SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA’DA MHP SIRALARINI NEDEN AYIRDI?

ÇATALCA’DA MHP SIRALARINI NEDEN AYIRDI?
Bu haber 22 Nisan 2019 - 11:04 'de eklendi.
Savaş Atak

Çatalca Belediyesi Nisan Ayı 2. Birleşimi’ni geçtiğimiz Cuma Günü gerçekleştirdi. Çatalca’nın Yeni Belediye Başkanı Mesut Üner Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, Ak Parti ile birlikte seçime giren MHP Gurubu, Ak Parti Meclis Üyeleriyle meclisteki sıralarını ayırdılar. Toplantının devamında gündem dışı söz alan Çatalca Belediyesi MHP Meclis Üyesi Mahmut Açar, Başkan Mesut Üner’den MHP Gurubu’na ayrı bir gurup odası talebini ileterek, bundan sonraki meclis toplantılarına kendilerine ait meclis sıralarında katılacaklarını da duyurdu. Yaşanan gelişme bir anda Çatalca’da Ak Parti ve MHP İttifakı çatırdıyor mu söylemlerine neden oldu. Bu gelişmeleri meclis salonunda takip edenlerden biri olarak bir anda bende Ak Parti ve MHP Gurupları arasında bir sıkıntı olduğunu düşünmüştüm. Hatta MHP Gurubu’nun Çatalca Belediyesi’nden Başkan Yardımcılığı gibi taleplerinin olduğu da bir anda gündeme gelmeye başlamıştı. Meclis Toplantısı’nın hemen ardından MHP Meclis Üyesi Mahmut Açar’ı arayıp bilgi aldım. Açar, partisinden gelen genelgeye göre hareket ettiklerinin altını çizerek, ‘herhangi bir tepki olarak meclis sıralarımızı ayırmadık. Aslında ilk meclis toplantımızda ayıracaktık ama biz ikinci toplantıyı bekledik. Partimiz bu şekilde uygun gördü. Bundan sonraki çalışmalarımıza kendi gurup odamızda ve partimize ait meclis sıralarında devam edeceğiz’ dedi. Sayın Açar ile görüşmemizin ardından, benim öngörüm Çatalca Belediye Meclisi’nin çok renkli geçeceği yönünde… Mahmut  Açar, Çatalca Belediye Meclisi’nde en tecrübeli isimlerden bir tanesidir. Akıcı konuşması ve üslubu da gözlerden kaçmıyor. Kendisi Çatalca’nın menfaati için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade ederken ilçenin menfaatine olmayan her çalışmanın da karşısında olacaklarını özellikle ifade etti. ‘Bize güvenen insanlar var, seçmenlerimiz var, Cumhur İttifakı’na asla zarar vermeyiz. Ancak Belediye Meclisi’nde ilçe menfaatlerinin gözetilmediği işler olursa MHP Gurubu olarak asla ve asla göz yummayacağız’ dedi.  Bu demek oluyor ki Çatalca Belediye Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran Ak Parti, gurup toplantısını artık kendi odasında yapacak olan MHP’nin bazı kararlarda muhalefetiyle karşı karşıya kalabilir. Öte yandan CHP ile ittifak yapan İYİ Parti’de meclis sıralarımızı ayırmak istiyoruz derse meclis salonunda ayrı bir düzenleme yapılması gerekecek, çünkü salon üç gurup olarak meclis sıralarıyla ayrılmış 4. Gurup sıraları nereye yerleştirilecek diye merak etmiyor da değilim.  

ÜNER KİMLERLE ÇALIŞACAK

Çatalca Belediyesi’nde Mesut Üner’in görevi devir almasının hemen ardından, Çatalca Belediyesi Eski Başkanı İsmail İp’in de Belediye’de Başkan Yardımcılığı, Başkan Danışmanı gibi önemli bir göreve getirileceği konuşuluyordu. Görev devir teslim töreninde, İsmail İp’in Mesut Üner ile yan yana fotoğraf vermesi de bu söylentileri güçlendiriyordu. Hatta seçim öncesi İsmail İp’e böyle bir teklif götürüldüğünü de önemli bir isimden öğrenmiştim. Benim de bilgisini aldığım bu gelişme halen gerçekleşmedi. Ve Ahmet Rasim Yücel… Sayın Yücel’de Başkan Yardımcılığı görevine getirileceği konuşulan isimlerden biri. Yücel’in Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı yapılacağı da sıcaklığını korurken, Ak Parti Teşkilatı’nda aktif çalışmalarıyla göze çarpan Kutluay Birsen’in de önemli bir göreve getirileceği ve önümüzdeki günlerde görevlendirmesinin yapılacağı bilgisini aldım. İşin özü Başkan Mesut Üner şu an, ana kademede çalışacağı Başkan Yardımcılarını henüz netleştirmiş değil, ama başkan yardımcılığı görevi bekleyen birçok isim olduğunu da biliyorum. Ne diyelim umarım doğru tercihler yapılır ve görevler işin ehline verilir. Ancak Çatalca dışından iki ismin de Çatalca Belediyesi’nde önemli görevlere getirileceğini düşünüyorum. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa