SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇATALCA’NIN PEYNİR GEMİSİNE KAPTAN ADAYI

ÇATALCA’NIN PEYNİR GEMİSİNE KAPTAN ADAYI
Bu haber 23 Şubat 2019 - 13:48 'de eklendi.

Bir süredir Çatalca’daki siyaset hayatını, siyasetçileri, belediye başkanı adaylarını gözlemledim, bu zaman zarfında meclis üyesi adaylarının da netleşmesini ve onların da sahnede yerlerini almalarını bekledim. Artık bazı noktaları başka yönleri ile analiz edip yorumlamanın zamanıdır. Geniş ve detaylı yazılarım da belediye başkanı adaylarını ve yönetimde söz sahibi olmak için listelerde yer bulan meclis üyesi adaylarını tüm yönleriyle değerlendirmelerimi sizlerle paylaşacağım. Vakit halkı tarafsız, yansız ve yalakalıktan uzak yorum yazılarıyla buluşturma vaktidir.

O zaman seçim süreci yazıları başlasın!

İktidar partisi, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Mesut Üner ile başlamak istedim. Şimdiler de Çatalca’ya hizmet için Belediye Başkanı Adayı olan Üner, aslında Çatalca’ya hizmetten çok uzak olmayan aksine mühim bir yeri halk adına temsil ve işgal etmiş bir isimdir. 5 yıl boyunca İ.B.B Meclis Üyeliği ve Çatalca Belediye Meclis Üyeliği’nde yerini almış, amaç Çatalca’ya hizmet ise tam da o nokta da görevde bulunmuştur. Önce değerlendirmemize bu dönemdeki faaliyetlerinden ve Çatalca’ya hizmet anlamında sunduğu önerilerine, fikirlerine ve projelerine bakalım. Kendisinin verdiği bir röportajında “Lafla peynir gemisi yürütenlerden olmayacağız” derken o gemi de 5 yıldır yol aldığını ve bu süreçte Çatalca için fayda sağlayacak hangi projelere imza attığını sorgulamadan geçemiyor insan… Seçilmiş olan meclis üyeleri, takım çalışması içinde yönetime yön vermek, öneriler de bulunmak, yanlışlara dur demek, doğru ve yapılması fayda sağlayacak işlere de destek olmak için orada değiller mi? Muhalefet partili belediye meclis üyelerinin görevi; yapılacak faydalı bir hizmet varsa red oyu vererek taş koymak, çığırtkanlık yapmak ve halk için değil de zamanı geldiğinde onlar yapamadı ama biz bunu yaparız diye halkın karşısına geçip, sanki o mecliste bulunmamış yapılan doğru veya yanlış ne varsa hiç payları yokmuş gibi tavır takınmak değildir her halde. Şimdi soruyorum Sayın Mesut Üner, trafik sorunu İ.B.B’nin görevi ama biz Çatalca’ya hizmet için bunu çözeceğiz diyorsunuz. Elektrik tabiî ki belediyenin çözüm üreteceği bir sorun değil, ama biz bu bizim sorunumuz değil diyemeyiz koordinasyon içinde çözeceğiz diyorsunuz. Bu duyarlı ve çözüm üreten tavrınızı İ.B.B Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi iken sergilediniz mi? Bu sorunların halkı mağdur ettiğinin o zamanlarda farkındaydınız muhakkak, fakat gün gelir devran döner de vakti gelir bu mağduriyetleri ben başkan olursam çözerim diye mi düşündünüz? Bu yaklaşım açıkçası bana çok etik gelmedi.

Belediye Başkanı seçilirseniz gerçekleştirmek niyetinde olduğunuz konulardan birinin tarım ve hayvancılığı tekrar canlandırmak ve kalkındırmak olduğunu dile getiriyorsunuz. Köyleri köy statüsünden çıkarıp mahalle ilan eden, çiftçiyi üreticiyi zora  sokan, ahır bile yapılmasına müsaade etmeyen, gerekli desteği sağlamayan, geçim sıkıntısı nedeniyle tarım ve hayvancılığa küsüp köyünü terk etmelerine yol açan yönetim anlayışı kime ait diye düşünmeden edemiyor insan… Olmayan köyde üretim yapılacak, insanı kalmamış köyde tarım ve hayvancılık kalkınacak şaka gibi.

Çatalca’nın havuzu vardı bir zamanlar. Özellikle yaz aylarında belediye tarafından düzenlenen yüzme kursu çocuklarımız için çok kıymetli bir çalışmaydı. Hangi emellerin aleti oldu bilinmez ama yeni yapılması planlanan hiçbir proje yokken havuz yıkıldı ve atıl halde öylece yıllardır bırakıldı. Yine burada kim zararlı çıktı? Bizim halkımız ve çocuklarımız. Her zaman olduğu gibi filler tepişti çimenler ezildi. Maksat hizmet ise insan o zaman düşünmeden edemiyor, olan yok edildi yıllardır bu halk sosyal hatta sportif bir faaliyetinden mahrum bırakıldı ve sonra yeni bir proje olarak karşımıza geri geldi. Hem de bu proje olursa Çatalcalı’ya ücretsiz olacak inanabiliyor musunuz? İnceğiz Mağaraları’nın bulunduğu bölge kimin Traklıların mı? Peki neden Çatalcalı mağaraları gezmek, yürüyüşünü yapmak, pikniğini yapmak için ücretsiz giremiyor. Çatalca Halkı’nın olanı Çatalcalı’dan daha iyi kim koruyabilir? Siz zaten doğru cevabı açıklamalarınız da vermişsiniz. Nasıl ki yangın çıkınca atletiyle korkusuzca sahip çıkıyorsa, Çatalca’nın her karışına sahip çıkar bu cesur yürekli halk.

Aslında bunlar bana çokta başarılı, vay be dedirtecek projeler gelmiyor. İnsan başkan adayı mimar olunca şöyle uçuk hayaller, muhteşem planlar, projeler bekliyor. Belediyelerin mutfağında görev almış, teknik işlerde tecrübeli bir adaydan başka şeyler bekliyorsun. Gerçi çalışma geçmişine bakınca yaklaşık 8 yıllık bir boşluk göze çarpıyor. O dönemde mimarlık mı yaptı çiftçilik mi yaptı veya hangi iş ile meşgul olduğundan hiç bahsedilmiyor ama eğitimini aldığı, diplomasını almaya hak kazandığı mesleğinde de paslanmış olamaz 8 yıllık süreçte. Kafamda deli sorular hiç susmuyor şimdi de diyor ki teknik eleman olarak belediyeler de görev yapmış olmak, bu işin mutfağında yetişmek başarılı bir yönetici olmak için bir kıstas olabilir mi? Yönetmek, liderlik etmek başka vasıflar istemez mi? Her teknik elemandan işini çok iyi yapıyor olsa da lider olur mu? Bıkmadan yazıyorum nitelik dedikleri şeyler özgeçmişinde yazan eğitimin, yaşın başın, medeni halin, sürücü belgen falan değil. Karakteristik özellikleri önemlidir bir liderin. Yetenekleri, başarı hikayesi, iletişim becerisi, halkı anlayabilmesi, ne istediğini yorumlayabilmesi ve halka hitap edebilmesidir, lideri lider yapan. Yoksa en başarılı dereceyle en iyi üniversiteyi bitirmiş çok insan vardır ama iletişimi yoktur, iki lafı bir araya getiremez, karşısındakinin gözüne bakıp konuşamaz. Herkesten olur mu yönetici, lider, başkan birazda siz düşünün?

Bu arada unutacaktım geçtiğimiz haftalarda bayan meclis üyesi arkadaşınız  48 saat içinde şu kaçak seçmenlerin sizin evde ne işi olduklarını açıklayacağınızı çığırtmıştı. Ben bir şey kaçırmadım inşallah sağlık işlerimle koştururken, hiç duymadım da böyle bir açıklama yapıp halkı bilgilendirdiğinizi, üstünüze yapışan hırsızlık suçlamalarına yanıt verdiğinizi. Kaç 48 saat geçtiğini ben sayamadım sayan varsa söyler muhakkak. Olsun acelesi yok seçmen sandığa gitmeden bir ara açıklarsınız kaçak seçmenler siz de ne arıyordu. Hadi hayırlı seçimler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa