SON DAKİKA

Haber Ekspress

CANSEL OLMADAN YAŞAMAK

Baharın gelişini müjdeler gibi içimi ısıtan güneşli bir gün. Bu güneşli güne uyanamayan, güneşi göremeyen dünyalar güzeli 18 yaşında bir genç kız birkaç gün önce dünyasını karartan güne uyandı ve bu karanlığın içinde yok oldu. Halbuki bundan birkaç gün öncesine kadar hayalleri, umutları vardı.

CANSEL OLMADAN YAŞAMAK
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:44 'de eklendi.
Mine Atak

Baharın gelişini müjdeler gibi içimi ısıtan güneşli bir gün. Bu güneşli güne uyanamayan, güneşi göremeyen dünyalar güzeli 18 yaşında bir genç kız birkaç gün önce dünyasını karartan güne uyandı ve bu karanlığın içinde yok oldu. Halbuki bundan birkaç gün öncesine kadar hayalleri, umutları vardı.

Matematik öğretmeninin cinsel istismarına uğradı ve okul yönetimine başına gelenleri anlattı. Onsekizinde genç bir kızın hayatından daha önemli buldukları kendi hesapları için bu iğrenç olayın üstünü örtmeye çalıştılar. Sonuç ne oldu onsekizinde üstünü toprakla örttüğümüz gencecik bir kızın bedeni, umutları, hayalleri oldu.

Annelerin, babaların evlatları okusun meslek sahibi olsun diye gönderdikleri okullarda neler oluyor? Evimizden sonra yavrularımız için güvenli saydığımız okullarımız, evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize de güvenemeyecek miyiz artık.

Bu yaşanan insanlık dışı olayın ardından aklımda birçok soru işaretleri oluştu.

Çocuklarımızı nasıl insanların ellerine teslim ediyoruz?

Bir okul yönetimi bir genç kızın hayatını mahvedecek kadar önemli bir konun nasıl üstünü örtebilir?

Acaba bu okulda ya da başka okullarda böyle bir olay yaşanıp ört bas edildi mi?

Cinsel istismara maruz kalıp, susan ya da susturulan kaç genç kızımız, çocuğumuz, kadınımız var?

Lütfe susmayın!

Biliyorum toplumumuz bu konuda çok bilinçsiz. Çoğunuz suçlu bulunmaktan toplum tarafından yargılanıp, dışlanmaktan korktuğunuz için susuyorsunuz. Dişi köpek kuyruk salmazsa erkek köpek peşinden gitmez gibi aptalca sözlerle yargılanmaktan korktuğunuz için belki de susuyorsunuz. Mini etek giymeseydi, kahkahlarla gülmeseydi, gece dışarı çıkmasaydı gibi saçma bahanelerden vazgeçin artık. Bu bahanelerle sapık ruhlu insanlara kendilerini haklı sayacakları sebepler yaratmayın.

Öldürülen kadın, tecavüze uğrayan kadın, şiddet gören kadın, aşağılanan kadın, iş yerinde, otobüste, sokakta, okulda tacize uğrayan kadın, tecavüze uğradığı için utanç kaynağı sayılıp ailesi tarafından katledilen kadın.

Suçumuz kadın olmak mı?

Siz sapık ruhlu canavarlar sizlere sesleniyorum sizi de bu dünyaya bir kadın getirdi.

Başınıza ne gelmiş olursa olsun susmayın. Susarak bu sapık ruhlu canavarların toplumda insan gibi yaşamalarına izin vermeyin. Artık toplumumuz bu sapıklardan ayıklansın.

Korkmayın! Biz kadınlar korktukça, sustukça bizim yaşam haklarımız elimizden alınmaya devam edilecek.

Aileler erkek çocuklarımızı “sen erkeksin, senin elinin kiri yıkarsın çıkar. Kızın alnın karası” gibi insanlık dışı sözlerle yetiştirmeyelim.

Toplumu ayakta tutan kadınken, siz kendini bilmeyen erkekler karnınızın doymasından tutun da giydiğiniz temiz eşyalara kadar her şeyinizi kadınlara borçluyken hangi hakla bir kadının canına, namusuna, ruhuna zarar verebilirsiniz.

Biz kadınlar her zaman çok güçlüyüz. Ve bu sebeple yaşadığınız bu tür kötü olayların yükünü kalbinizde, bedeninizde taşımayın. Bu yaşadığınız iğrençliğin suçlusu siz değilsiniz, susmayın ve asıl suçluların cezasız kalmasına izin vermeyin.

Yetkililer duyun artık kadınların bu sessiz çığlığını ve kulak verin.

Birbirinden değerli öğretmenlerimiz biz, aileler sizlere çok güveniyoruz ve güvenmeye devam edeceğiz. Mesleğinizin yüz karası bu gibi sapıklara öğretmen bile demiyorum. Siz öğretmenlerimiz bu gibi sapkın zihniyetlere sessiz kalmayın. Aranızda varsa böyle mesleğinize leke sürecek sapıklar sizlerde tepkinizi gösterin.

Ve son olarak Cansel olmadan yaşamak çok zor biliyor musunuz? Kızının geleceği için büyük hayalleri olan ailesi için artık yaşam daha da zor olacak. Bu hayatta hepimizin Canselleri var ve olacak. Hiç birimiz Canselimiz olmadan yaşamak zorunda kalmayalım.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa