SON DAKİKA

Haber Ekspress

BÜYÜKÇEKMECE KULESİ VE UÇAK

BÜYÜKÇEKMECE KULESİ VE UÇAK
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:59 'de eklendi.
Savaş Atak

Helikopterde düştü. Büyükçekmece’de yaşanan bu üzücü olay bana “kuleye uçak çarpmış ve düşmüş” diye geldi. Sonra öğrendik ki helikopter ve yaşamını yitiren 7 can, üzüldük tabii ki ama yinede tek tesellimiz bu kazanın daha üzücü sonuçlara neden olmamasıydı.

Birçoğumuz görmüşüzdür bazı yüksek gerilim hatlarının tellerinde futbol topuna benzeyen cisimler vardır. Top şeklindeki kırmızı, beyaz cisimler hava araçlarının yüksek gerilim hatlarına yaklaştıklarında dikkatlerini çekmek için uyarıcı bir tedbirdir. Uçak İkaz Küresi olarak adlandırılır.

Bizim ülkemiz ihmaller ülkesidir. Yaşanan kaza sonrası ilk aklıma gelen bu kazada da ihmaller var mıydı oluyor. Yüksek gerilim hatlarında ve yüksek direklerde, binalarda olduğu gibi bu kulede de hava araçları için gerekli tedbirler yeterince alınmış mıydı? Kulenin en yüksek olan bölümüne sisli havalarda, gece karanlığında hava araçlarının dikkatini çekecek, uyaracak yeterli ışık var mıydı? Öyle ya o kadar yüksek ki açık havalarda Uludağ gözüküyor diyorlar. Kaza kırım raporu sonrası bunların ortaya çıkacağını düşünüyorum, eğer burada da böyle bir ihmal söz konusuysa (umarım yoktur) sorumlulardan bunun hesabı sorulmalıdır.

Celaliye’den Şener Bey’e

Büyükçekmece’den bahsetmişken buradan Celaliye Mahallesi’nde yaşayan Şener Çelen Bey’e de seslenmek istiyorum. Kendisi gazetemize gelerek benimle görüştü ve Büyükçekmece Belediyesi ile mahkemelik olduğunu, sebebininse evinin bazı bölümlerini Büyükçekmece Belediyesi’nin yıkmak istediğini söyledi.

Belediye ile mahkemelik olduğunu ifade eden Çelen, nedenin ise yaşadığı bölgede faaliyet gösteren bir restaurant sahibinin imara aykırı yapılaşmasını şikayet etmesinin ardından olduğunu, bu durumdan Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Hasan Akgün’ün haberinin olmadığını ifade etti. Ben haberi araştırıp yapacağımı söyledim ancak kendisi biraz tedirgin, haberi yapmayacağımı düşünüyor. Aslında haber ile ilgili olarak Büyükçekmece Belediyesi ile görüşmelerimizi yapıyoruz, gerekli bilgileri aldık önümüzdeki günlerde her iki taraftan aldığımız bilgilerle haberimizi yapacağız. Demem o ki Şener Bey, sizden gerekli bilgileri aldık. Sorumlu gazetecilik anlayışı ile şimdi karşı taraftan da bilgiler alıp haberimizi kamuoyu ile paylaşacağız.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa