SON DAKİKA

Haber Ekspress

BAŞKAN AKGÜN BİSİKLETE BİNSİN

BAŞKAN AKGÜN BİSİKLETE BİNSİN
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:56 'de eklendi.
Savaş Atak

Büyükçekmece Belediyesi çalışanları fit kalacaklar. Çünkü artık görevlerini yaparlarken bisiklet kullanacaklar. Belediyenin yeni hizmet binası tamamlandığında ilk etapta 25 adet bisiklette kapının önüne çekilecek. Çalışanlar belediyenin işlerini yaparken şehir içinde bisiklet kullanacaklar.Anlayacağınız artık belediye de göbekli, hantal arkadaşlarımız olmayacak.

*

Tabi bu işin şakası, Başkan Hasan Akgün meclis toplantısında açıkladı. Belediye personeli artık şehir içerisinde, örneğin Kaymakamlığa gidecekse resmi araç kullanmak yerine bisiklet kullanacak. Ben bu kararı destekliyorum. Hem sağlık açıcından, hem de kamu kaynaklarını doğru kullanmak açısından faydalı olacak.

*

Kamu çalışanı iki adım yere gidecek hemen araç kullanılıyor. Tabi nasıl olsa bu aracın yakıtını, bakımını cebinden ödemeyen çalışan bu imkânı sonuna kadar kullanıyor. Şimdi biraz pedal çevirsin, ciğerlerini açsın. Ne güzel hem personel sağlıklı kalacak, hem de belediyenin hizmet araçları garajda kalacak.

*

Sayın Hasan Akgün çalışanlarına bisiklet kullandırmaya kararlıysa benimde birkaç tavsiyem olacak. Örneğin bir mülki amir olarak uygun zamanlarda önce kendisi şehir içerisinde bisiklet kullanarak, hem ilçe halkına hem de çalışanlarına örnek olmalı, bisiklet kullanma bilincine katkı sunmalı.

*

Eğer başkan bey bu uygulamayı hayata geçirmekte kararlıysa, yaz aylarında sahil bölgesinde de görev yapan motosikletli zabıtaların tamamını kaldırmalı ve bisikletli zabıta ekipleri kurmalıdır. Yaz aylarında sahilde halk yürüyüş yaparken, zabıtanın araçla, motosikletle halkın arasında dolaşması hiç hoş olmuyor. Yine eğer ilçe halkı bisiklet kullanmaya teşvik edilecekse, Büyükçekmece Belediyesi’de örnek uygulamaları hayata geçirmeli, ilçenin çeşitli bölgelerine bisiklet park alanları, sahilde halkında kullanması için bisikletler olmalı.

*

Bisikletle ulaşım uygulaması Büyükçekmece’ye çok yakışır, hava kirliğinin önüne geçilmesine, sağlıklı yaşama katkı sunar ve ülkemizdeki birçok belediyeye de örnek olur. Büyükçekmece’de bisikletli günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Ve Belediye Başkanı Sayın Hasan Akgün’ün en azından ilçe içerisindeki bazı programlara giderken makam aracı yerine ulaşım aracı olarak bisiklet kullanmasının da bu girişime büyük katkılar sunacağını düşünüyorum. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa