SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA’ DA ADAY BOLLUĞU!

ÇATALCA’ DA ADAY BOLLUĞU!
Bu haber 06 Ağustos 2018 - 14:37 'de eklendi.
Feyyaz Düzgün

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, kulislerde hareketlilik başladı. Genel seçimlerin ardından, artan sıcaklarla birlikte durgun bir döneme giren yerel siyaset, son günlerde hareketlenmeye başladı. CHP Kurultayı adına, şuana kadar devam eden belirsizlik, gündemi meşgul etmeye devam ederken, AK Parti ve İYİ Parti’nin kongre ve kurultay tarihlerinin netleşmesi, aday adaylarının şimdiden sahne almasına neden oldu.

”CHP’de üç isim dikkat çekiyor”

CHP’de Kurultay süresince yaşanan belirsizlik, Çatalca’da da heyecanlı bir bekleyişe neden oluyor. Belediye Başkanı Cem KARA’nın, diğer aday adaylarına karşı bir adım önde olduğunu söylemek, sanırım yanlış olmaz. İki dönemdir Başkanlık koltuğuna oturan KARA’nın, diğer rakipleri ise geçtiğimiz seçim döneminde olduğu gibi, Ayhan OTLATICI ve Engin AKMAN olarak gösteriliyor. Bu adayların dışında CHP’de birkaç ismin de şimdiden hazırlık yaptığı gelen duyumlar arasında. CHP’de olası bir Kurultay sonrası, Genel Başkanın değişme ihtimali, aday adaylarının pozisyonunu ne derece değiştirir? Bunu şimdiden kestirmek güç. Ancak hırsı ve azmiyle her zaman ön planda olan Cem KARA’nın diğer aday adaylarına oranla bir adım önde olduğu herkes tarafından kabul gören bir gerçek.

”AK Parti de hareketli”

Son genel seçimlerde Çatalca’da 1. Parti olarak çıkan AK Parti’de de aday enflasyonu yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda ilçe başkanlığı görevini bırakan Selim GÜÇBİLMEZ, Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklamıştı. Parti içinde etkin bir rol oynayan GÜÇBİLMEZ, geçen zaman içerisinde Çatalca siyasetinden kopmadı. Çeşitli davet ve etkinliklerde boy gösteren GÜÇBİLMEZ’in güçlü bir aday olduğunu belirtmek isterim. Diğer bir aday adayı ise Metin SEZER. Aynı zamanda belediye meclis üyeliği de yapan SEZER, son günlerde çalışmalarını hızlandırdı. Vites arttıran SEZER’in de parti içinde yapılan temayül yoklamalarında ilk sıralarda çıktığını görüyoruz. Bu iki aday dışında, mevcut ilçe başkanı Mesut ÜNER’in de adaylığı kamuoyunda konuşuluyor. Her ne kadar ”Ben belediye başkan adayı değilim” dese de, parti içinde ”ÜNER” sesleri de son günlerde hızla yükseliyor.

”İYİ Parti ve MHP sakin”

Yukarıda saydığım CHP ve AK Parti’de aday adaylığı bolluğuna karşı, İYİ Parti ve MHP’ deki durağan tablo kendini koruyor. Cumhur İttifakı ile devam eden AK Parti – MHP dayanışması yerelde de kendini belli eder mi? Şuan için net bir şey söylemek mümkün değil. MHP güçlü bir aday da çıkarabilir, AK Parti ile de İttifak da yapabilir. Önümüzdeki süreçte bunun netleşeceğini söyleyebiliriz. En kapalı kutu ise, İYİ Parti olarak görülüyor. Son yerel seçimlerde Çatalca’da 3. parti olarak çıkan İYİ Parti’deki suskunluk devam ediyor. İYİ Parti de güçlü bir aday çıkarabilir. Eğer, ittifak yolu seçilirse, seçimi büyük oranda belirler. Bununla beraber, belediye meclis üyeliğinde birçok yeni ismin de, bu tabloda kendine yer bulacağını söylemek doğru bir yaklaşım olur.

Yerel seçimlere aylar kala siyaset ivme kazanırken, önümüzdeki günlerin çok hareketli geçeceğini şimdiden söylemek mümkün. Bu dönemde tüm aday adaylarına ve  meclis üyesi adaylarına başarılar diliyorum.  Kazanan ÇATALCA olsun…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa