SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA CHP’DE KİM BİRLEŞTİRİCİ OLACAK

ÇATALCA CHP’DE KİM BİRLEŞTİRİCİ OLACAK
Bu haber 12 Eylül 2019 - 11:50 'de eklendi.
Savaş Atak

Çatalca CHP geçtiğimiz günlerde 96. yılını kutladı. Çatalca’da ki kutlamalarda katılımın hayli düşük olması gözlerden kaçmadı. Aslında bu durum bazı siyasi partilerde de böyle oluyor hele yerel veya genelde iktidar değilseniz, ilçe yönetimiyle bu gibi programları az bir katılımla hızlı bir şekilde yapılıyor. Ama ben CHP’nin Çatalca’da yaptığı programda katılımın biraz daha yoğun olmasını beklerdim en azından bu günlerde öyle olur diye düşünüyordum. CHP seçim takvimini açıklamadı ama ufukta kongre süreci var. Çatalca’da ilçe Başkanlığı’na şimdilik 4 aday olduğunu biliyorum. Hesap yapıyorum her aday 20 kişi ile bu programa katılsaydı 80 kişi yapar. Mevcut ilçe yönetimi yedekleri ve birkaç partili daha yanlarına dahil etse kaba hesap 200 kişiyle kutlama programında katılım olurdu. Ama 50 kişi gibi küçük bir katılımla program yapıldı. Hatta programa katılmayanlarda vardı. CHP adına mangalda kül bırakmayanlar partisinin kuruluş programına katılma zahmetinde bulunmadılar. Sahneye çıkıp şarkıcıya çiçek verecekseniz deseler koşa koşa gidecek olanlar, partisinin programına katılmadılar. Mutlaka mazeretleri vardır. Hatta ilçe yönetimine talip olan başka bir ismin ise Ankara’da parti büyükleri ile olduğunu öğrendik. Kendi ilçesinde partisini yalnız bırakıp Ankara yollarına düşmek ne kadar doğru tartışılır. Aynı günün akşamı ise partilileri ile yemekte buluşmak partililerini, destekçilerini kutlama programına katılımını sağlayamayıp, kendi yaptığı programa getirip burada alternatif bir program yapmak gibi algı yaratmak ne kadar doğru bu da tartışılır. Yine bir başka adayında birkaç gün sonra benzer bir program yapıp destekçilerini bir kafede buluşturması da ilginç… İlginç diyorum çünkü partililerinizin üzerinde bu kadar gücünüz var ise bir davetle bu kadar partili arkadaşınızı bir araya getirebiliyorsanız, partinizin kuruluş yıl dönümünde neden bu katılımın sağlanması için çaba sarf etmediniz? Bu davetli kısır çekişme hiçbir adaya hiç bir şey kazandırmaz hanelerine eksi not düşer. Senin partin varsa sen varsın. Senin partin varsa sen o partinin ilçe başkanlığına ancak o zaman aday olabilirsin. Kendi programına sahip çıkıp, özen gösterdiğin gibi partinin en önemli gününde birlik ve beraberlik sağlayıp destekçi olamıyorsan kusura bakmayın da ben sizin Çatalca CHP’ye bir şey katacağınıza, yaşadığınız ilçeye katkı sunacağınıza inanmıyorum. Önce ben olayım düşüncesiyle ne partinize ne de bu ilçeye gram faydanız olmaz, yolunuz açık olsun ama CHP’li arkadaşlar bu tutum ve davranışları mutlaka en iyi şekilde değerlendirip en doğru kararı verecektir. Son olarak Çatalca CHP’nin şu anki mevcut yönetimi başarısızdır. Aday olarak ismi geçen isimleri de toparlayıcı olarak göremiyorum. Çatalca CHP’nin herkesi kucaklayan aklı başında bir ilçe başkanı ve zımba gibi dinamik ilçe yönetimine ihtiyacı vardır.

ÇATALCA’YA UFAK DOKUNUŞLAR

Çatalca Belediyesi yaz ayı içerisinde uyarılılarımızı dikkate aldı. Erler Caddesi’nde tamirat çalışması ve trafiğe kapalı olan caddeye araç sokulmaması tavsiyelerimizi değerlendirdi. Cadde baştan aşağıya yenilendi, ışıklandırması yapıldı. Ve araç trafiğine tamamen kapatıldı. Yayalar rahat bir nefes aldı. Şimdi caddede yapılması gereken son çalışma ise burada bulunan çay bahçelerinin caddeye bakan tarafına paravanlar yapılarak caddeyle ilişkisinin kesilmesi… Özelikle bayanların bu konuda şikayetçi olduklarını biliyorum. Bu çay bahçelerinin kahvehane gibi işlev gördükleri için rahatça bu caddede dolaşamadıklarından söz ettiklerine şahit oluyorum ve bu anlamda kendilerine de hakta veriyorum. Fakat sonuçta yıllarca bizim yazmaktan söylemekten bıktığımız, caddeyi düzenleyin araç trafiğine kapatın diye gündeme aldığımız konular demek ki isteyince çok kolay bir şekilde yapılabiliyormuş. Diğer bahsettiğim çay bahçelerinin düzenlemesi anlamındaki çalışmalarında kısa süre içerinde değerlendirileceğini umut ediyorum. Çatalca’nın ufak dokunuşlara ihtiyacı vardı. Yıllarca ihmal edildi. Şimdi bunlar yavaş yavaş yapılıyor. Cumhuriyet Meydan’ı otoparka dönmüş durumda buraya da el atılmalı, gereği yapılmalı. Yayalara ait olan meydanlar, kaldırımlar da araçların gasp etmesinin önüne geçilmeli. Artık kaldırımları yolları yazmak istemiyorum. İlçedeki kaldırımlar hızlı bir şekilde genişletilmeli ve kullanıma uygun hale getirilmelidir. Umarım bu sefer kaldırım ve meydan sorununu son kez yazıyorumdur.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ

Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarından bahsetmişken oturduğu koltuğun manasını kavrayamamış bazı kişiler hakkındaki gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Bilmem farkında mısınız ama bulunduğunuz koltukta üstün başarılarınız, akademik çalışmalarınız nedeniyle bulunmuyorsunuz. Tek bulunma nedeniniz “hey belediyenin ikinci adamı geldi” diye ayağa kaldırmaya çalıştığınız bu halkın oylarıdır. İnsanlara önünüzde ceket ilikletmeye ya da ayağı kaldırmaya hakkınız olmadığı gibi aslında sizleri belki de hiçbir itibarınız yok iken o koltuğa oturtarak bir bakıma üzeriniz de hakkı olan halkın önünde ceketinizi iliklemeli ve ayağa kalkmalısınız. Bir silkelenin ve kendinize gelin koltuktan itibar alanlarla bu halkın işi olmaz. Bulunduğunuz koltuğa yeteneklerinizle, yaratıcı fikirlerinizle ve anlamlı hizmetlerinizle itibar kazandırmalısınız. Vatandaş, 2. Adam geldi ayağı kalkın lafınızla değil, başarılı hizmetlerinizi takdir ettikleri için saygılarından ayağı kalkmalıdır. Ama işte güç zehirlenmesi bulunduğu yerin farkında olmayan öz değeri düşük ve bilgi yoksunu insanlar da tam da böyle bir etki yaratıyor. Gerçi onlara mana bulmamak lazım, yetersiz kişileri o koltuklara layık görüp halkı ayağa dikme cesaretini göstermesine sebep olan, o göreve getirenleri sorgulamak gerek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa