SON DAKİKA

Haber Ekspress

Beklemediğimiz yerden yıkıldık ve ölen 1 kişi 150 ila 250 kişiyi etkileyecek!

Beklemediğimiz yerden yıkıldık ve ölen 1 kişi 150 ila 250 kişiyi etkileyecek!
Bu haber 19 Şubat 2023 - 12:43 'de eklendi.

Beklemediğimiz yerden yıkıldık ve
ölen 1 kişi 150 ila 250 kişiyi etkileyecek!

Depremden sonraki ilk 3 ay çok kritik nedeni ise;

Büyük yıkımlar, maruz kalanlarda ve tanıklarda Akut Stres Tepkisine yol açabilir. Korku, dehşet duygusu, çaresizlikle karakterizedir. Zaman algısı bozulur, neyin önemli, neyin önemsiz olduğunu ayırt etmek zorlaşır.

“Deprem anı ve depremden sonra geçen bir ay içerisinde akut stres tepkisiyle; yoğun bir korku, dehşet ve çaresizlik duygusu olur. Bu durum üç ayı aşarsa mutlaka zaten tedavi edilmelidir”

“Travmatik olan deprem, sel, salgın gibi afetlerden ziyade insan eliyle olan ihmal ve şiddettir. Çocuklar ebeveynlerinin ne söyledikleri ne yaptıklarıyla ilgilenir. Erişkinler de kurdukları düzeni yönetmesi için atadıkları yöneticilerin tutarlılıklarıyla ilgilenirler”

“Arama kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, psikiyatrlar ve gazetecilerin nasıl davrandığı çok önemli. Geçmiş deneyimlere baktığımızda ağır yaralanan ya da vefat eden kişiler en az 150-250 kişinin ruhsal durumunu etkileyecektir”

Depremden etkilenenlerin çocuklaşması;

“Ruhsal kriz dediğimiz şey, depremden etkilenenlerin çocuklaşmasıdır. Bu ne demek? Çocuklaşırız ve ‘Temel ihtiyaçlarımızı gideren, karnımızı doyuran biri var mı? diye bir el ararız.”

“Depremin ilk bir ayında psikoterapiden değil, krize müdahaleden bahsedebiliriz. Kriz danışmanları öncelikle yaşananı görmeli. Kişinin karnı aç, üç gündür uyumuyor olabilir. Önce bunları sağlamak sonra başına ne geldiğini, ne yaşadığını görmesi için dinlemek gerekir” Dinlemek..

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa