SON DAKİKA

Haber Ekspress

BİZİ CORONA DEĞİL, YASAK KOYANLARIN YASAKSIZ LIĞI ÖLDÜRECEK.

BİZİ CORONA DEĞİL, YASAK KOYANLARIN YASAKSIZ LIĞI ÖLDÜRECEK.
Bu haber 21 Nisan 2021 - 10:09 'de eklendi.
Metin BAŞBEKÇİ

Dünyayı kasıp kavuran Covid 19 virüsü ilk olarak 1.Aralık.2019 da Çin’in Wuhan kentinde görüldü. Türkiye de ilk vaka ise 11.Mart.2020 tarihinde görüldü. Çin de ilk vakaların tespit edilmesiyle birlikte Türkiye de Sağlık bakanlığı ve diğer Bakanlıklar çeşitli önlemler aldı. Bu sayede Covid 19 virüsünün ülkemize girişi geciktirilmiş oldu. Maske, Mesafe ve Temizlik sloganı hemen devreye girdi. Sağlık Bakanlığı hemen her gün vaka sayılarını açıklamaya başladı. Hatta caddeler bile dezenfektan ile yıkanmaya başladı. Bilim kurulu olağanüstü bir çalışma başlattı. Yasaklar bir bir gelmeye başladı. İlk sokağa çıkma yasağı da 10. Nisan.2020 de başladı. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağını 21.Mart.2020 de Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu.
Tüm bu gelişmeler arasında vatandaş elinden geldiğince yasaklara uymaya çalışırken uymayanlara da cezalar yazılmaya başlandı.

Peki bu yasakları koyanlar yasaklara gerekli önemi veriyor mu?
Yaklaşık bir yılı aşkın süredir hayatımızı alt üst eden Covid 19 virüsü son zamanlarda en yüksek vaka sayılarına ulaştı. Yasak koyanların yasaksız lığı da en yüksek sevilere ulaştı.
Şehit cenazelerine dahi belirli sayıda kişiler alınırken, iktidara yakın kişilerin cenaze törenlerin de devlet erkanı tam kadro yer alıyor.

YÖK başkanı Yekta Saraç ın babası M. Emin Saraç ın Fatih camindeki cenaze törenine birçok siyasetçi ile beraber katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Kusurluyum, Halkımdan özür dilerim” dedi. Salgın kurallarının hiçe sayıldığı cenaze törenine vatandaş büyük tepki göstermişti. “Özellikle Pandemi de salgının nasıl seyrettiğini biliyoruz. Kalabalıklarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha fazla olduğunu biliyoruz ve bunu da ifade etmeye çalıştık” demişti. Tarih 24. Şubat. 2021

28. Mart.2021 de Ak parti kongresine 81 ilden yaklaşık 17 bin kişi katıldığı belirtildi. Birçok il o döneme kadar sarı iken bu dönemden sonra kırmızıya döndü.

20. Nisan. 2021 de Nur Cemaati lideri Hüsnü Bayramoğlu cenazesine İç işleri Bakanımız Süleyman Soylu da katıldı. İmamın “kimsenin hayatına sebep olmayalım. Cenazedeyken buradan hayatlara son verecek halimiz yok” uyarılarına kimse aldırış etmedi. Bu tarih de ise Coronadan vefat eden kişi sayısı 341 e çıkmıştı.
Yazı uzun olmasın diye önemli olanları yazdım. Münferit birçok olay yaşandı. Aylarca 65 yaş üstü evde kalırken Cenaze törenlerin de yasak koyanların yasaklara uymaması elbette onları çok üzdü. Nasıl üzülmesinler ki yasak koyan yasaksızlara sanki Corona bulaşmıyor.

Kendi koyduğumuz yasaklara kendimiz uymadığımız müddetçe başkalarının uymasını bekleyerek sadece onlara haksızlık yapmış oluruz. İşte bu yüzden bizi Corona değil yasak koyanların yasaksız lığı kahrımızdan öldürecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa