SON DAKİKA

Haber Ekspress

BELEDİYELERİ BATAKTAN BASIN KURTARACAK!

BELEDİYELERİ BATAKTAN BASIN KURTARACAK!
Bu haber 26 Ağustos 2019 - 19:07 'de eklendi.
Barış Çelik

Yıllarca AK Parti’yi basın özgürlüğü üzerinden eleştiren, yerden yere vuran sözüm ona muhalif partiler, yenilenen yerel seçimlerin ardından özellikle bölgemizde bir çok belediyeyi kazandı. Bunların başını CHP çekiyor. 31 Mart seçimlerinden bu yana CHP’li belediyeler hiç bir özel gün başta olmak üzere abonelik, ilan kısacası yerel basını ayakta tutan bütün gelirleri kesti.
Bölgemizde bir çok gazeteci tabiri caizse ekmeğinden oldu. Gazetesini çıkarmaya devam edenler de güç bela bu mesleği sürdürmeye çalışıyor. Çoğu gazeteci başka işlere geçiş yaptı bile. Gel gör ki özgür basından dem vuran özellikle CHP, gerek belediye başkanları gerekse siyasileri ‘Seçim bitti işimiz bitti’ anlayışı ile yerel basına sırt dönmüş vaziyette.
Özgür basın naraları atarak yürüyüşler düzenleyen, basının ülkedeki en büyük güçlerden olduğunu savunan, seçim önceleri güçlü basın için hep beraber çalışacaklarını anlatan sözüm ona CHP’nin özgür siyasetçileri, sosyal medyadan, ölen eski gazetecileri anmaktan başka gazetecilerin yüzüne bakmıyor. Bu da o yürüyüşlerin, naraların palavra olduğunu ortaya koyuyor.
Basına gelince borç batağında olduğu hikayesini uyduran bu belediyeler, iş eğlence-gezme- festival olunca hiç bir şeyden geri kalmıyorlar.

Silivri’de yoğurdundan domatesine her şeyin  festivali hala düzenleniyor ama lafa gelince ‘Para yok’
Büyükçekmece’de uluslararası festivalleri kaldığı yerden devam ediyor ama icraata gelince ‘Para yok’ deyip ilanlarda indirime gidiliyor. (Koskoca belediyenin harcama kıstığı yere bak!)
Çatalca’da, eğlenceler kaldığı yerden devam ediyor, göreve yeni gelen h’üner’li başkanın ilk işi basınla ilişkisini kesmek oluyor.
Esenyurt’a yeni gelen başkanda, basınla ilişkisini kesip buradan kar ettiği paralarla Suriyelileri ülkesine gönderiyor.
Avcılar’da basına ilk engeli koyan kişi yeni başkan Hançerli!
Küçükçekmece, küçük de olsa basının yüzüne bakardı, ama özgür basın destekçisi yeni CHP’li Başkan Çebi de gazetecilere ket vuranlar kervanına katıldı.
Uzun lafın kısası, bunca yenisi eskisi belediye yöneticileri, belediyeleri bataktan kurtarmanın yolunu basının bütçesinde buldu. Biz basın mı derseniz parayla ilgili hiç bir zaman sorunumuz olmadı. Halk dilinde bilindiği üzere yazdığımız her haber birilerine göre para karşılığı yaptırılan haberler ya zaten bu yüzden para bizde gani yani. O yüzden de batık belediyeleri yine biz kurtaracağız.
Bunca ilçenin arasında bir Beylikdüzü var, seçim öncesi seçim sonrası demeden ufakta olsa standardını bozmadan basınla ilişkisini koruyor. Aman susun nazar değmesin.
Bu satırları yazmayı kendimizde hak görmemizin sebebi de, yıllarca bu bölgede, gecemizi gündüzümüze katarak çalışmamız. Bizim gibi bölgede onlarca emekçi insan var. Biz onların duygularına tercüman olmak için bu yazıyı yazdık.
Basını yaşat ki gözün kulağın kör olmasın.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa