SON DAKİKA

Haber Ekspress

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ
Bu haber 23 Nisan 2021 - 14:33 'de eklendi.
Metin BAŞBEKÇİ

GAZİ ŞEHİR DE BİR KENT KONSEYİ VARMIŞ…

3/7 2005 Tarih 5393 sayılı Belediye kanunun 76. Maddesine göre 2006 yılında Kent konseyi mevzuatı Resmi gazetede yayınlandı.

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Birinci maddesini olduğu gibi yazdım. Gelelim asıl meseleye…

2014 yılında Prof. Dr. Bilgehan Pamuk, Yakın tarih ve Kültürel miras başkanı iken dahil oldum. Müthiş çalışmalar yaptık. Zira bu şehrin önemli bir tarihçisi olan Pamuk hoca sayesinde tarihe ışık tutan projeler hazırlandı. Fakat talihsizce görevden alınınca Kent Konseyi grubu başkanlığına Prof. Dr. H. İbrahim Yakar getirildi. O dönem Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan dı. Prof. Dr. H. İbrahim Yakar tarafından çıkarılan kitaplarda ERMENİ propagandası yapıldığı için 2018 yılında Kent Konseyine dilekçe verdim. Zaten grup toplantılarına kimse katılmıyor 3 yada 4 kişiyi geçmiyordu. 2019 yılında Kent Konseyi Başkanlığına Dr. Samet Bayrak getirildi. Tarih, Kültür ve Sanat komisyonu Başkanlığına da Asım Mıhcıoğlu getirildi. Fakat işin kötü tarafı şehir için değil de kişilerin ön plana çıkması için yapılan çalışmalar kimseyi memnun etmiyordu. Belediye ye yapılan onca şikayete rağmen dikkate alınmıyordu. 2016 yılında 96 yıldır bilinmeyen Şehitkamil’in mezar yerini yayınlamama rağmen Gazikültür A.Ş başına getirilen Prof. Dr. H. İbrahim Yakar ve Belediye sahiplenmeye başladı. Hatta beni yok saymaya başladılar. Buna istinaden tekrar Kent Konseyine 3 dilekçe daha verdim. Sayın B. Sıtkı Severoğlu tarafından bir komisyon kuruldu ve şikayetim bu komisyon tarafından dinlendi. Sayın Severoğlu bu şehir için yıllarca çok önemli çalışmalar yaptı. Zaten bu konuda mağdur olduğuma inandığı için Kent Konseyinin yanlış bir karar almasını istemiyordu. Bu nedenle geniş bir araştırma başlattı. Ancak Sayın Severoğlu nun bireysel çabalarının ötesinde Sayın Samet Bayrak görevini yapamadı. Pandemiden dolayı hiçbir çalışması olamayan Kent konseyinde 22.Nisan.2021 günü tarafıma ibraz edilen dilekçe de aynen şunlar yazılı. “Tarafınızca 08.01.2021 tarihinde Kent Konseyi sekretaryasına verilen dilekçe tarafımıza iletilmiştir. Yürütme kurulu tarafından gündeme alınmış olup Gaziantep Kent konseyi İç yönergesinde yapılan düzenlemelerden sonra cevabi yazımız tarafınıza iletilecektir.” İmza Dr. Samet Bayrak Yürütme Kurulu  Kent Konseyi Başkanı.. Bu dilekçe hayatım boyunca aldığım en komik ve en anlamsız dilekçe,
3 ay boyunca bir işlem yapılmadığının açık net ifadesi. Ayrıca dilekçe verildiği tarihdeki iç yönergeler şikayete tabidir. Yeni düzenlemeden sonra alınan kararlar geçmiş tarihi bağlamaz. Komisyon kurulup dinlenmiş ve gerekli raporlar verilmiş olmasına rağmen hala birilerini korumak için zamanı uzatmak sadece komik olur.
Kent Konseyi var mı yok mu bu anlayış ile geçerliğini yitirmiştir. Zaten bu şehir için gönüllü olarak elimizden gelen çalışmaları yapıyor ve bunun için de bir karşılık beklemiyorum. Kent Konseyinde olup olmamam o nedenle çok da önemli değil. Fakat bu şehre ihanet eden ERMENİLERE BİLGİ VE BELGE VEREN birisini görmezden gelen anlayış zaten bu şehri hizmet eden anlayış olmaz. Bir dilekçeye dahi cevap vermekten aciz bir anlayış hiçbir şekilde bu şehrin Kent Konseyi olamaz. Kent konseyi amacı doğrultusunda asla iş yapmış sayılamaz.

O nedenle BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ GAZİ ŞEHİR DE BİR KENT KONSEYİ VARMIŞ. Olsa ne olmasa ne.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa