SON DAKİKA

Haber Ekspress

AYRIŞTIRMADAN HİZMET

AYRIŞTIRMADAN HİZMET
Bu haber 25 Haziran 2019 - 11:38 'de eklendi.
Savaş Atak

İstanbul seçimleri bitti. Ülke olarak artık seçim diye bir şey duymak istemiyoruz. İstanbul seçimlerinin hemen ardından her seçim sonrası gündeme getirilen ilçe başkanı ve ekibi  başarısız olduğu yönündeki söylemler yine gündem de bu sefer muhatap Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan. İlçe Başkanı Aslan önceki gün sosyal medya hesabından seçim çalışmalarına katılan partililerine, gösterdiği sabır ve anlayıştan dolayı hayat arkadaşı eşine teşekkür etmiş. Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan genç bir siyasetçi olarak öne çıkıyor. Gelecek vadeden bir isim. Seçim üzeri ilçe başkanlığını kucağında buldu, hızlı bir şekilde ilçe örgütünü kurdu ve sahaya inerek yerel seçim çalışmalarına başladı. İki dönemdir CHP’de olan Çatalca Belediyesi’ni Ak Parti’ye kazandıranlardan biri oldu. Bu süreci de çok iyi yönetti. İstanbul seçimlerinin tekrarı da Aslan’ın İlçe Başkanlığı dönemine denk geldi. Bu sefer Ak Parti başarısız oldu ve İstanbul seçimlerinde Çatalca’da fark yediler. Seçim süreci boyunca bakanlar, milletvekilleri mahalle mahalle gezdiler. Buna rağmen sonuç başarısızlık oldu. Burada Çatalca’yı karış karış gezen milletvekillerine, bakanlarına ses çıkarmayanlar İlçe Başkanı Yusuf Aslan’a başarısız diyorlar. El insaf diyorum. Ben Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan’ı başarılı bir ilçe başkanı olarak değerlendiriyorum. Eğitimli ve samimi bir ilçe başkanı ve bu sergilediği duruş halk tarafından olumlu olarak karşılık buluyor. Yeri gelmişken bir teşekkür de ben etmek istiyorum. Çatalca’da seçimlerin sakin ve olaysız geçmesine katkı sunan siyasi partilerin ilçe başkanlarına teşekkür ediyorum. Huzurlu bir seçim süreci geçirdik. Şimdi Çatalca için hizmet vaktidir. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB hizmetlerini ayrıştırmadan Çatalca’ya getirilmesi için gereğini yapacaktır. Çatalca İstanbul’un bir ilçesidir. İBB Başkanı’na Çatalca Halkı da oy vermiştir. Ve ayrımsız hizmet yapılacaktır. Bu ilçede yaşayan bir gazeteci olarak hizmetlerin gelmesi noktasında yapılacak olan her çalışmaya katkı sunmaya da hazırım. Çatalca Belediyesi Ak Partili bir Belediye diye İBB hizmetlerinden mahrum bırakılıp cezalandırılamaz. Olmayacaktır da… Çatalca’da Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bir ilçedir.

BİLGİ İŞLEM ATARİ SALONU DEĞİL

Devletin kurumlarının resmi internet siteleri vardır. Tüm resmi duyurular önce buradan yapılır. Çatalca Belediyesi’nin de resmi bir internet sitesi var. Seçimlerin üzerinden iki ay geçmesine rağmen www.catalca.bel.tr internet sitesinde ‘Belediyemiz’ menüsü altında yer alan müdürlükler ve başkan yardımcıları bölümleri aktif değil. Burada yeni seçilen meclis üyeleri de temsil ettikleri siyasi partinin isimleriyle birlikte olması gerekiyor. Site yetersiz buradaki bilgiler yetersiz. Belediyenin bilgi işlemi bu siteyi çok ciddi anlamda düzenleyip, takip etmeli… Çatalca Belediyesi’nin Resmi İnternet Sitesi ile ilgili olarak araştırma yaparken özel bir site üzerinden Çatalca Belediyesi’nin yeni internet sitesi yapılması için teklif açıldığını gördüm. Anlayacağınız birileri sitenin tasarımı için dışarıdan teklif toplamaya başlamış. Şu an internet sitesinin yapımı için verilen en düşük teklif 25.000 TL. diye bir iddia var. Bu durumdan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in bilgisi olduğunu sanmıyorum. Şunun bilinmesini istiyorum. Eğer sizin kurumunuzda bilgi işlem diye bir biriminiz varsa ki‘Çatalca Belediyesi’nde var’ bu birim bunu hiçbir ücret ödemeden ya da çok düşük rakamlarla yapmalıdır. Eğer yapamayıp dışarıdan bu hizmeti alıyorsa demek ki bilgi işlemde görevli arkadaşlarımız yeterli bilgi ve beceriye sahip değiller. İnternet sitesi dahi yönetilemezken, belediye serverların ne durumda olduğunu da merak etmeye başladım. Çatalca Belediyesi’nin maddi kaynaklar anlamında zor günler yaşadığı sürekli olarak vurgulanırken yıllardır sorun yaşamadan işleyen bilgi işlem biriminin bugün gereksiz maliyetlerle yapılandırılmaya çalışılması oldukça şaşırtıcı. Bilindiği gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından özellikle İçişleri Bakanlığı’nın resmi yazı ile belediyelere; belediye bilişim hizmetlerinin mahrem bilgilerini 3.şahıs firmalara açmamaları gerektiği yönünde ciddi uyarılar yapılmıştı. Bu konuyla Çatalca Belediye Başkanı Sayın Mesut Üner’in hassasiyetle ilgilenmesi gerektiği önerimi buradan tekrarlamak istiyorum. Bilgi işlem bölümü atari salonu değil bir kurumun kalbidir, önemli ve hassastır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa