SON DAKİKA

Haber Ekspress

BETON YIĞINI ÇATALCA’YA YÜRÜYOR

Çatalca İstanbul’un şimdilik en bakir ilçelerinden biridir. Bu durum bazılarının ağzının sularının akmasına neden oluyor.

BETON YIĞINI ÇATALCA’YA YÜRÜYOR
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:50 'de eklendi.
Mine Atak

Çatalca İstanbul’un şimdilik en bakir ilçelerinden biridir. Bu durum bazılarının ağzının sularının akmasına neden oluyor. Geniş ve bakir bu toprakları gören doğa canavarları Çatalca’yı gökdelenlerle giydirmek bu yeşili ve doğayı yok etmek için adeta fırsat kolluyor.

Çok net söylüyorum İstanbul’un neredeyse her ilçesini beton yığını haline getirenler ne yazık ki Çatalca’yı da diğer ilçeler de olduğu gibi çok katlı binalarla saracaklar.

Çatalca’da yüksek bir yere çıkın ve doğuya doğru bakın çok katlı binaların Çatalca’ya doğru ilerlediğini göreceksiniz. Bu binaların önlerinde gözünü alabildiğince boş ve bakir araziler var. Bazıları satıldı, bazıları ise satılmaya devam ediyor. İşte gördüğünüz bu tarlalar, bu araziler yakın bir tarihte çok katlı lüks binalar ile dolacak.

Halkalı Gümrüğü Çatalca’da, üçüncü köprünün bağlantı yolları Çatalca’dan geçiyor. Üçüncü havalimanı, kanal projesi hepsinin ortasında kalıyor Çatalca ve bu ilçenin halkı yavaş yavaş tarım ve hayvancılıktan uzaklaştırılıyor. Yerleşik halka tarım alanı ve İSKİ yasaklarını dayatanlar, yerleşik halkın hayvanına ahır, tavuğuna kümes yapmasına izin vermeyenler çok yakın bir tarihte tüm bu bölgelere lüks binalar yaparak ceplerini dolduracaklar.

Yeşille mavinin buluştuğu doğa harikası Çatalca artık eskisi gibi olmayacaktır. KİPTAŞ ile başlayan süreç TOKİ ve özel sektörle önümüzdeki günlerde daha büyük hız kazanarak devam edecek İstanbul’un içerisinde sıkışan nüfus Çatalca ve mahallerine doğru kayacaktır.

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanları bu gün doğal gaz gelmesi için ısrar ediyor yetkililer ise binbir bahane sunuyorlar ya, aslında boşuna uğraşılıyor. Çatalca’nın tüm mahallelerine doğal gaz gelecektir herkes rahat olsun, ancak bunlar biraz yokuşa sürüyor. Çünkü seçim geldiğinde bak senin mahallene doğal gaz getirdik diyecekler. Doğal gaz Çatalca Mahallelerinin olmazsa olmazı çünkü bu bölge için planları olanların doğal gaz ve her türlü alt yapı hizmetine ihtiyacı olacak, anlayacağınız doğal gaz mahallelere gelirse bu çalışma Çatalca halkının karakaşına karagözüne değil kendi çıkarları içindir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa