SON DAKİKA

Haber Ekspress

Boğa burcunda Dolunay (Ay Tutulması) – 8 Kasım 2022

Boğa burcunda Dolunay (Ay Tutulması) – 8 Kasım 2022
Bu haber 08 Kasım 2022 - 16:35 'de eklendi.

İnsan hakikatle yüzleşene kadar kendisini bulamaz.”

Boğa burcunda 8 Kasım 2022 tarihinde saat 14.02 de Ay tutulması meydana gelecek.

Dünya, Güneş ile Ay arasına girdiği zaman Dünya’nın gölgesi Ay’ın üzerine düşer ve Ay Tutulması olayı gerçekleşir.

Ay Tutulmaları, aslında Dolunay evresidir ve etkisi daha yoğun hissedilir. Ay Tutulmasının etkisi 15 gün önce başlar ve 6 ay içinde de sonucunu ortaya çıkartır.

Dolunay zamanında duygularımız en üst seviyede yoğunluk ve taşma yaşadığı için, içsel bir dürtü ile hareket etmemize sebep olur. Duygu dünyamızla bağlantılı olan kişi (ler) veya konu (lar) ile ilgili durumları bitirmeye, kapatmaya ya da netleşmeye doğru yöneliriz.

Ay Boğa burcunda ve Güneş Akrep burcunda olacağından istikrarlı ve kararlı olma, güvence ve teminat isteme, kontrol ve muhafaza etme durumlarını ortaya çıkartsa bile, Ay’ın retro Uranüs ile kavuşumu olduğu için aniden ve beklenmedik şekilde, sarsıcı ve patlak verici olaylar meydana gelebileceğinden sıkıntı oluşturur.

Sabit nitelikte ve Toprak elementinde olan Boğa burcu doğasında ise, finansal istikrarı, maddi dünyada güvenlik sağlamayı, fiziksel zevkleri, form ve şekil vermeyi, sağlamlaştırmayı, alışkanlıklarından zor vazgeçmeyi ve değişime direnç göstermeyi ifade eder.

Ay, kadınları, anneyi, alışkanlıklarımızı, duygusal tepkilerimiz, ihtiyaçlarımız, içsel dünyamızı ve halkı ifade eder.

Dolayısıyla, hayatımızda muhafaza etmeye çalıştığımız (iş/aile/ilişki/evlilik/finansal) konulara aitistikrarın bozulması sebebiyle değişikliklere adapte olma da veya alışılagelmiş durumu değiştirme de zorluklar yaşanabilir.

Aslında, olabilecek değişime ayak uydurulabilirse ve eskiyi bırakmaya yönelebilirse, yeniliklere ulaşmak ve yeniden doğabilmek için iyi bir tutulma olacak.

Fakat kimse kolay kolay alıştığını bırakamaz ya da bırakmak istemez öyle değil mi?

,Boğa ve Akrep burçlarının kutupsallığının ana teması;

Yaşam – Ölüm -Yeniden Doğuş” yaşam döngüsünü aktifleştirecek.

Bu döngü aslında her birimiz için, kendi benliğimizi ve kişiliğimizi oluşturan yapı taşı dediğimiz “DEĞERLER” kavramını anlatmaktadır.

Tabi bu değerler kavramının ilk önceliği, aile yaşantımızda başlamakta ve yaşadığımız sosyal çevre, toplum, aldığımız eğitim, benimsediğimiz dini- ahlaki ve hukuki değerlerle beraber de kişiliğimizi oluşturmaktadır.

Bizlerde bu zamana kadar sabırla, inatla bekleyerek olmasını istediğimiz, içimizde biriktirdiğimiz, sıkı sıkıya tutunduğumuz değerlerimizin karşılığını alamamış olmaktan ve duygusal – ruhsal açlığımızı doyuramamış olmaktan dolayı ruhsal yapımıza derin bir darbe vuracağını hissedeceğiz.

Herkesin kendi hayatında yaşadığı olaylarla bağlantılı olarak – özellikle ilişkiler (evlilik ortaklık– arkadaşlık) gibi konularda “Ruhsal bir değişime ihtiyaç duyulduğunun idrakine varılacak.

Boğa burcu doğasının – “tohumun filizlenme” evresindeki durumu ile Akrep burcu doğasının – “ölüm ve yeniden doğuş” metaforu arasında olan“RUHSAL UYANIŞ” sürecini aktifleştirmesidir.

Bir yandan da, 25 Ekim’de olan Akrep burcundaki Güneş Tutulması yazımda Akrep burcu doğasının “Külli irade” ile bağlantısından bahsetmiştim.

Boğa burcu doğası ise “Cüzi irade (özgür irade)” ile bağlantılıdır.

İnsanın cüzi iradesi, kendi kararını vererek kendi seçimleri ile hayatına yön verebilmesini anlatır.

Sonuçta yaptığımız her davranışın, ağzımızdan çıkan sözlerin, verdiğimiz tepkilerin sorumluluğu bize ait. Yaptığımız eylemler, seçimler, gösterdiğimiz tepkiler ve davranışlar kendi özgür irademizle çizmek istediğimiz yola doğru bizi götürür.

Ne yaşarsak yaşayalım acı, tatlı, hüzünlü, sevinçli ya da mutluluk verici ne olursa olsun, yaşanılan her olayda bizim de payımız var, hiçbir şey tek taraflı olmaz.

Bizler aslında kendi özgür irademizle yaptığımız seçimlerimizin götürdüğü o yolda almamız gereken sorumluluğu üstlenebiliyor muyuz?

Veya bizim de yaşanılanlarda payımız var diye düşünüyor muyuz? buna bakılmalı esasında

Özgür irademizle yaptığımız seçimlerin sorumluluğunu almak veya kendi payımıza düşeni kabul ederek bununla yüzleşmek ve sorgulamak elbette hiç birimiz için kolay olmayacaktır.

Fakat bu tercihi/seçimi biz yaptık değil mi, öyleyse kendimize şunu sormalıyız;

“Yaptığım seçimlerin sonucu ne olursa olsun, o seçim(ler)e ait sorumluluğu almadaki zorlanma sebebim nedir?”  

İçsel bir hesaplaşma durumu söz konusu aslında, haklısınız ve bunu yapmakta gerekir her zaman değil fakat o zaman bu zamandır işte..

Bununla birlikte Ay’ın retro Uranüs ile kavuşması ve Satürn ile Tkare açısı içinde olması, önceden bastırmış ve üstünü örttüğümüz duygularımız ve iç dünyamıza ait alıştığımız durumların veya kişilerin,beklenmedik değişimler yaşaması ve bu durumların da bizleri etkilemesi sebebiyle duygu dünyamızda sarsıcı etkisini gösterecek.

Bu beklenmedik değişimler içerisinde kimimiz için fiziken vefat/ölüm ya da mecazen ”benim içim öldün artık” denilmesi, kimimiz için sorunlu bir ilişkinin/evliliğin bitmesi, kimimiz için alıştığı ev/şehir/ülkeden ayrılması, kimimiz için ise kendi özgür irademizle yaptığımız seçimlerimiz ve almamız gereken sorumluluklarımızla yüzleşmemiz olacak.

Bu kendimizle yüzleşme esnasında,

“Büyüdük mü (olgunlaştık mı) yoksa hâlâbaşkalarına sırtımızı mı yaslıyoruz?”

“Sorumluluklarımızın bilincinde miyiz?”

“Kendi değerimizin farkında mıyız?”

“Kendimize öz saygımız var mı?”

“Gurur mu yapıyoruz?”

“Değer verdiğimiz kişilerin, ihanetine kurban mı olduk?”

“Kendimizi başka kişiler için feda etmenin, sadece aldanma olduğunu fark edebildik mi?” gibi sorularıniçsel sorgulamasını yapacağız.

Bu soruların cevaplarıyla ilgili içsel olarak birden çok duyguyu aynı anda hissedebileceğiz.

Asıl içimizde olan “hakikatin” ne olduğunu keşfederek ve kavrayarak, yapacağımız eylemlerle kendi özgür irademizle kendi yolumuzu çizerek yepyeni başlangıçlara yöneleceğiz.

Ay Tutulması, Merkür dekanında ve Mars dwad’inda olacak. Aile içinde (eş/partner), yakın akrabalar ile bağlantılı ilişki sorunları veya onların sağlık durumları da gündemlerimizde olacak.

Mars’ın retro olması, özellikle abi/ erkek kardeş ya da erkek yakın akrabaların hayatındaki konular sebebiyle, sözel olarak agresif ve öfkeli tartışmalara sebebiyet verebilir.

İlişkiler alanında sorunlu veya ayrıl-barış durumları var ise, hissedilen kıskançlık, şüphe, endişe ve zihinsel kaygı konuları evlilik ya da arkadaşlıkiçerisinde miadının dolduğunu ve kopma noktasına geldiğini de göstermektedir.

Sağlık açısından baktığımızda, Kadınların adet düzensizliği, aşırı kanama ya da gecikme, cinsel organ arazı, yumurtalık, kanallar, kistler, hormonsal sorunlar, meme/göğüs ve bağırsak sorunları,yaşadıkları duygusal karmaşadan dolayı tetiklenebilir.

Ay’ın Menkar sabit yıldızı ile kavuşumu da olduğundan, boğaz ve gırtlak hastalıkları, ses telleri, boğulmaya dayalı öksürük gibi sağlık konularını tetikliyor.

Türkiye ve Ay Tutulması

Aniden ve patlak verebilecek olaylar neticesinde aksayan sistemi düzenlemeye yönelme, fark yaratabilme ve Cüzi ve Külli iradenin” de etkisiyle ortaya çıkabilecek olağan dışı değişimleri tetikleyecektir.

Meclis, parlamento, meclis üyeleri, milletvekilleri, partiler, parti üyeleri ve yerel yönetimler (belediye ve belediye başkanları), ilçe konseyleri, başka milletlere gönderilen elçiler, hukuk ve yasama ile ilgili konularıgündeme getirecek.

Toplumsal gruplar, dernekler, sendikalar ve örgütlerde olan kişilerin ani başkaldıran hareketlerin ortaya çıkması, grevler, isyanlar, ayaklanmalar ve protestoların olması önümüzdeki 6 aylık zaman içerisinde ortaya çıkabilecek.

Kolektif ve toplumsal bilinç için daha iyi koşullar sağlanması adına hukuk ve yasama ile ilgili, meclisteki siyasi figürlerin yasal sistemleri ve sistemlere ait kuralları, prosedürleri ve yönergeleridüzenlemek için çalışmalar içinde olabileceğini de söyleyebiliriz.

Ayrıca, su ve toprak kaymaları, baraj taşması, deprem/ yer sarsıntısı gibi konular gündemimizde olacaktır

Kısacası, hayatımızda neyin ya da kimin işe yaradığını, yarayan ve yaramayanların ayrıştırılmasını, fiziken ve ruhen ölümleri, bırakmakta zorlandığımız ve aşırı bağımlılık hissettiğimiz her şeyin miadının dolduğunu ve yeni bir yola girebilmek için değişime adapte olmamız gerektiğini fark edeceğiz.

Selin Çeğilli

Astrolog / Beden Dili ve Profil Analiz Uzmanı

Arkturus Eğitim ve Danışmanlık Merkezi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa