SON DAKİKA

Haber Ekspress

BİR ZAMANLAR

Günümüz olaylarını, konularını, biz insanlarını ve yönetimini gözlemliyorum. Atatürk’ün bahsettiği çalışkan ve zeki Türk Milleti bizler miyiz?

BİR ZAMANLAR
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:49 'de eklendi.
Mine Atak

Günümüz olaylarını, konularını, biz insanlarını ve yönetimini gözlemliyorum. Atatürk’ün bahsettiği çalışkan ve zeki Türk Milleti bizler miyiz?

Şuan ki durumumuza bakınca açıkçası bunu sorgular oldum.

Acaba Atatürk’ün dönemindeki Türk Milleti mi bu vasıflara sahipti. Yıllar geçti zamanla özümüzü kaybettik, vasıflarımızı yitirdik ve asimile mi olduk?

Ya da Atatürk bizlere çalışkan ve zeki olun mu demek istemişti. Bizleri motive etmek için mi söylemişti?

Şahsen ben şu durumda ne Atatürk’ün övdüğü gibi zeki ne de çalışkan olduğumuzu düşünüyorum. Sorgulamaktan, düşünmekten, yorumlamaktan, çözüm bulmaktan, üretmekten uzak, hazırcı, her şeyin kolay yolunu tercih eden insan topluluğuna dönüştüğümüzü düşünüyorum. Hiç çaba harcamadan her şeyin en lüksüne en iyisine en güzeline sahip olmak istiyoruz. Sadece istiyoruz ama bunun için emek harcamıyoruz.

Kendi hayatlarımızı yönetme sorumluluğunu bile almak istemiyor, sorumluluklarımızı hep başkalarına devretmek istiyoruz.

Bu hayat bizlere sunulmuş ise her birimizin bu dünyada olmamızın bir anlamı vardır. Herkesin bir geliş sebebi ve görevi olmalı. Hiç sordunuz mu kendinize bu hayatta olma sebebim nedir ve ben bunun için neler yapıyorum. Bence bizler ülkemiz için yeterince üretmiyoruz, sorgulamıyoruz ve düşünmüyoruz. Bu ülkede olma sebeplerimizin gereğini yapmıyoruz.

Bir zamanlar Türk Milleti çalışkandı, Türk Milleti zekiydi ve artık eski Türk Milleti değil. Kendi ihtiyaçlarını üretmekten yoksun, başka ülkelerden bekleyen hazırcı bir millet olduk. Yeni kurulmuş olduğu dönemlerde bile dış ülkelere bu kadar bağımlı kalmamıştı. Hatta bir süre sonra kendi ihtiyacından fazlasını üretmiş ve dış ülkelere ihraç eder hale gelmiştir. Günümüzde ise ihraç ettiğimiz ürünleri dış ülkelerden ithal eden, bağımlı hale geldik.

Acaba özgürlüğümüz elimizden gidince mi içimizdeki bu üstün vasıflar gün yüzüne çıkacak merak ediyorum.

Belki yazdıklarım canınızı acıtmış olabilir, çünkü bunlar benimde canımı acıtıyor. Ne zaman bu hale geldik. Bizi bu tüketici, hazırcı, kolaycı hale getiren nedir?

Yıllarca at üstünde yurt edinmek için fetihler yapan rahat nedir bilmeyen ataların torunları mıyız?

Zaman bizlerin aleyhine işliyor. Gerçek olmayan bir rüyanın içindeyiz ve bu öyle bir rüya ki uyanmak istemiyoruz. Ben etrafıma bakınca bizler için hazırlanmamış rüyalar alemi görüyorum. Gökyüzüne uzanan süper lüks binalar bizlerin olmayacak bir rüyadır. Bu lüks binalar bizler için yapılmış olabilir mi, bence olamaz. Geçim sıkıntısı çeken bir toplumken nasıl bu lüks binaların bizim olabileceğini düşünebiliriz. Çoğumuz bu binaların aidatını dahi ödeyemeyiz. Zeki Türk Milleti acaba bu lüks binalar hangi yabancı zenginler için hazırlanmış olabilir. Bizler çalışkan ve zeki Türkler zamanı gelince bu binaların bekçileri olmayalım.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa