SON DAKİKA

Haber Ekspress

BEN BAŞKANIM SEN BAŞKANSIN HEPİMİZ BAŞKANIZ

BEN BAŞKANIM SEN BAŞKANSIN HEPİMİZ BAŞKANIZ
Bu haber 20 Kasım 2018 - 18:14 'de eklendi.
Savaş Atak

Çatalca AK Parti’de belediye başkalığı için aday adayı başvuru sayısı 17’ye ulaştı. Ancak bu aday adaylarının dışında Belediye Başkan Adaylığını istediğini açıkça dile getirmeyen isimler de var. Aldığım bazı duyumlara göre bu isimlerden biri de AK Parti İlçe Başkanı Mesut Üner. İlçe Başkanı olduğu günden itibaren adı sürekli Çatalca Belediye Başkan Adaylığı için geçiyordu. İddialara göre adaylık için girişimleri devam ediyormuş. Temayülde isminin çıkması için ayrı bir gayret sarf ettiği de söylentiler arasında. Mesut Üner’i destekleyen bir grup partili de kulis çalışmalarına hız kesmeden devam ediyormuş. Aldığım bir başka duyumsa açıkça dile getirilmeden alttan yapılan bu çalışmaların, Belediye Başkanlığı Aday Adaylı başvuru dosyalarını İlçe Başkanı Üner’e teslim eden aday adaylarında rahatsızlığa neden olduğudur. Aday adayları Üner’in de kartlarını açık oynaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Önümüzdeki seçim sürecinde neler olacağını ilerleyen zamanda göreceğiz. Ancak benim öngörüm her kim aday çıkarsa çıksın Çatalca AK Parti’nin bu yerel seçimde kendi içerisinde bölüneceğidir. Bu öngörümün nedenlerini sürecin işleyişine ve parti içerisinden aldığım bazı bilgilere dayanarak sizlerle uzun uzun paylaşacağım. Fakat bugün dikkatimi çeken başka bir konuyu yazmak istiyorum. Çatalca AK Parti’de aday adayı olan bazı isimlerin sosyal medya aracılığıyla yaptıkları paylaşımlarından gördüğüm konulardan bahsetmek istiyorum. Anlatılanı anlamlandırmadan veya yorumlamadan dinlemek söylemlerin içinde gizlenmiş gerçek mesajları algılamamıza engel olacaktır. “Gerçek; ayrıntılarda gizlidir” diyerek dikkatimi çeken ayrıntıları sizlere aktarmak istiyorum.

Çatalca Belediye Başkanı olmak isteyen bu kişilerin sosyal medya paylaşımlarındaki söylemlerinde ayrıştırıcı bir dil kullandıkları çok aşikar.  Çatalca’nın yıllardır kaybettiğinden ve mevcut Belediye Başkanı’nı hizmet yapmadığı konusunda eleştirip, yetersiz olduğunu dile getirirken diğer yandan Belediye Başkanı’nın hizmet etmekte yetersiz kalmasının nedenlerini ve önündeki engellerin neler olduğunu anlatıyor aday adayı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara çıkıp neden ilçeye bazı hizmetleri getiremediğini anlatmaya çalışsa inanın bu kadar başarılı olamazdı. Çatalca neden gelişemedi, neden bazı hizmetlerden yoksun kaldı diye düşünüyorsanız AK Partili Belediye Başkan Aday Adaylarının sosyal medya paylaşımlarına bir göz atmanızı tavsiye ederim. En gerçek bilgileri onların ağızlarından duyabilirsiniz. Hemen birkaç örnek ile anlattığım konuyu netleştirmek istiyorum.

Bir aday adayı çıkmış şunu ifade etmeye çalışıyor: Çatalca Belediyesi AK Partili bir belediye olsa iktidarın gücünden çok rahat faydalanır, İBB’den yardım alır, hizmet gelir.

Peki projelerin ne diye soruluyor, “var ama söylemem” diyor. Sergilenen tavır “Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini getireceğim ya daha ne olsun” der gibi. Aslında adayın kendi projesi filan yok da, arkasında İBB gibi bir gücün olduğunun düşüncesiyle kendine güveni tam. Proje falan nedir ki, önemli olan Başkan olabilmek, sonra gelsin hizmetler… Senin yapacağın Belediye Başkanlığını kusura bakma da, koy oraya bir kukla o bile yapar…

İfadelere bakar mısınız? Bu güne kadar Çatalca’ya hizmet edilmesini engelleyerek Çatalcalıyı yıldırıp, mecbura bırakmak üstüne mi kurgulandı bütün projeleriniz? Sanki Çatalca başka bir ülkenin sınırları içerisinde… Halka vermek istediğiniz mesaj; “benden değilsen hizmet yok mudur”? Aslında bu söylemle hizmet yapmadığını söyledikleri mevcut belediye başkanının hizmet etme çabasının önüne geçtiklerini açık açık olmasa da üstü kapalı olarak ifade etmiş olmuyorlar mı? Peki burada yalnızca CHP’liler, MHP’liler, İYİ Partililer mi yaşıyor? Sizin bakış açınızla bu ilçede “sizden olan” AK Partili insanlar yaşamıyor mu, eğer hizmet gelmez ise kendi partilileri de bundan olumsuz etkilenmeyecek mi? Oysa benim bildiğim AK Parti ayrıştırıcı olmaktan uzak, birleştirici bir politika izleme gayretindeyken, sizin yaptığınız ayırımcı söylemler hangi siyasi görüşe dayanmaktadır? Verdikleri röportajlarında aslında hem kendi partisini hem de kendi siyasi kimliklerini zedelediklerinin farkında bile değiller. Çatalca AK Parti Yöneticileri ya da İstanbul İl Başkanlığı aday adaylarını uyarmalıdır. Eğer yerel seçim stratejisini ayrıştırıcı görüş üzerinden sürdüreceklerse benim de söyleyeceğim birkaç cümle olacaktır. Örneğin şunları söyleyebilirim; Çatalca insanı da bu ülkede yaşayan, diğer insanlar gibi vergisini verip hizmet beklerken, siz politikacılara hizmet yapacaksınız diye güvenirken, sizler de eksik hizmetleri görmenize rağmen bu konuda gerekli girişimleri yapmıyor, seçim geldiğinde bu hizmetleri getireceğinizi söylüyorsanız işte o zaman kişisel çıkar ve menfaatleriniz için bu ilçede politika yaptığınızı söylerim.

Ne oldu bizim şu meydandaki meşhur zemin altı otoparkı, var mı bir haber? Neden görevinizin gereğini yapıp sorgulamıyorsunuz? Anladım, eğer seçilirseniz yapılacak. AK Partili bir aday Çatalca Belediye Başkanı olursa yapılmasını isteyecek ve AK Belediyeciliğin nimetlerinden Çatalcalı da faydalanacak. Nerede kaldı sizin demokrasi anlayışınız, nerede kaldı Çatalca sevdanız, nerede kaldı sözde hizmet aşkınız? Kusura bakmayın ama masal okuyorsunuz. Bu zihniyetteki birini ne AK Parti aday gösterir, zaten gösterse de Çatalca’da yaşayan insanlar bu ayrıştırmacı zihniyete oy filan da vermez. Siz de o belediye başkanlığını ancak rüyanızda görürsünüz. Benden bu kadar demek isterdim ama bu kadar değil… Çatalköy diye isim takanların, kasaba diyenlerin, yapılan hizmetleri yetersiz bulanların bu ilçeyi neden beğenmediklerini, hırslarını sıralayacağız, sağdan, soldan adayları değerlendireceğiz. Tüm aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun, başarılar diliyorum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa