SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA GÜMRÜĞÜ

Halkalı Gümrüğü dün itibariyle Çatalca’da hizmet vermeye başladı. Aylar önce biten gümrük, yolu olmadığı için ancak yeni açıla bildi.

ÇATALCA GÜMRÜĞÜ
Bu haber 25 Mayıs 2018 - 16:42 'de eklendi.
Mine Atak

Halkalı Gümrüğü dün itibariyle Çatalca’da hizmet vermeye başladı. Aylar önce biten gümrük, yolu olmadığı için ancak yeni açıla bildi.

Ülkemiz böyle işte, kocam bir gümrük yapıyorsunuz ama buraya ulaşmak için yolların nereden geçeceğini düşünmüyorsunuz. Sonra alternatifler üretip yol yapıyorsunuz, yapılan bu yollar tamamen bitmese de Gümrük Müdürlüğümüz sonunda hizmete girdi. Çatalca’da yer alan Gümrük Müdürlüğü’nün yönlendirme tabelalarını gördüm, Halkalı Gümrüğü yazıyordu. Ama gümrük Çatalca ilçesinde ve Çatalca nere Halkalı nere. Umarım yetkililer bu tabelaları kısa süreliğine koymuşlardır. Çünkü o gümrüğün ismi bundan böyle Çatalca gümrüğü olmalıdır.

Ben o kadar da değildir diye düşünüyorum, Halkalı’nın Çatalca’da ne işi olabilir ki mutlaka iş bilen büyüklerimiz bunu düzelteceklerdir eğer tahminlerim boşa çıkar ve ismi Halkalı Gümrüğü olarak kalırsa bu durumda komedi malzemesi olarak hafızalarda yerini koruyacaktır.

Ve gelelim asıl önemli bir diğer konuya Gümrük açıldı. Ya şimdi trafik sorunu ne olacak? Çatalca bu kadar tır yoğunluğunu, araç yoğunluğunu kaldıra bilecek mi? Mevcutta ki ilçenin bağlantı yolları bu yoğunluğa cevap verebilecek mi? Bana kalırsa bu soruların cevabı hayır. Artık Çatalca giriş ve çıkışlarında bağlantı yolları üzerinde trafik yoğunluğu yaşayacağız. Adım adım ilerleyerek ilçeye ulaştığımız günler olacak. Özellikle yaz aylarında bu trafik yoğunluğu katlanarak büyüyecek. TEM Oto Yolu da aynı şekilde bu yoğunluktan nasibini fazlasıyla alacaktır.

İlçe merkezine gelince geçmiş yıllarda mimarı harikalar yaratarak Atatürk Caddesin de binaların bahçelerini arkaya, ön cepheleri ise yola sıfır planlayanlar bu caddenin daha uzun yıllar genişletilmesinin ve gelişmesinin önüne geçerken, ilçe merkezinde de günümüz şartlarında trafik yoğunluğu, park sorunu ve yaya trafiğinin sağlıklı akışına da engel olmaktadır. Dediğim gibi uzun yıllarda olmaya devam edecektir. KİPTAŞ konutları da bu ilçeye yapılırken aynı Halkalı Gümrüğü’nün Çatalca’ya taşınmasında yaşanan ve yaşanacakların benzerini Çatalca’ya getirecektir. İki seneye kalmaz KİPTAŞ konutlarının tamamlanmasının ardından Çatalca’ya gelecek olan nüfus ile birlikte de yine ayrı bir araç ve yaya trafiği yaşanacaktır. Anlayacağınız Çatalca yazdıklarımı bir yıl içerisinde fark etmeye başlayacak, ama her zamanki gibi yukarıdakilerin hırsı ve plansız girişimleri İstanbul’u Çatalca’ya kaydırma çalışmaları, Çatalca’da karmaşaya neden olacaktır. Çatalca bu günlerini arayacak o nedenle Çatalca’da ki bu sakinliğin şimdilik keyfini sürelim.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa