SON DAKİKA

Haber Ekspress

Çaktırma onlar kendilerini düşündüğümüzü sanıyorlar..!

Çaktırma onlar kendilerini düşündüğümüzü sanıyorlar..!
Bu haber 05 Ağustos 2018 - 10:10 'de eklendi.
Naz Tuana DOĞDU

130 m2 bir dairenin her şey dahil şekilde müteahhide maliyeti 90 bin lira civarı. Bu üç aşağı beş yukarı değişir ama önemsenmeyecek kadar az değişir.

Sen bu daireyi Doğuda da yapsan Batıda da yapsan arsa fiyatından dolayı belki biraz fiyat farkı olur ama yine 100 bin lirayı geçmez.

(Tabii bunlar binanın kat sayısına ,daire sayısına göre değişir. Ben ortalama bir fiyat söylüyorum)

Şu reklamlarda gördüğünüz ‘metroya 5 dakika’, ‘havaalanına 10 dakika’, ‘metrobüse 3 dakika’ diye anlatılan evlerin 2+1 olanı 750 bin liradan satılıyor.

Son 10 yılda ekonomi , inşaat sektörü üzerinden dönüyordu. Dövizin dengesizleşmesi, ülkenin önünün gözükmemesi milleti eskisi gibi ev almaktan uzaklaştırdı.

Daha sonra devlet desteğiyle krediler 20 yıl vadeli diye kampanya yapıp reklamlarda döndürdüler. Diyorlar ki 750 bin liralık evin 200 bin lirasını peşin ver. Kalanı 20 senede ödersin.

Yani daha sen peşinat verdiğinde %100 kâr ettiği evi sana veriyor. Üstüne de 20 sene boyunca çok afedersiniz eşek gibi çalışmak zorunda kaldığın iş gücünden faydalanıyor.

Amerikan eski Ekonomi Bakanı James Baker’ın zamanında söyledikleri geldi aklıma…

“Gelişmeye çalışan ama asla gelişemeyecek olan ülkelere girer, bankalarına ortak olur daha sonra ürettiğimiz şeyleri insanlara uygun kredilerle veririz. Bu şekilde para sağ cebimizden sol cebimize girer. Daha sonra da satın aldığımız ya da kurduğumuz fabrikalarda, işletmelerde bu insanları ucuz iş gücü ödeyerek kullanırız. İşte ekonomik darbe (savaş) böyle olur.”

Hadi elimizdeki avucumuzdakini son kuruşuna kadar döküp sonrada 20 senemizi ipotek ederek başımızı sokacak bir ev almaya hücuuuum.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa