SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA GÖÇE HAZIR MI?

Evimin camından her baktığımda Çatalcamızın tepesinde, rüzgar güllerinin altında, yükselen KİPTAŞ konutlarını görüyorum.

ÇATALCA GÖÇE HAZIR MI?
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:51 'de eklendi.
Mine Atak

Evimin camından her baktığımda Çatalcamızın tepesinde, rüzgar güllerinin altında, yükselen KİPTAŞ konutlarını görüyorum. Her gün sanki mantar gibi hızla çoğalıyorlar. KİPTAŞ konusunu Çatalca’da yaşayan ve bu güzel ilçeyi tanıyanlar biliyor.

Nasıl kandırıldık, oyuna getirildik gibi yorumları, yetkililerin birlik beraberlik içinde bu konuya ne kadar duyarlı yaklaştıklarını ve muhteşem çözümler getirdiklerini, evi olmayan Çatalcalı ev sahibi olsun diye nasıl da çabaladıklarını takip ettik.

Herkes yorumladı. İlçe yönetiminde söz sahibi olanlar açıklamalar yaptı.

Artık neyse ney sular duruldu, her zaman ki gibi ama haksızlık bu diye isyan ettik, konuştuk, konuştuk şimdi sessizlik hakim.

Aslında bunların bir oyun bir kurgu olduğunu hepimiz çokta iyi biliyorduk.

Bu konutların Çatalca Halkına verilmeyeceğini  ilçe halkına yar olmayacağını adımız gibi biliyorduk.

Çatalca CHP’li bir belediye olduğu için merkezi hükümet ve İBB’ den doğru dürüst hizmet dahi alamaz iken, ilçe halkı olarak cezalandırılırken nasıl bizler için bugün böyle bir güzellik yapacaklarına inanabiliriz.Zaten evlerin fiyatlarına, ödeme koşullarına baktığımızda çokta cazip bir durum olmadığı, ihtiyaç sahiplerinin alamayacağı ortada.

Aynı şartlarda herhangi bir inşaat firmasından ev almakta mümkün.

Yani bu KİPTAŞ konutlarını ihtiyaç sahipleri alabilsin diye özel bir fiyatlandırma uygulanmamış.

 Bu konu üzerine yeterince yorumlar yapıldığı için daha fazla durmak niyetinde değilim.

Benim dikkat çekmek isteğim konu başka. Görünen o ki bu konutların yapımı kısa süre içinde tamamlanacak ve Çatalca ciddi bir göç alacak. Peki Çatalca Halkı bu yoğunluğa, yabancılaşmaya hazır mı?

Çatalca’da herkes birbirini tanıyor, halkın geneli Çatalca’nın köylerindendir, yerli halktır. Yani Çatalca henüz yabancılaşmamıştır. Çatalcalı vatandaşlarımızın bu duruma bakışı nedir?

Bu yabancılaşma ve yoğunluk Çatalca Halkında nasıl bir etki yaratacak?

Diğer taraftan şuan Çatalca hizmet anlamında halkının isteklerine cevap verebiliyor mu? Yani sağlık hizmetleri gibi, eğitim gibi, asayiş gibi hizmetler gelen nüfusa yetecek mi ?

Ve Çatalca’nın yetkilerine soruyorum bir bu kadar daha göç almak için hazır mısınız?

 Göç eden vatandaşlarımızda beraberinde kendi sorunlarıyla gelecekler. Eğitim, sağlık, ulaşım, iş, güvenlik bunun gibi yaşamsal ihtiyaçlarına cevap verilmesini bekleyecekler.

Sağlık hizmetlerinde durum şuanda ortada, doktorlarının yetersiz olduğu boş bir devlet hastanemiz ile sağlık yönünden ne kadar hizmet verilecek.

İşsizlik sorunu nedeniyle kaç aile Çatalca’dan taşınıp gitti. Şimdi işsizliğe nasıl bir çözüm bulunacak? Eğitim açısından okullarımız, öğretmenlerimiz bu hızlı artışa yetecek mi?

Bildiğim kadarıyla Çatalcamız, İstanbul’un asayiş bakımından en sorunsuz ilçesidir. Nerede çokluk orada karışıklık, Güvenliğimizi sağlamakla sorumlu olan Emniyet yetkilileri bu göçe hazır mı?

Trafik sorunu günümüzün çözülememiş sorunuyken bunun birkaç kat fazlası artacak olan trafik sorunumuza çözümler var mı?

Sosyalleşmek için gerekli mekanlar bakımından hep eksiktik şimdi ne yapacağız?

Binaların artması bizim büyüdüğümüzün, geliştiğimizin göstergesi değildir. Aksine alt yapı olarak analiz edilmeden, hazırlanmadan, her açıdan bakılıp yorumlanmadan yapılan zemini boş projeler toplumsal çöküşün sebebi olacak ve bunun mimarları da buna müsaade eden yetkililer olacak. Umarım Çatalca gelecekte de en az asayiş sorunuyla, doğasıyla, insanıyla yaşanacak örnek bir kent olmaya devam eder.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa