGÜÇDER olarak kadın portresi pankartını büyük bir masada sergiledik, gelen ziyaretçilerin de açtığımız pankarta fırça ile yazarak ve çizerek duygularını, tepkilerini göstermelerini sağladık. Televizyoncuların, gazetecilerin de bulunduğu etkinlik günlerce sosyal medyada da yankı uyandırdı. Dikkat çekecek bir şekilde yapmış olduğumuz etkinlik büyük ilgi gördü. İstanbul ve İstanbul dışındaki çeşitli belediyelerden etkinlik teklifi aldık. İlerleyen günlerde etkinliğimize devam ederek kadının sesi olmaya devam edeceğiz.
42 yaşında ölen, varoluşçuluğun öncülerinden, Soren Kierkegaard, yaşadığımız günlerin tanımını yapmış:
“Her aptal, mutlaka, kendisine hayran olacak başka aptallar bulur. ”
Ayrıca,
Kuşlar cinsinden, uçarmış kartal kartalla, serçe serçeyle… diyor Mevlâna.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa