SON DAKİKA

Haber Ekspress

BAYRAM ŞEKERLERİ

BAYRAM ŞEKERLERİ
Bu haber 26 Nisan 2019 - 10:42 'de eklendi.
Savaş Atak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı geride bıraktık. Çatalca, bu yıl alışılmışın dışında bir Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçirdi. Bilindiği gibi önceki yıllarda Çatalca Belediyesi tarafından ilçede bir festival düzenleniyordu. Çatalca Halkı diğer ülkelerden gelen misafir çocukları ağırlıyor, birkaç gün süren gösteriler ve etkinliklerle çocuklar bayramı dolu dolu yaşıyordu. Bu yıl bu program yapılmadı. Çatalca Belediyesi’nin yönetiminin değişmesinden dolayı Çatalca Halk’ın da bu ve benzeri programların yapılmayacağı yönünde bir algı oluşmuş. Ancak ben ise bu gibi programların kaldırılacağını düşünmüyorum. Bir yerel seçim atlattık. Yeni gelen belediye yönetiminin koltuğa oturması günler aldı. İsteseler bile bu programı yapamazlardı, yetişmezdi.  Ciddi bir çalışma gerektiren bu tür programları organize etmek öyle kolay da olmuyor. Çatalca Belediyesi’nin önümüzdeki yıl benzer programları yapacağı kanaatindeyim. Çünkü aldığım bilgilere göre Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Erguvan Festivali’nin bu yıl yapılması için talimat vermiş. O nedenle önümüzdeki yıl Çatalca Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivali de yapılacaktır diye düşünüyorum.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan bahsetmişken, Çatalca’da yapılan resmi programda Muharip Gazilere protokolde yeterli yer verilmemesi tepkilere neden olmuştu. Hatta bazı Sivil Toplum Kuruluşları da protokolde yer bulamadıklarını ifade etmişlerdi. Bu gelişmelerde en çok dikkat çekeni Muharip Gazilerin yaşadıkları oldu. Gelişmelerin başlangıcında stadyum da protokolden ayrılıp, temsilcilik binasına giden Muharip Gazilerin yanına ilk olarak Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner gidiyor. Üner “siz törene katılmasanız bende katılmam. Sizden rica ediyorum hep birlikte törenleri gidelim” diyor. Başkan Üner’in bu ricasını kırmayan Gaziler tekrar stadyuma geliyor. Protokolde kendilerini gösteren yerde bir süre programı takip ettikten sonra MHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Tufan Erçağ, Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyelerinin programdan sorumlu görevlilere benzer olayların yaşanmaması için tepki göstermelerinin ardından Gaziler, MHP Gurubuyla birlikte protokolü terk edip töreni takip etmediler. MHP Gurub’u Gazilerin yanında olduğunu protokolü terk ederek tepkisini dile getiren MHP İlçe Başkanı Erçağ benzer durumlar artık yaşanmasın diye yetkililere de seslendi. Umarım bu son olur protokol de bu gün ne olacak diye merak etmek istemiyoruz.  

SOĞUK RÜZGAR

Çatalca’da ki törenlerde gözüme çarpan diğer bir ayrıntıyı da aktarmak istiyorum. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in seçim süresince yanından ayrılmayan, Üner’e yol arkadaşlığı yapan Çatalca Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Tuba Uzun’u resmi törenlerde göremedim. Geçmiş dönemde meclis üyeliği yapan nerdeyse her törende gördüğüm Tuba Uzun’u 23 Nisan Törenlerinde çelenk sunma programı ve stadyumda ki programlar da göremedik. Tam özel bir durumu vardır diye düşünmeye başlamıştım ki, Çatalca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çatalca Elbasan Mahallesi’ndeki programda gördüm kendisini… Belediye Başkanı Mesut Üner, Ak Parti Çatalca Belediye Meclis Üyeleri programa katılım gösterirken Tuba Uzun programın yapıldı bölgede gözlerden uzak bir yerde yaklaşık bir saat tek başına oturdu… Çatalca Belediye Meclisi’nde Ak Parti’nin Gurup Sözcüsü de olan, seçim süresi boyunca benim her yazdığıma savunmacı bir yaklaşımla cevap verme çabası içindeki Meclis Üyesi Uzun’un gözlerden kaçmayan bu tutumu Başkan Mesut Üner ile aralarında soğuk rüzgarlar esiyor olarak yorumlandı. Ben hep söylüyorum bu meclis renkli görüntülere sahne olacak diye hadi hayırlısı bakalım.

BAŞARILAR SÜGÜR

Çatalca Belediyesi’nden bahsetmişken son olarak meslektaşım ve arkadaşım sevgili Bahadır Sügür, Çatalca Belediyesi’nde, Başkan Baş Danışmanı olarak görev yapmaya başlamış. Gazetecilikte başarılı haberlere imza atan Sügür’ün Çatalca’ya gelecek olan hizmetlere de katkı sunacağına inanıyorum. Bahadır Sügür arkadaşıma yeni görevinde başarılar diliyorum.     

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa